Gönderen Konu: arkadaşlar yardım lütfen  (Okunma sayısı 1891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
arkadaşlar yardım lütfen
« : Haziran 10, 2015, 16:49:53 »
Selam arkadaşlar
Konu babam.Yaklaşık 1.5 sene önce rektum kanseri tanısı kondu.O günden beri 3 kez fayda etmediği için kemoterapi ilacı değiştirdik.En sonuncuda ALTUZAN denilen bir ilaç katılarak kullandık kemoterapiyi ama nafile.Fayda YOK YOK YOk.Artık ne yapacağım bilmiyorum.Ameliyat edilemiyor.2 kez girdi ameliyata kitle alınamadı ve yavaşta olsa büyümeye devam ediyor.Kemoterapi iyice yıprattı artık onuda.Çevrenizde benzer durumda olupta kullandığı ve iyi gelen alternatif tıp yöntemleri varmı.Herbalist diye geçinen internette çıkan kişilere güvenmiyorum.Milyonlarca lira isteyip size bir demet ot yolluyorlar.Bi işe yaradığınıda görmedim.O yüzden sizin gözünüzle gördüğünüz yardımcı olabilecek birileri  varmı.ALLAH herkese sağlık versin inşallah.Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

arkadaşlar yardım lütfen
« : Haziran 10, 2015, 16:49:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: arkadaşlar yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2015, 16:53:56 »
 Çok geçmiş olsun Gökhan. Acil şifalar diliyorum.
 Özellikle araştıracağım bende. Umarım faydalı ve gerçek bilgiler verecek arkadaşlar da vardır.

Güzel haberlerini bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2015, 17:59:32 »
Selam arkadaşlar
Konu babam.Yaklaşık 1.5 sene önce rektum kanseri tanısı kondu.O günden beri 3 kez fayda etmediği için kemoterapi ilacı değiştirdik.En sonuncuda ALTUZAN denilen bir ilaç katılarak kullandık kemoterapiyi ama nafile.Fayda YOK YOK YOk.Artık ne yapacağım bilmiyorum.Ameliyat edilemiyor.2 kez girdi ameliyata kitle alınamadı ve yavaşta olsa büyümeye devam ediyor.Kemoterapi iyice yıprattı artık onuda.Çevrenizde benzer durumda olupta kullandığı ve iyi gelen alternatif tıp yöntemleri varmı.Herbalist diye geçinen internette çıkan kişilere güvenmiyorum.Milyonlarca lira isteyip size bir demet ot yolluyorlar.Bi işe yaradığınıda görmedim.O yüzden sizin gözünüzle gördüğünüz yardımcı olabilecek birileri  varmı.ALLAH herkese sağlık versin inşallah.Şimdiden teşekkürler

Gökhan Bey öncelikle Çok büyük geçmiş olsun Allah Acil şifalar versin.
Tedaviyi hangi hastanede ve ünvanı ne olan doktorlar bakıyor?
Patalojiciler genelde biraz odun olur ve son söyleyeceklerini başta söyleyip moral bozarlar.
kemoterapi ile birlikte radyoterapi ve ışın tedavisi uygulandı mı?
Metastaslar ile ilgili doktorunuz ne söylüyor?
Büyüme oranı yada evre olarak değerlendirmesi nedir?
Bu sorular cevap verebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar geçmiş olsun. :(
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2015, 18:05:27 »
Allah (c.c) acil şifalar versin. Beraber çalışyığım bir abim de kolon kanserine yakalandı ve her türlü alternatif tıp denilen yöntemleri denedi. Biyoenerji , ot karışımı vs. Ama hepsi para tuzağı çıktı 😓😓😓😓😭:(
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2015, 18:20:15 »
Acil şifalar dilerim.
Sağlık/hastalık deyince gerçekten akan sular durur.

Lütfen gelişmeleri bizim ile paylaşmayı eksik etmeyiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2015, 18:49:05 »
Selam arkadaşlar

Gökhan bey öncelikle acil şifalar diliyorum.
Öncelikle sizin ve diğer arkadaşların Para Tuzağı dediği yada diğer ismiyle Alternatif Tıp Yöntemi denilen şeyler( tıpta alternatif diye birşey yoktur onuda belirteyim ama yıllardır süregelen yanlış bir ifadededir) Türkiye'de yıllardır televizyonlara boy boy çıkıp büyük harflerle yazıcam kusura bakmayın TIP DOKTORU olmayan insanların para kazanma hırsı ile insanların en zor anlarında köşeye sıkışmalarını yani can havline kapılmalarını kullanıp paralarını çalan insanlardan başkaları değildir.Kendim bir Tıp Doktoru olarak gerçekten her akşam tv lerde bu adamları görmekten ve bu insanları her ay deli gibi para kazandığını düşününce kendimi aptal gibi hissediyorum gerçekten.

Öncelikle kendim 4 ay sonra İstanbulda Yeditepe Üniversitesinde Yüksek Lisansa başlamak üzereyken (Fitoterapi Konusunda-Bitkisel Tedavi Uzmanlığı) bu konunun burda işleniyor olması bir yönden de iyi oldu.Çünkü bu işin profosyonel eğitimini almadıktan sonra tv lerdeki doktorum veya hocayım diyen tiplerden bir farkım kalmayacak.türkiyede şu anda fitoterapi uzmanı olan dr sayısı 120'yi geçmiyor.

KANSER hastalarında hangi tür olursa olsun UNUTMAYINKİ İLK TEDAVİ KEMOTERAPİ YADA RADYOTERAPİ YADA CERRAHİ TEDAVİDİR.
KANSER hastalarında hiç bir zaman ilk tedavi seçeneği Fitoterapi yada sizin bildiğiniz adıyla Bitkisel Tedavi ,Herbalistler yada bu işi yapan AKTARLAR-BAHARATÇILAR olmamalıdır.

Ancak şu anda tıp doktolarının yada Onkoloji uzmanlarının henüz bilmediği bir şey var.Çünk bu çok yeni bir bilgi.Kemoterapiye başlanmadan önce eğer babanıza RESVERATROL yüksek doz verebiliseydi şu anda kemoterapite yanıt olmama ihtimali çok daha düşük olurdu.(türkiyede satılan kapsülü 500 mg dır.benim bahsettiğim 2 gr dır yani günde 4 adettir.sabah 2 akşam 2 kapsül şeklinde.etki mekanizması nedir ne değildir bunları anlatsamda kafası karışır herkesin gerek yok.)RESVERATROL denen şey dünya üzerinde bilinen şu anda en kuvvetli antioksidan maddedir.Selenyum,E ve C vitaminlerinden binlerce kat daha Kuvvetli bir antioksidandır.Amerikada yapılan bazı randomize çalışmalarda gösterilmişki özellikle kanser hastalarında kemoterapiye başlanmadan önce 2 gr dozunda düzenli kullanılmaya başlandığında hem kemoterapiden dolayı hastalar daha az yıpranıyor hemde kemoterapi vücutta daha fazla etki gösteriyor.şu anda yapılan randomize çalışmaların sayısı az olmakla birlikte yurt dışındaki bir çok onkolji uzmanı ve fitoterapi uzmanı dr lar bunu kemoterapi öncesi hastalarına başlıyorlar.
RESVERATROL'ü sizlerinde yani sağlıklı bireylerinde kullanması gerekir.Ben 1 yıldır her gün 2 adet yutuyorum.

Resveratrol, bitkilerde özellikle kırmızı üzümde, yer fıstığında ve ananasta yüksek konsantrasyonda bulunmaktadır. Resveratrol, siyah üzümün soğuk hava koşulları, mantar enfeksiyonları gibi etkenlere bağlı olarak kendini korumak için ürettiği bir maddedir.

Resveratrolün ilk tespiti, Fransız mutfağının son derece yüksek miktarda doymuş yağ, kolesterol içerikli beslenmesi ve yoğun sigara tüketimine rağmen özellikle Bordeaux bölgesinde yaşayan kesiminde, kalp hastalıklarının yok denecek kadar az görülmesinin bilim adamları tarafından “Fransız paradoksu” olarak değerlendirilmesiyle başlamıştır. Bordeaux bölgesinin rutubetli havasında yetişen “cabernet sauvignon” cinsi üzümlerin kabuğunda oluşan küf mantarına karşı kabukta oluşan resveratrol adlı antioksidan maddenin, yüksek kalorili ve yüksek yağ oranlı yiyecekler tüketildiği halde, kalp hastalıklarına karşı koruyucu rolü olduğu yönünde sonuçlar elde edilmiştir. Harvard Tıp Fakültesinden, David A. Sinclair, bu buluşu “100 bin yıldan beri beklenen bir keşif” olarak nitelendirmiştir
Şimdi geliyorum babanıza.Bana öncelikle yaş-yandaş hastalıkları varmı biyopsi sonuçlarında TNM sınıflamasına göre Kaçıncı Evre,Karaciğer Metastazı varmı?
yada şu ana kadar neler yapıldı tedavi olarak? bunları özelden yazabilirsiniz bana yada cepten ulaşın daha kolay anlatırım.Numaramı özelden gönderiyorum.

Geçmiş olsun tekrardan.Acil şifalar.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 19:25:45
Patalojiciler genelde biraz odun olur ve son söyleyeceklerini başta söyleyip moral bozarlar.

Kadir bey hangi meslek grubu olursa olsun "Biraz odun olurlar" cümlesini sarf etmek kanımca çok güzel bir ifade değil.o insanların yıllarca verdiği emeğe saygısızlık olur gibime geliyor.
Kanser tedavisi hastane veya doktorların sıfatlarından ziyade erken tanı ve tedaviye hasta uyumu ile verilen Psikososyal destekten ibarettir.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2015, 19:56:18 »
Allah acil sifalar versin. Babaniz Insallah tez zamanda sifasina kavusur. Allah yardimciniz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2015, 20:53:55 »
Allah acil şifalar versin. Ben de bir Doktor adayı olarak konuyu takibe almak istiyorum.

Hastalık hakkında gerekli şeyleri Hocam diyebileceğim Bekir abi vermiş zaten. Onun üzerine öğrenci bilgisiyle ben bişeyler yazmak istemiyorum.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2015, 21:11:56 »
Allah acil şifalar versin kardeşim,Allah yardımcın olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2015, 21:13:43 »
Annem yaklaşık iki yıl önce meme kanseri nedeniyle kemoterapi ardından ameliyat ardındsn da radyoterapi geçirdi. Kemoterapi gerçekten çok hırpalıyor. İştahı da kalmadığı için vücut iyice salıyor kendini. Bol vitamin desteği şart vücuda. Biz anneme taze mevsim sebzelerinin katı meyve presinde cekerek suyunu içiriyorduk. Çok fazla bir tavsiyede bulunamayacağım size ancak bu sebze suyu işini gerçekten tavsiye ederim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 10, 2015, 21:41:01 »
Allah acil şifalar versin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2015, 11:10:40 »
kemoterapi ile birlikte radyoterapi ve ışın tedavisi uygulandı mı?
Metastaslar ile ilgili doktorunuz ne söylüyor?
Büyüme oranı yada evre olarak değerlendirmesi nedir?
Bu sorular cevap verebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar geçmiş olsun. :(

Öncelikle teşekkür ediyorum.gelelim sorularınıza
!- Evre ile ilgili çokta bişey söylemiyor doktorlar.metastaz yok diyorlar.Akciğer temiz karaciğer temiz.Ancak frozen pelvis diyorlar ve iki kez ameliyata girdi alamadılar tümörü
2- rektumda 4. cmden başlayıp 12. cm ye kadar devam eden bir tümör.başlangıçtada böyleydi.1,5 senedir tedavi görüyor hala aynı.Fark sadece  1. ameliyat sonrası hızlı bir yayılım gösterdi ve mesane duvarına filan yapışmış.Bir miktar büyümüş.sonrasında büyüme olmadı .En son ALTUZAN denilen bir ilaç kullanılıyor.8 kür alındı ama sonuç yok.
3-doktor olarak genel cerrahi serdar erkasap. Prof ve Doç zeki bey onkolog takibinde.Birde arada ankarada Şuayip beye gittik onkolog olarak.Altuzan a o başladı zaten.Ama sadece buradaki onkolog fikir almak için yolladı oraya sürekli takipte değiliz.
4-Pet çekildi sıçrama yok.En az 1,5 senedir tomografi çekiliyor.PArça alınıp gen mutasyon analizine yollandı.Mutasyon çıktı.şimdiki kemoterapik ajan folfiri ve altuzan.
İlk başta 1 hafta süren 24 saat giden ve 5 haftalık bir kemooterapi ve radyoterapi uygulandı.Küçülme olmadı.Ameliyata alındı.Tümör çıkarılamadı.Sonrasınde tekrar kemoterapi alındı.Küçülme olmadı aksine büüyüdü.Doktor tekrar ameliyata aldı ilerliyor çıkaralım diye ama yine alamadı.Sonra zeki beye geçtik o da ankaraya Şuayip bey e yolladı.Dediğim gibi o gen mutasyon testi isteyin mutasyon varsa altuzan başlayın dedi.Mutasyon çıktı.Altuzan başladık ama o da 8 kür almaMIZA rağmen şuana kadar fayda yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2015, 11:29:20 »
çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2015, 18:21:20 »
 İnşallah yapılan şeyler etkisini gösterir kısa zamanda.
 Yine uzmana başvurmak gerekir, ben kefir de tavsiye ederim. Özellikle vücudu dinç tutmak konusunda etkileri var. Yalnız bu tarz gıdalar(kalsiyum vs. içeren) bazı ilaçların emilimini azaltabilir, bu yüzden dediğim gibi bir uzmana da danışmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2015, 20:02:34 »
Geçmiş olsun Allah şifa versin

Çevrimdışı (Gizli Üye)