Gönderen Konu: Uygun Fiyatta Boya Koruyucu Cila Tavsiyesi ?  (Okunma sayısı 2828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Uygun Fiyatta Boya Koruyucu Cila Tavsiyesi ?
« : Haziran 17, 2015, 19:45:27 »
Alıntı
merhaba arkadaşlar boya korucuyu olarak cila arıyordum şuanlık fiyat ve ürün olarak bence en iyisi Turtle Wax Sealer Wax Boya Koruyucu Cilaya karar verdim. Almadan önce yinede danışmak istedim. fiyatı 35 tl
Yaklaşık bu fiyatlarda boya koruyucu olarak daha güçlü bir cila varmı yoksa Turtle Wax Sealer Wax boya koruyucu cila iyimi kullanan deneyen varsa yorumlarını bekliyorum.

tavsiyeleriniz ile yaklaşık aynı fiyatlara 2 ürün ortaya çıktı FK1000P, COLLINITE 915

Ulaştığım kesin bilgiler doğrultusunda

Collinite No.476s – En dayanıklı koruma. Açık renkteli araçlara daha iyi uyum sağlamakta.
Collinite No. 915 - 2.en dayanıklı koruma. 476s göre biraz daha kolay uygulama. Siyah veya koyu tonlara daha fazla parlaklık sağlamakta.
Collinite ürünlerinde  55 - 80 derece arası ısıya karşı koruyucu olduğu belirtmekte.
Collinite büyük su testinde yaklaşık 6 ay kadar boyayı koruduğu belirtilmekteydi.
Ayrıca 476s ve 915 ürününde herhangi bir aşındırıcı oluşum içermediği belirtilmekte.

FK1000P ise özellikle yaz aylarında tercih edildiği çünkü üreticileri 250 derece ısıya koruyucu olduğu belirtmekte.
FK1000P Ürünün yaklaşık 6 ay kadar koruma süresi olduğu bazı kullanıcılarda bu süre 6-9 ay arası kadar uzayabiliyor.
Ama sürekli iyi bir koruma elde etmek için her altı ayda uygulanması öneriliyor.

Araştırmalarımın sonucunda 2 ürününde çok üstün derecede birbirinden farkı olmadığını belirteyim.

Not:Hangisini alırsanız alın diğerini alsaydım keşke diyerek pişman olmazsınız.

Toyota Club Türkiye

Uygun Fiyatta Boya Koruyucu Cila Tavsiyesi ?
« : Haziran 17, 2015, 19:45:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Uygun Fiyatta Boya Koruyucu Cila Tavsiyesi ?
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2015, 20:22:51 »
merhaba arkadaşlar boya korucuyu olarak cila arıyordum şuanlık fiyat ve ürün olarak bence en iyisi Turtle Wax Sealer Wax Boya Koruyucu Cilaya karar verdim. Almadan önce yinede danışmak istedim. fiyatı 35 tl
Yaklaşık bu fiyatlarda boya koruyucu olarak daha güçlü bir cila varmı yoksa Turtle Wax Sealer Wax boya koruyucu cila iyimi kullanan deneyen varsa yorumlarını bekliyorum.

collinite diye bir marka var isterseniz araştırın. fiyat olarak turtle wax civarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2015, 22:04:22 »
Waxın güçlü olanı yoktur. Haftada bir yıkanan bir araç için azamî bir ay bir süre etkili oluyor. En güzeli boyada kılcal çizik kalmayacak şekilde polisaj yapıp nano koruma yapmak.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2015, 00:29:14 »
Waxın güçlü olanı yoktur. Haftada bir yıkanan bir araç için azamî bir ay bir süre etkili oluyor. En güzeli boyada kılcal çizik kalmayacak şekilde polisaj yapıp nano koruma yapmak.

Abi bahsettiğin cila olabilir. Cila üstüne wax atmazsan 2 yıkamada gider. Waxı atalı 6 aydan fazla oldu daha yeni etkisi gidiyor.

Yıkama + kil + yıkama + cila + wax  bu sıralama yapılmazsa en kral wax bile durmaz. (çizik-hare varsa ciladan önce 2 adım daha var)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2015, 00:37:46 »
collinite diye bir marka var isterseniz araştırın. fiyat olarak turtle wax civarında.
videolardan izlediğim testlere göre Turtle Wax dan daha iyi bir ürüne benziyor
daha iyisini tavsiye eden olmazsa collinite 915 ürünü alabilirim.

bu beni aşar ustam şuan benim için en iyisi cila

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 00:41:29
Abi bahsettiğin cila olabilir. Cila üstüne wax atmazsan 2 yıkamada gider. Waxı atalı 6 aydan fazla oldu daha yeni etkisi gidiyor.

