Gönderen Konu: 2001 corolla arka basık kafa hava da  (Okunma sayısı 2483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 205000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
2001 corolla arka basık kafa hava da
« : Haziran 03, 2015, 20:19:52 »
selamun aleyküm toyota ailesi benim aracın arkası önden bi hayli fazla basık düzde bakıyorum araca kafa resmen havada duruyor bunun nedeni ne olabilir aynı kasa corolla lara bakıyorum yolda arkası biraz basık olanda var gayet yüksek düzgün olanda çukurlaşmış mazgaldan falan geçerken arkadan tayırt diye ses gelmesinden bıktım

Toyota Club Türkiye

2001 corolla arka basık kafa hava da
« : Haziran 03, 2015, 20:19:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla arka basık kafa hava da
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2015, 14:47:18 »
@Barış Sonumut (29953) Amortisör ve yayları kontrol ettirebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2015, 14:58:00 »
Barış araçta senden önce fazla yük taşındı ise helezon yayların pısmıştır. Bu şuna benzer evinizde kullandığınız yaylı kanepeler ilk alındııgnda hayli sert ve diri durur zaman kullandıkça yaylar yumuşar oturunca içine çöker ve kanepe artık diri durmamaya başlar .Sizin aracınızın arka helezon yaylarının durumu bu  .Bu size nasıl etki eder araç sürekli patiye düşer hele rampa yerde kalkarken çok pati çeker arkada yük varsa hele hiç şansınız yok. Aracınızın arka helezon yaylarını bulabilirseniz orijinali ile bulamazsanız yan sanayisi ile değiştirin aracınız eskisi gibi diri duracaktır bu siz frenleme de virajlarda yakut kalkışlarında yan rüzgarlar da artı olarak dönecektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2015, 15:33:33 »
Maalesef benim arabam da bu durumda, daha önce faydası olur diye sadece amortisörleri değiştirmiştim. Kısmi olarak iyileşme var ancak arkada 1 kişi bile olsa ciddi çökme olduğu hissediliyor. Bu far ayarına bile yansıyor, araç boşken far ayarı düzgün ancak arkada 1 kişi varken karşıdan gelen araçlar sellektör yapıyor. 2 kademe ayardan düşürerek kullanıyorum. Kısacası arka helezon yaylarını değiştirmek gerekiyor. Tabi öncesinde ön ve arka süspansiyon sistemini kontrol ettirip doğru teşhis koydurman önemli, yoksa gereksiz masraf ve parça değişimlerine gidebilirsin. İstanbul'un hangi yakasında olduğunu bilmiyorum ancak forumda firma tanıtımları bölümünde Ufuk sönmez beyden ( TEM Otomotiv ) parça ve servis konusunda yararlanabilirsin. Birde Toyotronic servis var ikitelli ve güngören'de. Neticeleri paylaşmaya devam edersen memnun olurum, ben de kışa girerken değiştirmeyi planlıyorum arka helezon yaylarını kışlık bakım ve yağ bakımı ile birlikte.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2015, 08:47:11 »
Aynı durumdan zamanında bende muzdariptim. 1996 efsana kasa vardı arkası çökük ön taraf havaya bakıyordu. Ustaya gösterdiğimizde yaylar zaman içerisinde çökmüş dedi ve yayları makine ile gerginleştirmişti eskisine geri dönmüştü. Sıkıntı yay yani   ;)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2015, 09:03:17 »
Aynı durumdan zamanında bende muzdariptim. 1996 efsana kasa vardı arkası çökük ön taraf havaya bakıyordu. Ustaya gösterdiğimizde yaylar zaman içerisinde çökmüş dedi ve yayları makine ile gerginleştirmişti eskisine geri dönmüştü. Sıkıntı yay yani   ;)
Yay üretim özelliklerini bilen bu işlemi yaptırmazdı.

