Gönderen Konu: Seçimi Konuşalım/Bundan sonra ne olacak?  (Okunma sayısı 6148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Seçimi Konuşalım/Bundan sonra ne olacak?
« Yanıtla #20 : Haziran 08, 2015, 17:55:54 »
Soma'da, Ermenek'te, vs.vs. zaten malum partiye oy veriliyorsa millet yaşadıklarını hak ediyor. Yolsuzlukmuş, ölen madenci yakınını yerde tekmelemeymiş, pkk ile masabaşında görüşmelermiş hiç umrunda değil milletin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 08, 2015, 17:55:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 08, 2015, 17:56:47 »
Bizim millet kadar seçimi seven yok.Dün akşam hiç internet takılmadım.Televizyon izledim.Ya o da izlenebiliyormuş,değişik bir aletmiş. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 08, 2015, 17:59:42 »
2-3 ay sonar erken seçim kararı alınırsa AKP oyları kesinlikle bu oranın altında kalır.MHP ve CHP oyları yükselir.Ama ben yine de söylüyorum erken seçim kararını bu meclis almaz.Sadece cumhurbaşkanı isterse olur.Özlük haklarını alabilmeleri için 2 yıl milletvekilliği yapmaları gerekiyor.Meclisin çoğu yeni üyelerden oluşuyor.Kimse haklarının elinden kayıp gitmesine razı gelmez.Bir sonraki seçimde kazanıp kazanamayacağı garanti değil çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 08, 2015, 18:00:55 »
Barış Bey inan dediğin gibi olmaz.
oy kullanmayan akp seçmeni mi daha çok?
yoksa oy kullanmayan diğerleri mi?
birde bu şekilde düşünün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 08, 2015, 18:02:02 »
Bu seçimlerden çıkarılacak en büyük ders, çatışmacı kültürün ne denli kötü sonuçlar doğurduğudur. Siyasi meydanlarda seçim öncesi birbirlerine düşman gibi davranan, ağır hakaretlerde bulunan, toplumu kutuplaştıran, ileriye dönük hiç bir açık kapı bırakmayan söylemler, maalesef siyasi yolları kilitlemiş durumdadır. Siyaset ileriyi öngörebilme sanatıdır ve liderlerimiz bu sınavdan tabiri caizse çakmışlardır.

Şimdi çıkan sonuca göre bir durum değerlendirmesi yapalım,

Akp : 258 MV
Chp : 132 MV
Mhp :  80 MV
Hdp :  80 MV

İlk ihtimal şu, hükümeti kurmak için salt çoğunluk olan 276 millet vekiline ihtiyaç yoktur. Herhangi bir parti tek başına bir hükümet kurabilir. Ancak güven oylaması için gerekli olan 276 MV sahip olmadıkları için, böyle bir azınlık hükümeti kurulması bana göre İMKANSIZDIR.

Diğer bir ihtimal, AKP'nin gerekli olan 18 MV diğer partilerden transfer ederek, salt çoğunluğu ele geçirmesidir ki, bu ihtimalin üzerine durmuyorum bile.

Bir diğer seçenek herkesin malumu koalisyon hükümeti, ama burada da durumlar epey karışık. Chp, Mhp, ve Hdp gerek seçim öncesi ve gerekse seçimin hemen ardından Akp ile bir koalisyonun içinde olmayacaklarını net olarak ifade ettiler.
Zaten, Akp ile koalisyona giren her parti bir, bundan sonraki ilk seçimde çok ciddi oy kaybeder ve hiçbir siyasi parti bu riske girmek istemez. Bu kadar kavga gürültünün ardından AKP ile yapılan bir işbirliği, parti tabanını hem yaralar hem kızdırır. Bu aynı zamanda, Akp için de büyük bir risk. CHP-MHP koalisyonu da matematik olarak 276 mv çıkaramıyor. Bu durumda HDP ye ihtiyaç var, ancak HDP 'nin olduğu koalisyonda da bu sefer de MHP olmaz. Görünen en mantıklı koalisyon AKP-MHP koalisyonuydu ancak Devlet Bahçeli bunu net olarak reddetti ve kapıları kapattı. Yani koalisyon hükümeti kurulması da son derece sancılı ve büyük risk içeriyor.

Ve son ihtimal, 45 gün sonra, hükümetin kurulamaması durumunda erken seçim kararı almak. Bu erken seçimde de, koalisyon kurulma döneminde oyunbozanlık yapan parti oy kaybeder. Her halukarda bu durum AKP lehine olur.