Yıkama + kil + yıkama + cila + wax  bu sıralama yapılmazsa en kral wax bile durmaz. (çizik-hare varsa ciladan önce 2 adım daha var)

wax cila değilmi ? önce cila sonra wax yazmışınız farklı 2 ürün gibi benmi yanlış biliyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2015, 07:41:47 »
Herkese selamlar,

Ben bu ürünü kullandım,niye bunu seçtim ve yaptığım uygulama konusunda kısaca bilgi verebilirim.

*Piyasada birçok ürün var,bunun farkı pastalar gibi aşındırıcı değil,boya üzerine cila ve koruma özelliği katıyor.Aşındırıcı olmaması tercihimde etken oldu.Aslında daha profosyeonel boya korumaları var yapabileceğime emin olmadığım için bu ürünü seçtim.

*Ürünün uyulamasaı gayet kolay,ben bir hafta arayla iki kat attım,hala üründen baya duruyo,uygulayınca farkı göreceksin,kadife gibi kaygan bir yüzey oluşuyor.Uygulama yapalı bir ay oldu,hala etkisini açıkca görebiliyorum,ayrıca ürünü cam ve plastik aksamlarada uygulayabiliyorsunuz.Ayrıca bu ürün çizik kapamaz,cila ve koruma olarak düşünün.Seneye etkisini kaybedince daha profosonel bir ürünü denemeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2015, 08:01:28 »
Fusso, colli, fk, gyeon gibi daha dayanıklı ve profesyonel urunlere de bakın bence
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2015, 09:20:03 »
Cila zaten wax denilen şey işte. Ciladan kasıt eğer polisaj yapmak ise evet haklısın.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2015, 09:34:01 »
tavsiyeleriniz ile yaklaşık aynı fiyatlara 2 ürün ortaya çıktı FK1000P, COLLINITE 915
araç için en iyisi ve sağlıklığı hangisi
bu ürünlerin aşındırıcı özellliği yada boyaya zarar verecek herhangi bir etken yok değilmi  ?

FK1000P ismi pasta wax olarak geçiyor pasta boyayı aşındıracağını duymuştum ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2015, 11:53:17 »
Bunların aşındırıcılığı yoktur, son kat koruma olarak kullanılır.

pasta başka şeydir, wax başka.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2015, 11:59:49 »
araç için en iyisi ve sağlıklığı hangisi
bu ürünlerin aşındırıcı özellliği yada boyaya zarar verecek herhangi bir etken yok değilmi  ?

FK1000P ismi pasta wax olarak geçiyor pasta boyayı aşındıracağını duymuştum ??

collinite 915 koyu renkli araçlar için, bir de 4xx ile başlayan ürünü var 456 olabilir sayıyı tam hatırlamıyorum, o da açık renkli araçlar için. bu ürünlerden herhangi birini 6 ayda bir uygularsanız, aracınızı yıkadıktan sonra da sıvı cila sürerseniz (turtle wax vb., fiyatları ucuzdur, ıslakken üstün körü uygulanabilir) yeteri kadar tatmin olacağınızı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2015, 14:05:38 »
476 kodu hocam beyaz açık renkli araçlar için kullanılıyormuş bir arkadaşım satıyor bende alıcam bakalımda araştırma halindeyim daha...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2015, 14:33:59 »
collinite 915 koyu renkli araçlar için, bir de 4xx ile başlayan ürünü var 456 olabilir sayıyı tam hatırlamıyorum, o da açık renkli araçlar için. bu ürünlerden herhangi birini 6 ayda bir uygularsanız, aracınızı yıkadıktan sonra da sıvı cila sürerseniz (turtle wax vb., fiyatları ucuzdur, ıslakken üstün körü uygulanabilir) yeteri kadar tatmin olacağınızı düşünüyorum.

Collinite No.476s – En dayanıklı koruma.
Collinite No. 915 - 2.en dayanıklı koruma. 476s göre biraz daha kolay uygulama. Siyah veya koyu tonlara daha fazla parlaklık sağlamakta.
Collinite ürünlerinde  55 - 80 derece arası ısıya karşı koruyucu olduğu belirtmekte.

Ayrıca 476s ve 915 ürününde herhangi bir aşındırıcı oluşum içermediği belirtilmekte.

FK1000P ise özellikle yaz aylarında tercih edildiği belirtmekte çünkü 250 derece ısıya koruyucu olduğu belirtmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2015, 15:55:31 »

Collinite No.476s – En dayanıklı koruma.

Ayrıca 2 ürününde herhangi bir aşındırıcı oluşum içermediği belirtilmekte.
Aşındırıcılıkları yoktur. Eski ayakkabı boyaları gibi düşünün. Hani boyadan sonra bir de cila yapılırdı. Aynı o cila tarzı işlevleri var.