Arka tarafın çökme sebebi ile amortisör arasında önemli bir bağlantı yoktur arkadaşlar(amortisör stroku orijinal ise). Tamamen yay ile alakalı bir durumdur(aracın geometrisinde bozukluk yoksa). Bağımsız arka süspansiyon sistemine sahip araçlarda, belli hızlarda, aracın üstünden aldığı hava akımı ile oturma ise farklı bir olaydır.
 Her aracın azami yük ağırlıkları vardır. Gerek bu ağırlıklar ve üstünde yük taşıma, gerek ise zaman ile arka süspansiyon yayları söner. Özellikle bagaj ağırlık merkezinden dolayı sedan araçlarda buna daha sık rastlanır.
 Uygun ebatta ve kalitede yay grubu bu sorunu çözer. Bozuk yaylar ise, yol tutuştan frenlemeye, amortisör ömrüne kadar bir çok yan etkiye sahiptir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 151234
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2015, 09:20:34 »
Yay üretim özelliklerini bilen bu işlemi yaptırmazdı.

Arka tarafın çökme sebebi ile amortisör arasında önemli bir bağlantı yoktur arkadaşlar(amortisör stroku orijinal ise). Tamamen yay ile alakalı bir durumdur(aracın geometrisinde bozukluk yoksa). Bağımsız arka süspansiyon sistemine sahip araçlarda, belli hızlarda, aracın üstünden aldığı hava akımı ile oturma ise farklı bir olaydır.
 Her aracın azami yük ağırlıkları vardır. Gerek bu ağırlıklar ve üstünde yük taşıma, gerek ise zaman ile arka süspansiyon yayları söner. Özellikle bagaj ağırlık merkezinden dolayı sedan araçlarda buna daha sık rastlanır.
 Uygun ebatta ve kalitede yay grubu bu sorunu çözer. Bozuk yaylar ise, yol tutuştan frenlemeye, amortisör ömrüne kadar bir çok yan etkiye sahiptir.

Abi bunu bir amortisörcü yaptı. Bizde anlamıyorduk mecburen yaptırmış bulunmuştuk.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 205000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2015, 18:06:26 »
Barış araçta senden önce fazla yük taşındı ise helezon yayların pısmıştır. Bu şuna benzer evinizde kullandığınız yaylı kanepeler ilk alındııgnda hayli sert ve diri durur zaman kullandıkça yaylar yumuşar oturunca içine çöker ve kanepe artık diri durmamaya başlar .Sizin aracınızın arka helezon yaylarının durumu bu  .Bu size nasıl etki eder araç sürekli patiye düşer hele rampa yerde kalkarken çok pati çeker arkada yük varsa hele hiç şansınız yok. Aracınızın arka helezon yaylarını bulabilirseniz orijinali ile bulamazsanız yan sanayisi ile değiştirin aracınız eskisi gibi diri duracaktır bu siz frenleme de virajlarda yakut kalkışlarında yan rüzgarlar da artı olarak dönecektir

Abi dediklerin doğru mesela rampada çok kolay patiye düşüyor
peki bu yayın biraz yüksek olma şansı yok mu aracın arkası önden yüksek olması gerekiyor ki bi kaç kişi bindiğinde dengede olsun

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2015, 18:07:47
kusura bakmayın bilgisayara oturmaya pek vaktim olmuyor o yüzden de cevap vermekte gecikiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2015, 21:46:40 »
Geçen sene amortisor ve arka yayları değiştirdim basık diye. Forumda yayları değiştirin diye genel bir öneri var. Geçen sene arkaları kyb yaylarla değiştrdim. Araba 5 kişi binmekten ve bağaj dolu gezmekten bir sene de arkalar yine basık oldu. Tekerler davulumbazlar arası mesafe azaldı. Efsanenin yayları çok yumuşak. Narin araba 4 kişiden fazla binilmiyor. Arazi şartlarına stabilize yollara gelmiyor. Yay değiştirmek çözüm değil. Sert yay alacaksınız aibech yaylar yada arabaya yük yüklemeyeceksiniz. Yayları gerdirmek için ustanın yayları çıkarmasıyla amortisör takma işçiliği aynı .ben uğraşmaktan bıktım. Yol tutuşta sorun olmayacağını düşünüyorum. Zaten yeterince alcak.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)