Gönderen Konu: bor kiti  (Okunma sayısı 1988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
bor kiti
« : Aralık 22, 2008, 10:58:16 »
Arkadaşlar, bir arkadışım 2005 model  dizel clio'ya borla ilgili bir kit monte ettirmiş. Emme manifoltuna takılmış, akünün yanın iki tane 1 ltlik bidon yerleştirmişler bor katkılı sıvı imiş bu.  Arkadaşım deneme amaçlı taktırmış bu kiti firma sahibini söylediğine göre %30 yakıt tasarruf sağlıyormuş. Çalışma mantığını da çok iyi kavrayamadım. Arkadaşım bu kit takıldıktan sonra 130 km sonra bir ölçüm yapmış herhangi bir tasarruf sağlanmamış tekrar bir ayar yapılmış bazı makina mühendislirinin dediklerine göre 1000 km den önce tasarruf sağlanamıyormuş. bu arada kitin fiyatı dizeller için 500 ytl, lpg liler için se 300 ytl bu konuda fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

bor kiti
« : Aralık 22, 2008, 10:58:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: bor kiti
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2009, 20:37:27 »
bence yalan gibi bişi peki hadi diyelim bu kiti taktırdık bu boru nerden doldurcaz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2009, 21:08:24 »
Abicim ben bunu önceden araştırmıştım.Hatta bu sistem ilk çıktığında bir dergi bunu test etti.Ve hiç bir tasarruf sağlamadığınıda söylediler.Belki %5 lik bir tasarruf.Bunun gibi yüzdeleri zaten kendimizde dikkat ederek daha iyi sonuclar alabiliriz.Bence manifoltu deldirmeye hiç gerek yok.
Onların söylediklerine göre manfoldu delip bu sıvıyı bir ayar vanası ile oraya vermek.Yanma odasındaki yanamayan yakıtı yakmasını sağlamak.
Bence cok iyi bir araştırma yapmalısın.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2009, 00:45:32 »
Şöyle düşünüyorum eğer yanma odasına nekadar çok hacim genişlemesi sağlarsanız okadar güc artar adamlar motorun içine bildiğiniz suyu motorun yiyiye bileceği gibi veriyorlar bu su içerde buhar haline geliyor yanma sırasında ve yanma basıncı artıyor ama bizim araçlar buharlı tren değilki :) :) :) :) :) :)

Bu yüzden motor yaptıran duydum bu sistem ralli yarış araçlarında tork artışı için kullanılıyor ama bu araçlarda motor ömrü 2 yarışlık bizimkiler en az 100,000 km gitmesi gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2009, 01:05:32 »
100.000.000 km biraz abartı olmuş sanki :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )