Arkadaşlar inverterler acil zamanlarda çok işimize yararlar. Focus'un (2011 veya 2012 gibi bir modelinde) ön koltukların orta arka kısmında priz şeklinde azami güç çekimi (sanırım 150 Watt'tı) orjinal eklendiğini görmüştüm. Söz edilmedi fakat hassas cihazlarda bu tür değiştirilmiş sinüs kare dalga üretenlerin kullanılmasında dikkat edilmesi gerekiyor. Malüm tüm 220V cihazlar sinüs dalga türüne göre tasarlanıyor. En sağlıklısı sinüs dalga üreten inverterler, onlar da epeyce tuzlu. Online UPS'lerde kullanılır. Cihaz sürekli akülerden 220V sinüs dalga yapısında 50 Hz akım çeker, şebeke sürekli aküleri şarj eder.
Söylendiği gibi telefon şarjları için kaliteli bir çakmak adaptörü yeterli. Yok bana 12 Volttan yukarısı gerekiyor diyorsanız söylediğimi dikkate alarak kullanabilirsiniz. Her zaman üst sınırın altında kullanırsanız daha uzun ömürlü olacaktır. Isınma problemine ve çıkış gücüne dikkat etmeniz yeterli. Her ihtimale karşılık çekeceğiniz gücün iki katı gibi güç verebileni seçin. Malum bir çoğu Çin'de üretildiğinden, Çinliler bankör insanlar, ellerini korkak alıştırmayıp akıllarına geleni cihazın üzerine yazıyorlar! Bir keresinde ben de arabada sürekli bulundurduğum marka modelini hatırlamadığım üzerinde yazan 300 Watt gücündeki inverteri video kameramın bataryasını şarj etmek için kullanmıştım.