Gönderen Konu: Şanzıman kulakçığı  (Okunma sayısı 2261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Şanzıman kulakçığı
« : Haziran 04, 2015, 20:51:14 »
Şanzıman kulakçığı adlı parça ne işe yarar? Ustam baskı balatayı değiştirirken kırılmış dedi kaynak yaptırıp onu geri taktı.. Bu parça araçta ne gibi bir sıkıntı çıkartır? Yardımlarınıza ihtiyacım var işgillendim yani...
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Toyota Club Türkiye

Şanzıman kulakçığı
« : Haziran 04, 2015, 20:51:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman kulakçığı
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2015, 21:43:29 »
Sanziman kulagi, aracta yerlesime gore sayisi 3 ile 6 arasinda degisebilen adette bulanan motor ve aktarma organlarini kasaya veya sasiye bagli kalmasini saglayan metal ve kaucuk birlesimli parcalardan biridir.

Adindanda anlayacaginiz gibi sanzimanin kasa ile baglantisini saglayan parcanizin metal kisminin kirildigi belirtilmis ki bu ancak bir trafik kazasi yada iscilik hatasi olarak gorulur, normal sartlarda kulaklarin kaucuk kisimlari sicak/soguk etkisinden dolayi sertlesir ve zamanla kopar.

Motor baglanti takozlari (kulak) arizalanadiginda ozellikle ani yapilan dur /kalk yada rampa kalkislarinda  aracta asiri vibrason, sert ses ve/veya vuruntu gozlemlenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2015, 21:46:32 »
Sanziman kulagi, aracta yerlesime gore sayisi 3 ile 6 arasinda degisebilen adette bulanan motor ve aktarma organlarini kasaya veya sasiye bagli kalmasini saglayan metal ve kaucuk birlesimli parcalardan biridir.

Adindanda anlayacaginiz gibi sanzimanin kasa ile baglantisini saglayan parcanizin metal kisminin kirildigi belirtilmis ki bu ancak bir trafik kazasi yada iscilik hatasi olarak gorulur, normal sartlarda kulaklarin kaucuk kisimlari sicak/soguk etkisinden dolayi sertlesir ve zamanla kopar.

Motor baglanti takozlari (kulak) arizalanadiginda ozellikle ani yapilan dur /kalk yada rampa kalkislarinda  aracta asiri vibrason, sert ses ve/veya vuruntu gozlemlenir.
@Ufuk Sönmez (16363)  bey fiyatı nedir? bu şekilde gitmenin araca bir sıkıntısı olur mu
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2015, 21:55:41 »
Ozel mesajinizi okudum ancak yarin detayli bilgi verebilirim.

Kulagin durumunu tam olarak bilmiyorum tabi ama ne motor kulagi ne de sanziman kulagi kaynak yapilmaz, su an icin sorunsuz kullanoyorsaniz bile kisa bir sure sonra sorun acacaktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2015, 10:55:16 »
ben yeni değiştirdim. yetkili serviste sağ ve sol motor takozu toplamda işçilik dahil 800 tl'ye maloldu. ama bunun içinde %20 parça, %30 işçilik indirimi var.