Gönderen Konu: kaza sonrası yapacaklarımız  (Okunma sayısı 1243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
kaza sonrası yapacaklarımız
« : Haziran 15, 2015, 21:30:47 »
Allah korusun ama kazadan sonra (hata tamamen bizde bile olsa)yapmamız gerekenler nelerdir? araç kaskolu... (benden herhangi bir ücret çıkar mı?)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

kaza sonrası yapacaklarımız
« : Haziran 15, 2015, 21:30:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 85 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza sonrası yapacaklarımız
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2015, 22:53:43 »
takip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2015, 23:02:10 »
Insallah basiniza gelmez herhangi bi kaza bela. Karsi taraf ile Aranızda kaza raporu tutup imzalayacaksiniz. Evraklarinizin eksiksiz fotokopilerini birbirinize vereceksiniz.  Sonrada aracinizi kaskonun anlasmali oldugu servise birakin. Kusur sizde olsa Hicbir ucret odemezsiniz kaskonuz ve trafik sigortaniz sizin ve karsi tarafin aracini karşılıyor. Yeni kasko poliçesi yapacaginiz zaman fiyati biraz artar.
 Eger siz haklı iseniz kaskonus sizin aracinizi yapar ve butun masraflari karsi tarafin sigorta veya kaskosundan tahsil eder. Sizde aracinizda eger deger kaybi veya sizde yaralanma vs. Varsa bunların tazminatını da ekstradan aliyorsunuz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2015, 01:07:05 »
Insallah basiniza gelmez herhangi bi kaza bela. Karsi taraf ile Aranızda kaza raporu tutup imzalayacaksiniz. Evraklarinizin eksiksiz fotokopilerini birbirinize vereceksiniz.  Sonrada aracinizi kaskonun anlasmali oldugu servise birakin. Kusur sizde olsa Hicbir ucret odemezsiniz kaskonuz ve trafik sigortaniz sizin ve karsi tarafin aracini karşılıyor. Yeni kasko poliçesi yapacaginiz zaman fiyati biraz artar.
 Eger siz haklı iseniz kaskonus sizin aracinizi yapar ve butun masraflari karsi tarafin sigorta veya kaskosundan tahsil eder. Sizde aracinizda eger deger kaybi veya sizde yaralanma vs. Varsa bunların tazminatını da ekstradan aliyorsunuz.

Karsi taraf deger kaybi vb isterse onuda sigorta mi karsilar? Birde kaza aninda fotokopi verecegiz de kimse yaninda tasimiyor ki boyle birsey. O anda zor is..

Sadece Kaza raporu tutup fotokopilerle beraber ( tutanaklari veriyoruz, sigorta ve kasko policesi veriyoruz degil mi?)karsilikli vermek yeterli mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2015, 01:56:54 »
Ben gecen hafta yaptım.daha dogrusu park halinde duran aracima vurdular. Geri geri gelirken tamponuma vurmuş. Isten çıkıp baktığımda beni bekliyordu.
1- normal kosullarda bu durumda karşı taraf ile birlikte tutanak tutulur. Eger ikna edilebilir ise tutanak tutmadan para alma yoluna gidebilir. Eger illa tutanak diyorsa;
2- otoparklar kapalı alanlar trafiğin alanlari icerisinde sayilmadigindan trafik policesi karşılamaz. Karsi taraf direk bu ornekteki gibi 8de 8 suclu ise kaskosundan aracınız yapılır.
3- tutanak iki tane tutulur. 1i sizde 1i karşı tarafta kalır. Onemli olan carptim ben vurdum ben yaptım gibi cumleler yazması gerekir. Yoksa 8de 8 saydiramazsiniz yada ugrasirsiniz. Yani tutanak birebir anlatilarak tutulmali
4- kasko genisliginize gore ozel servise veya yetkile servise gider karsi tarafin ehliyetinin ve ruhsatinin fotokopisi(zorunlu evraktir. Eger tasimiyorsa en yakin kırtasiye de cekilmeli) bir bankanizin iban numarasi ve sizin ehliyet ruhsatinizin fotokopisini verirsiniz
5-islemleri götürdüğünüz servis başlatır ve karşı tarafin kaskosundan sizin hesaba para yatirilmasini sağlar. Sizde servise arac tesliminde verir veya onlarin hesabina yatirirsiniz. Ya da sizin kaskodan yaparlar ve sizin kaskonuz karsi tarafin kaskosuna rucu eder.

Suan aklima gelenler bunlar. Insallah ne ben ne başkası bir daha yasamaz. Tutanak birebir kaza nasil olduysa oyle tutulmali ve suclu kim ise sucunu belirtmelidir. Aksi halde tutanak açık olmadigindan zor durumda kalırsınız
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2015, 01:58:26 »
Yapilan kazalara gore 2saat icinde alkol testi foto cekimi polis cagirma arac çektirme gibi ekstradan islemler uygulanmaktadır
2002 corolla sol vvt-i