0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Assos iniş de dikkat edilmesi gereken, frenleri zorlayan bir yoldur.
Benim konum. [emoji4] Türkiye'de meşhur Mersin-Antalya yolu var. Geçmek hiç nasip olmadı ama çok merak ediyorum. Bizzat geçtiğim yollardan örnek verecek olursam, Tirebolu-Gümüşhane arası tehlikeli sayılır. Bir tarafta dağ, diğer tarafta baraj var, ayriyeten heyelan tehlikesi de var. Samsun-Sinop arası da oldukça yokuşluydu, ama en son oralara tüneller yapılıyordu, muhtemelen şimdi eski halinden eser yoktur, bir de tarih olan meşhur Bolaman virajları var. [emoji4]Edit: Sondan ikinci fotoğraftaki yolu gözüm bir yerden ısırıyor. Stelvio geçidi mi yoksa?
O değil de, bu ne güzel bir fotoğraftır öyle. içim açıldı resmen. Assos Antik Liman ülkemizin en güzel köşelerindendir.
Mersin-Antalya arası özellikle gazipaşa silifke arası sıkıntılıydı anamur bölgesi en kötüsü. Otobüslerin arkasının viraj dışından döndüğüne bir çok kez şahit olmuşumdur, kamyon ve otobüs şöförlerinin yol verdiği nadir yollardandı ama 2009 da başlayan tüneller bitti diye biliyorum 2011 yılının sonlarından sonra hiç geçmek nasip olmadı malesef
Yolun zemini arnavut taş mı sanki? [emoji4] Tüneller eski yola mı yapıldı, yoksa biraz daha içeriden mi geçiyor?
Aynen, tam Abs test yolu gibi. Yalnız virajda, denizi dik yamaçtan görürken Abs'nin devreye girmesi de heyecan olur. Otoyoldur vs tamam da, onlar hipnoz ediyor, yoldan bir şey anlaşılmıyor. İnsan biraz keyif de almalı bazen, doğayı görebilmeli yoldayken. Özellikle tatil yörelerinin yolları bakir kalmalı. Yoksa hem seyahat zevksiz oluyor, hem güzelim doğa mahvoluyor.
4 çekerin zevki başka her koşulda,otobanda bile...
Mısır için de benzer şeyleri anlatıyorlar. Halbuki bunlar zamanının medeniyet merkezleri imiş aslında.
oralarda sadece karmaşa var ama iran inanılmaz yani bizdeki gibi kolu sarkıtıp yazın gezmek oralarda hayal,yani o kadar kötü ki araba verdiler kullanmadım orada:) ama bunun yanında kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer