Gönderen Konu: Öğretmen arkadaşım kaza yaptı  (Okunma sayısı 5440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Öğretmen arkadaşım kaza yaptı
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2015, 11:09:45 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun  .Aracın perte çıkması en hayırlısı çün ki tamir görmesi halinde ikini elde ciddi zarar eder arkadaşınız. Servisle konuşun pert onlarında işine geliyor genelde .Piyasa değerine yakın bir değer alıyorsunuz diye biliyorum .Birde perte ayrılacağı zaman sigorta şirketi meblayı aagıda tutmaya çalışıyor genelde uyanık olup pazarlık edin aracın kazadan önce ki piyasa değeri bellidir onun üzerinden pazarlık ediniz derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2015, 11:09:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2015, 12:06:35 »
Servis bu araca 30 bin civarı fatura çıkarır en az. Kasko firması pert bayıla bayıla çıkarır. Hem rayiç bedel üzerinden ödeme yapmaya çalışırlar. Hemde ihalede arabayı daha yüksek bir bedelle satabilirler. Sonra bu aracı çıtır hasarlı sahibinden ilanlarında görürüz.

Allah beterinden saklasın aynı kazayı bende yaptım kimseye bişey olmaması yeterli bir sevinç kendimden biliyorum. Suç karşı tarafta bile olsa vijdanen insan rahat olamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 13, 2015, 12:20:05 »
Evet sağ ön kapı açılmıyordu
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 13, 2015, 12:41:00 »
Evet sağ ön kapı açılmıyordu

olayı anlatmadınız, merak içinde kaldık

birde astranın plakası neden içerdeydi?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 13, 2015, 12:50:47 »
oncelıkle cok ama cok gecmıs olsun. bence cok ılgınc bı kaza olmus. yola bakılırsa genıs bır yol ve araclar tam dudak dudaga opusmus resmen. astra surucusu hıcmı gormedı karsıdan araba  gelıyor ınsan saga yada sola kırar kacmak ıcın bı seyler yapar can havlıyle hadı gormedı dıyelım megan surucusude mı oyle yaptı bodozlama gıdıp vurmus.  cok garıp. bence astra perte  cıkmayabılır. 20 bılemedın 23 bın arası hasar fıyatı cıkartırlar sırf aracı pert etmemek ıcın sız yıne de eksperle konusun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2015, 13:38:35 »
Hocam geçmiş olsun astra belki perte çıkar gibime geliyor bide meganenin kaputu resmen kesilmiş nasıl bi manzeme kullanıyolar kaputlarında bu adamlar aklıma bi olay geldi biz e12ile tekirdağ-çorlu arasında tek şeritli bir yol var bilen bilir orda ilerliyorduk önümüzdede bi tane sarhoş murat 131 gidiyordu dışarı bira attıklarına şahit olduk ve şeritte düzgün duramıyodu anladık sarhoş olduklarını geçmeye veya yaklaşmaya çalışmıyoruz uzaktan gidiyoruz önlerine bi tane traktör çıktı yavaş hızlarda ilerliyor bu adam sakin dururmu tam virajda geçmeye kalktı karşıdanda yine megane2 geliyormuş megane 2 frenlemeseydi direk kafa kafaya yüksek hızlarda çarpışmış olcaklardı murat 131deki adam ise hiç fren bile yapmadan traktörü  geçip yoluna devam etti megane 2 hem kendini hemde karşıdaki adamın hayatı kurtardı diyebilirim
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 26, 2015, 20:07:17 »

Var mı bir gelişme kazayla ilgili son durum nedir. Geçmiş olsun tekrardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 26, 2015, 22:47:11 »
Evet son durum nedir Salih bey?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 26, 2015, 23:23:58 »
Evet son durum nedir Salih bey?
Süreç devam ediyor arkadaşlar. Ama büyük ihtimalle araç pert olmayacak. Sigorta şirketinden masrafı alacak arkadaş. Kendisi de aracı başkasına satacak yaptırmadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 27, 2015, 00:30:12 »
Çok  geçmiş olsun.. buna benzer neredeyse aynı bir kazayı 3 sene önce ben yaptım şuç tamamen karşı taraftaydı ve aracım perte çıktı ve sigorta şirketi benle resmen pazarlık yaptı açıkçası daha önce başıma gelmediği için çok şaşırmıştım öle böyle derken hem maddi hem manevi baya bi zararım olmuştu maalesef başa gelen çekilir dedik Allah korudu bize bişey olmadı dedik ama zararı da ettik  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 27, 2015, 04:19:57 »
Çok  geçmiş olsun.. buna benzer neredeyse aynı bir kazayı 3 sene önce ben yaptım şuç tamamen karşı taraftaydı ve aracım perte çıktı ve sigorta şirketi benle resmen pazarlık yaptı açıkçası daha önce başıma gelmediği için çok şaşırmıştım öle böyle derken hem maddi hem manevi baya bi zararım olmuştu maalesef başa gelen çekilir dedik Allah korudu bize bişey olmadı dedik ama zararı da ettik  8-)

Furkan bey merak ettim benim aracım kaskolu olduğu halde perte çıksa sigorta şirketleri pazarlığamı oturuyor benimle, yoksa poliçede yazan rakamımı ödüyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 27, 2015, 08:58:52 »
Geçmiş olsun Allahım beterinden herkesi korusun. şaka gibi bir kaza olmuş, ben olsam kesin bi tarafa kaçardım herhalde, kafa kafaya ilginç olmuş, kaçmadığıda  iyi olmuş yoksa haklı konumdan haksız konuma düşebilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 27, 2015, 09:07:15 »
Fehmi bey açıkçası detaylı bilgim yok ama başıma gelen olayda sigorta şirketlerinin belirlediği rayiç bedel var bana göre o zaman ki piyasasınıda aşağıya çektiler sonrada pazarlık başladı ve bi yerde perte çıkarılmış araçtan kurtulmak için razı geliyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Kilometre: 4000
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 27, 2015, 10:35:07 »
Sigortacımız aynı kişi. Ona gittim resimleri gösterdim sonra. O söyledi . Bence dedi 20.000 tl masraf var dedi.
geçmiş olsun arkadaşınıza,merhaba salih bey,yaklaşık 1 ay önce 2015 corolla ile bende kaza yaptım.aracın kasko değeri 50000 tl idi.expertizde 24000 tl masraf çıktı.benim kazada da karşı taraf %100 suçluydu.şimdi pert olayı şu şekilde  oluyor hasar %60 ı gecerse rayiç bedeli verilir denildi bana fakat benim aracımda %40 ı gecen hasar vardı bu durumdada aracın isterseniz 2.el değerinden parasını ödeyelim isterseniz aracı onaralım dediler.bende perte ayırın dedim piyasada 2.el benim araba 1.33 life 50.000 48.000 tl arasıydı ve bana 49.000 tl para ödediler groupama kasko sorunsuz ve gününde ödedi parayı. bu kazadada o aracın 2.el değerine aşağı yukarı yakın bir rakam verirler.pert olayı araç yüzdesiyle alakalı değil aslında şöyle düşünün benim kazamda aracı onarsalardı kaskonun cebinden 24.000 tl para cıkacaktı,fakat benim aracı bu haliyle 36.000 tl ye sattılar ve banada 49.000 tl ödediler  yani kaskonun cebinden aracı onarıp 24bin ödemek yerine satıp kalan parayı tamamladılar ceplerinden 13000 tl cıktı ve 11.000 tl kar ettiler. egerki onarılırsada karsı taraf suclu oldugu için değer kaybını dava acarak karsı taraftan alabilirsiniz.ama aracı bende oldugu gibi yuksek fiyata satarlarsa perte cıkarırlar cunku daha az para cıkar ceplerinden.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2015, 10:39:08
aracın perte ayırlıp ayırılmama olayı tamamen KASKO firmasının hangi şekilde cebinden daha az para çıkacağına bağlı .bu haliyle aracı sizin adınıza satıncamı ,yoksa aracın serviste onarılması durumundamı. herşey buna bağlı.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 27, 2015, 12:02:43 »
@Yasin GÜRSOY (34252) Dedikleriniz doğru uygulamada kasko şirketi kendi çıkarı doğrultusunda yapıyor ancak, olay araç sahiplerinin ciddi bir şekilde aleyhine olduğu zaman müdahale etmek lazım, olayın kasko şirketinin çıkarları doğrultusunda olacağına dair bir hüküm yok sonuçta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Kilometre: 4000
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 27, 2015, 12:10:56 »
@Yasin GÜRSOY (34252) Dedikleriniz doğru uygulamada kasko şirketi kendi çıkarı doğrultusunda yapıyor ancak, olay araç sahiplerinin ciddi bir şekilde aleyhine olduğu zaman müdahale etmek lazım, olayın kasko şirketinin çıkarları doğrultusunda olacağına dair bir hüküm yok sonuçta.
tabiki haklısın .fakat bu kullanıcıyada yarıyor bazen bu araç yapılınca değer kaybı için karşıya dava açılıcak kazanılıcak ama uzun sürecek ama perte ayrılınca cok buyuk bir zarar olmazs ise daha mantıklı . diger durumdada kasko klozu devreye giriyor yani aracı perte ayırın kardeşim ben yapılmasını istemiyorum diyince imzalamış olduğumuz kaskoda %60 hasar lazım diyor yani bizim istegimizle ayırsalar keşke perte ama olmuyor işte.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 27, 2015, 12:53:37 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz önce arkadaşımla sigortacımızın yanına gittik tekrar. Sigorta aracın masrafını tarafımıza verecek. Araç da yapılmadan bize verilecek ve arabayı sanayiden bir usta arkadaştan satın alacak. Arkadaşımın eline yaklaşık 45,46.000 lira gibi bir para geçecek. ( Biz de 45 .000 liraya razıydık zaten) . Arkadaşım da aracı sanayiden satın alan kişiye vekalet verecek. O kişi değer kaybı için dava açacak ve gelecek olan parayı da kendisi alacak. Benim anladığım kadarıyla bu işte hem arkadaşımın istediği oluyor hem kasko şirketininin hen de sanayiden aracı satın alan kişinin. Son durum bu arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 27, 2015, 13:58:38 »
Hayırlısı olsun artık...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 30, 2015, 00:40:37 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz önce arkadaşımla sigortacımızın yanına gittik tekrar. Sigorta aracın masrafını tarafımıza verecek. Araç da yapılmadan bize verilecek ve arabayı sanayiden bir usta arkadaştan satın alacak. Arkadaşımın eline yaklaşık 45,46.000 lira gibi bir para geçecek. ( Biz de 45 .000 liraya razıydık zaten) . Arkadaşım da aracı sanayiden satın alan kişiye vekalet verecek. O kişi değer kaybı için dava açacak ve gelecek olan parayı da kendisi alacak. Benim anladığım kadarıyla bu işte hem arkadaşımın istediği oluyor hem kasko şirketininin hen de sanayiden aracı satın alan kişinin. Son durum bu arkadaşlar.

tam bu konu ile ilgili soru soracaktım cevap yazmışsın saolasın, demekki kaskodan aracın parasını alıp yatırmadan satılabiliyormuş bunu bilmiyordum saolasın
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 30, 2015, 00:57:35 »
tam bu konu ile ilgili soru soracaktım cevap yazmışsın saolasın, demekki kaskodan aracın parasını alıp yatırmadan satılabiliyormuş bunu bilmiyordum saolasın
İşte bi gariplik yada eksik bir nokta var gibime geliyor. Bu araç kendi kaskosundan mı para alacak yoksa karşı tarafın sigortasından mı?  Kasko tamir parası vermesi için ustanın aracı onarıp maliyeti fatura etmesi gerekmiyormu?  Sonuçta dosya ya kazalı ve onarılmış resimler ekleniyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."