Gönderen Konu: verso dizel motor yıkama  (Okunma sayısı 1711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
verso dizel motor yıkama
« : Haziran 05, 2015, 00:00:09 »
Arkadaşlar bugün bi motora bakıyim dedim ve felaket kirlendiğini gördüm.Tabi 4 yıldır motora hiçbirşey değmedi.Dörtnalda bakım yaptırırken usta kesinlikle su tutma beyin hasar görebilir demişti.Ama benim motor öyle solüsyomla geçicek cinsten değil.Siz ne önerirsiniz.Araç dizel.

Toyota Club Türkiye

verso dizel motor yıkama
« : Haziran 05, 2015, 00:00:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: verso dizel motor yıkama
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2015, 00:08:37 »
Ben nemli sünger veya bezle siliyorum.Biraz uğraştırıyor ama zarar vermekten iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2015, 00:22:22 »
Hay maşallah Ahmet, tertemiz. :)

Alimert Bey, sensörleri daha doğrusu elektronik aksamları kapattığınız zaman bir şey olacağını zannetmiyorum. Aracınız benzinli değil dizel zaten.

Ustamın dükkanında motor yapılan her araç direkt motor korumaya yollanır hediye olarak, sıkıntılı bir şey olsa kendisi yollamazdı.
Sağolsun bana da motor yıkama hediye etmişti rektefiye döneminde.
Böyle tertemiz yaptırırsınız motoru, daha sonra ayda bir kendiniz belirli kimyasallarla üstünkörü temizliğini yaparsınız, en azından eskisi kadar kirlenmez.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2015, 07:45:18 »
Ali bey haftaya bende dörtnalda bakım yaptıracağım kendileri yıkamıyor mu acaba
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2015, 08:43:19 »
Hey maşallah bee zamana meydan okuyorsunuz gençlik. Bal dök yala misali motorlar. Genelde servisler motor yıkama yçtarzı uygulama yapmıyorlar. Ama tanıdık bir yere yönlendirirler.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2015, 09:22:20 »
O araç için bir şey diyemem ama aracı yeni aldığımda benden önceki sahibi sıfır aldığından beri hiç temizletmemiş 2006 model araba aldığımda 7 yaşında idi düşünün motorun halini.Dışar da 100 tl istediler temizlemeye dedim ne yapıyorsunuz .Kafa attı benim hafta sonu köye gittim aracımı yıkadım sonra dedim ben yıllardır efsane kasanın motorunu yıkadım ne farkı var dedim .Şarj dinamosuna 2 tane poşet geçirdim ağzını bağladım su alma şansı kalmadı ilk önce yag sökücü ve mazotlu bir karışım yapıp bütün motora sıktım daha sonra sıcak sabunlun yag çözücülü buşlaşık deterjanlı bir karışım yaptım bu ev boyamada kulanılan fırçalar var onla bütün detaylara fırçaladım kaynar su ile duruladım .En son bütün her yeri kuruladım çıkmayan yerlerin üzerinden bir daha geçtim .Aracı pırıl pırıl yaptım 2 saate yakın uğraştım ama şimdi aracı her yıkadığımda kaputu açıp genel bir tozunu kirini bezle alıyorum her daim temiz kalıyor .

Sizin aracınız beyin tertibatı motor kısmındadır ona bir şey diyemem.Ama ben 2 defa yıkadım bir sıkıntı çıkmadı tabi ateşleme aksamına sensör aksamına dikkat etmek koşulu ile
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2015, 09:25:41 »
Bende 2004 Corolla Verso var. Birkaç yıl önce işini bilen nadir bir kişiye motoru yıkatmıştım. Özel bir koruma yapmadan doğrudan sıcak su ve köpükle yıkadı. Ben  ilk başta tedirgin olmuştum. Ancak iş bittikten sonra motor ve diğer aksamlar yeni gibi olmuştu. Hiç mi sıkıntı olmadı derseniz şunu söyleyebilirim. Alarm ünitesinin üstündeki kapaktan su sızdığı için ünitenin içindeki su gidene kadar alarmın sesi çıkmadı. Kapağı çıkardım ve kendi kendine kurumaya bıraktım. 2 gün sonra herşey normaldi. Bundan sonra bu kapağın etrafını silikonla yalıttım. Hatta şu anda oturduğum sitenin araç yıkama bölümünde 3 ayda bir basınçlı su ve köpükle kendim yıkıyorum. Yinede önden bakınca sağ taraftaki elektrik aksamının üzerinde basınçlı suyu bekletmiyorum. Son olarak kaputu açınca önde yer alan plastik kapağı söküp radyatörüde iyice yıkadım. Izgaranın arasına giren böcek, toz vs. hepsi gitti. Yıkama bittikten hemen sonra motoru çalıştırmıyorum. Kaba suyun iyice akmasını bekleyip ondan sonra çalıştırıyorum. Şu ana kadar motor yıkama ile ilgili bir sorun yaşamadım. Alarmda da yalıtımdan sonra bir sorun yok. Yine de dikkat etmekte yarar var. Dizellerde nasıl olur bilmiyorum. Ama pek birşey değişeceğini düşünmüyorum. Yine de elektrik aksamına dikkat.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2015, 09:59:39 »
Beni bir gün bir arkadaşım aradı. Mehmet farları yakınca silecekler de çalışıyor diye. Sordum motorumu yıkatdın. Dedi nerden bildin. Dedim bekle bir iki gün sonra düzelir. Sonra düzeldi :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2015, 10:28:21 »
Ali bey haftaya bende dörtnalda bakım yaptıracağım kendileri yıkamıyor mu acaba
Mustafa bey dörtnalda bakım bittikten sonra basınçlı hava tutup yağlı temizleyici sıkıyorlar ama 3 saat cıvarı parlıyor.Yüzeysel bir temizlik oluyor motorun içinde yine tozlar çamurlar duruyor.Yani yıkatılmış gibi olmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2015, 10:29:44
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2015, 23:39:01 »
Mustafa bey dörtnalda bakım bittikten sonra basınçlı hava tutup yağlı temizleyici sıkıyorlar ama 3 saat cıvarı parlıyor.Yüzeysel bir temizlik oluyor motorun içinde yine tozlar çamurlar duruyor.Yani yıkatılmış gibi olmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2015, 10:29:44
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar  :)
peki ne yapmak lazım ali bey :)
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2015, 23:41:27 »
Antalya serviste bir bakım sonrası söylemediğim halde motoru ayna gibi yapmışlardı.Kendilerine teşekkür etmiştim. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2015, 22:07:57 »
peki ne yapmak lazım ali bey :)
Valla kafam çok karışık bu konuda Mustafa bey heralde en güzeli önceden konuşup oluşabilecek hataları firmaya yükleyip profesyonel bir yerde yaptırmak. :rofl: Ya da toyandada yapıyorlar diye gördüm.Ustalar hatta yeni satışa sunulacak araçların benzinli dizel demeyip köpük suyu basıyorlardı.Sorunsuz bir şekilde gidiyorlardı.Ama yaptıracaksanız bir fiyat alın.