Yani işin özeti, Türk siyasi tarihi an itibariyle kilitlenmiş vaziyettedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 08, 2015, 18:03:00 »
Bu seçimde herkes sandığa koştu.Katılım yüksek.Bloklaşma bol,AKP gitsin ekibi hücum.Aman kalsın ekibi de hücum.HDP aşsın ekibi de hücum.Daha yüksek katılım zor.Bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 08, 2015, 18:05:49 »
Bizim millet kadar seçimi seven yok.Dün akşam hiç internet takılmadım.Televizyon izledim.Ya o da izlenebiliyormuş,değişik bir aletmiş. :rofl:
Çok doğru Avrupa'da seçime katılma oranları yüzde 40 civarlarında.Ama onlarda siyaset anlayışı farklı.Çünkü ülkenin bir milli politikası var onu devam ettiriyorlar.Seçilene göre sadece yaşayan hakla ilgili birtakım ekonomik vaatler yerine getiriliyor.Ama biz de öylemi ya?Seçime göre hedefler değişiyor.Ülke sanki yeniden şekilleniyor.Bir de siyasetçi olmak ülkemizde maalesef yönetime talip olma değil de kendine imtiyaz tanıma şeklinde algılanıyor.Rant kapısı gibi görülüyor.Zaten seçtiğimiz vekillerin birçoğu da zengin ve daha da zenginleşmek isteyen insanlardan oluşuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 08, 2015, 18:10:37 »
Bu seçimde herkes sandığa koştu.Katılım yüksek.Bloklaşma bol,AKP gitsin ekibi hücum.Aman kalsın ekibi de hücum.HDP aşsın ekibi de hücum.Daha yüksek katılım zor.Bence.
aksine bir önceki seçime göre %2 civarında daha düşük katılım ve ilginçtir 1 milyona yakın geçersiz oy var :) 1 milyon şaka gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 08, 2015, 18:13:03 »
Bir şey daha desem ne dersiniz?Erken seçim olursa HDP baraj altı,Hasankeyf gibi su altında kalır diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 08, 2015, 18:14:01 »
Bir şey daha desem ne dersiniz?Erken seçim olursa HDP baraj altı,Hasankeyf gibi su altında kalır diyorum.
olabilir neden olmasın sonuçta ihtimalleri konuşuyoruz,savunduğum düşünceyi değil sadece analiz yapıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2015, 18:14:52 »
Hepimiz analiz yapıyoruz.Hiç renk belli etmem.Devlet memuruyum.Neme lazım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 08, 2015, 18:23:37 »
Su üstüne çıktı bir kere artık altına girmez hocam. Çok sempati kazandı, dostluk kardeşlik Türk bayrağı falan. Ekmek arası dönerle bile 7% oy alınabiliyor bu ülkede. Kaldıki yandık anam diyen bir çok kesim var bu ekonomik krizde, ve denize düşen yılana sarılır. Adamlar 41% oyla iktidar olamamışken kimse itekleyelim CHP ve MHP 20-10% daha oy alıp koalisyonsuz Türkiye kuralım demez. Bu yüzden iddia ediyorum 60% AKP  30 HDP-CHP  ORTAKLIĞI ve diğerleri olur sonraki seçim
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 08, 2015, 18:25:19 »
Murat Bey yüzdeleriniz bir acayip olmuş anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 08, 2015, 18:55:19 »
.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 08, 2015, 19:26:50 »

Abi diyorum ki, koalisyon olayından ekonomik krizle kurtulunacak, sonra seçim zamanı da %60 AKP gelecek. %30 CHP-HDP ortaklığı ve diğerleri şeklinde yeni siyasi hayatımız başlayacak, Sağ taraf AKP içerisinde eritilecek. Kimse bundan sonra zannetmiyorum ki CHP MHP yada diğer partileri %50 lere taşıyıp tek başlarına iktidar yapalım diye çalışmaz diyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 08, 2015, 19:30:49 »
Anladım Murat kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 08, 2015, 20:22:46 »
bence MHP koalisyonu Olma ihtimali yüksek ama bakalım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 08, 2015, 20:54:13 »
Mhp su durumda akp ile koalisyona girmezse - 1 oy yazabilir kendisine.  Matematiksel olarak ve kutuplasma olarak en yakin parti.  Bunu iyi değerlendirmesi gerekir.  Ortalığı chp birakirsa bidahaki secimde akp %50 ike geri gelir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 08, 2015, 22:12:41 »
Bence, %1'lik bir ihtimaldir ak parti ile mhp'nin koalisyon hükümeti kurması. çünkü, hem mhp kapıları kapattı, hem de ak parti iktidarına ortak istemez. şu bir gerçek ki ak partiyi devreden çıkarmak da boş bir hayalden ibaret. çünkü hdp ile mhp bir araya gelmez. erken seçim görünürde olan. umalım ki o seçimde öyle veya böyle bir hükümet kurulabilsin. yoksa işimiz zor.

dipnot: parlamenter sistem bize göre değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 08, 2015, 22:12:48 »
3 parti başkanıda koalisyon yapmayacagiz diye aciklama yaptı yahu  kardesim madem hukumet kurmayacan ne isin var orda hoduk. 2000li yıllarda gördük hepimiz koalisyon hukumetini. Ici boşaltılan bankalar. Imfye yalvarmalar. Esnafin kepenk kapatmasi. Merkez Bankası başkanınin es dost akraba is adami paralı kim varsa arayarak devalasyon olacak dolar alin diye haber vermesi koray aydinin ihaleleri ic edip sonra mecliste aklanmasi vs. Gider bu boyle.
Bence bu gunleri arayacagiz tek parti dönemini. Kim ne derse desin bu secim sonuclari avrupa amerika ve israilde sevincle karsilanmis. Bizim yöneticiler daha şimdiden birbirine girdiler.
Ben 30 yaşındayım bu siyaset raconunda hirsizlik var. Kim geldiyse çaldı caliyor. Gerçekten vatanini milletini seven Allah korkusu olan bi yonetici gelmiyor basa. Ne guzel baskanlik sistemi gelecekti. Ee ne olacak şimdi istemeyen arkadaslar vardı yok diktatörlüğe girermis yok bilmemne.Simdi her kafadan bi ses çıkacak.  Olan yine bize olacak.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu