Anket

Toyota Auris almasaydınız hangi aracı alırdınız?

Golf TSI
15 (30.6%)
Hyundai i30
5 (10.2%)
Audi A3
16 (32.7%)
Seat Leon
4 (8.2%)
Opel Astra
6 (12.2%)
Hiçbiri
3 (6.1%)

Toplam Oy Verenler: 49

Gönderen Konu: 2014 Multidrive Auris Benzinli Çok Yakıyor  (Okunma sayısı 7182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Multidrive Auris Benzinli Çok Yakıyor
« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2015, 15:58:06 »
20 gün önce 1.33 corollamla tek kisi Ist-Ankara arasını, 90-120 bandında 5.2 lt ortalamayla tamamladım. Bi sorun var gibi gözüküyor ama kullanım tarzı da cok önemli .
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2015, 15:58:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 03, 2015, 16:37:45 »
20 gün önce 1.33 corollamla tek kisi Ist-Ankara arasını, 90-120 bandında 5.2 lt ortalamayla tamamladım. Bi sorun var gibi gözüküyor ama kullanım tarzı da cok önemli .

90-120 bandı değilde o gittiğiniz 70-90 bandı olmasın sakın  ;)
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 03, 2015, 16:51:34 »
 Bu tarz veriler genelde yanlış şekilde ortaya konuyor zaten, bu da kimi kullanıcıların kafasının karışmasına neden oluyor.
 Göstergede gördüğünüz hız ile ortalama hız farklıdır. Yol bilgisayarından alınan ortalama hızı hesaba katmak lazım. Keza geçilen mesafe de önemli.

Bu yüzden, belli bir mesafede(100km ve üzeri), ortalama hız verisi yol bilgisayarından alınarak ortalama tüketim değerleri ortaya konmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 03, 2015, 17:09:10 »
Arkadaşlar, geçenlerde anlık tüketimi yolda giderken sıfırladım ,ilk başta hiç bir şey çıkmadı ekrana sonra 2.1 den başladı yavaş yavaş yükseldi,acaba bu şekilde sıfırlama doğrumuydu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2015, 20:06:42 »
Uzun yol verisi icin doğru.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 03, 2015, 20:27:56 »
Şehir içi tamamen güzergah ve trafik faktörü çok önemli. Ben cvt yaris ile İstanbul içi 9 - 10 litre ortalama ile dolaşıyorum. Uzun yolda ise Ankara - İstanbul ile İstanbul - Ankara  arası 100 km de ortalama 0.5 ile 0.8  litre arası fark ediyor. Ben İstanbuldan Ankara ya yaklaşık 90 km hızla 5.8 ortalamayla gidiyorsam 5.1 ortalamayla geri dönüyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 03, 2015, 22:18:23 »
90-120 bandı değilde o gittiğiniz 70-90 bandı olmasın sakın  ;)
Valla lastik basınçlarini 36 yapıp birazda dikkat edince rahat yakaladığım bir değer .Depo fullenip bitirilip tekrar fullenip hesaplanmistir yol bilgisayarı birebir tüketimi yansıtıyor. Kışın ise 32 lastik basinciyla iki kişi 5.7 tükettim.  Bu sefer Ist-Eskişehir -Ank güzergahında. 70-90 la o yollar bitmez maalesef. Sadece sürüş stili çok önemli rampa inerken sürekli ayağımi gazdan çekerek inerim mesela .Gereksiz gaz fren asla yapmam. Uzun yol tüketimim aracimi daha çok sevmemde en büyük etken. Ama ist sehir içi trafik girmememe rağmen 9 lt aşağısına hiç düşmedi ama 9.5 litreyi de geçmedi.  Inanıp inanmamak size kalmış. Sadece tecrübelerimizi paylaşıyoruz, birebir kiyaslamak zaten abes olur zira yol sartlarindan tutun hava sıcaklığına lastik basincindan şanzımana kadar herşey etkili tüketim konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 03, 2015, 22:21:48 »
Arkadaşlar, geçenlerde anlık tüketimi yolda giderken sıfırladım ,ilk başta hiç bir şey çıkmadı ekrana sonra 2.1 den başladı yavaş yavaş yükseldi,acaba bu şekilde sıfırlama doğrumuydu?
Sıfırlamada sorun yok bence Yücel bey . Ama bi elli km gidip haah tamam bu ortalama tüketim demek yanlış olur . 200-300 km sonra o rakam sabitlenir ve cok zor aşağı iner ya da yukarı çıkar.  O zaman sağlıklı bir ortlama tüketim elde etmiş olursunuz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 04, 2015, 08:28:11 »
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Daha önce Honda Jazz kullanan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine CVT vitesli araç almak istedim. Toyota da adına Multidrive demişler. Malesef atmosferden, Turbo dan anlamıyordum. Yorumlarınızla öğrenmiş oldum. CVT vitesli araçların az yaktığı algısına karşı kendi deneyimimi anlatabilmek için bu şekilde çarpıcı bir başlık kullanmak istedim.  Vites geçişleri gerçekten hissettirmiyor ve direksiyonda yumuşak. Uzun yolda araba sizi yormuyor ve şehir içinde de keyifli bir sürüş sağlıyor. Ancak beklediğim yakıt ekonomisini bana sunamadı. Servise de soracağım, atmosferik olayınıda kavradım. 1.2 motor makyajlı kasanın çıkacağını duydum. Sanırım 1.6 motorun veriminden dünya çapında Toyota da memnun olmadı. Siftah yapmış Toyotacı olarak bakış açım bu şekilde, belki ilerleyen yorumlarda bu 1.2 konusunu da tartışabiliriz. Sizden ricam Turbo iyidir, Atmosfer, İyonosfer, Stretosfer onu ezer yerine konu dahilinde tartışabilmek. Ankete katılımınız içinde teşekkür ederim. Bir Toyota forumunda bağlılık ve pişmanlık düzeylerini anlayabilmek için anketi koydum. Auris yerine Toyota aracınız oalrak da düşünebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 04, 2015, 09:45:36 »
hocam öncelikle anket için teşekkürler güzel olmuş lakin birde hiçbiri olsaydı iyi olurdu (otomatik tercih edecekler için) yada yeni jazz

bende de 2003 jazz cvt vardı çok araştırdım o yüzden auris e geçtim multidrive s dediğin gibi yakıt jazzla kıyaslanamaz ama segment olarak c sınıfı bir araça bindiğimizi de unutmamız lazım diye düşünüyorum.şuan 3000 km lere geldim 24 kasım 2014 den beri çok yoğun kullanan biri değilim ama araştırdığımda almadan önce yakıtın biraz artacağını bilerek ve görerek aldım az yaksa tabiki daha iyi olur ama şuan çokta kötümser değilim ortalamam 8.4 lerde ve şehir içi kullanıyorum.uzun yolum çok yok olanda en son fuara gittiğimde kurtköy / tüyap yaptım 2 saatte gidip 3 saatte döndüğümü varsayarsak hiçte fena sayılmaz diye düşünüyorum.DSG şanzıman olarak beni tatmin etmiyoru (sorunlardan dolayı) anketteki 3 araç dsg li direk eledim. opel ile hyundai dede vites geçiş sorunları hat safhada ve yakıtı aurisden çok farklı değil.

Fuarda jazz ı gördüm hondaya kızıp zaten toyota ya geçmiştim bunu fuarda bir kez daha anladım net bilgi halen alamıyorum gelecek araçlarla ilgili ve şuan bindiğim araca göre jazz sanki dahada ufalmış gibi geldi (eski jazz ıma göre) içine oturma fırsatım oldu listede yeni jazz olsa belki onu seçebilirdim.ama genel anlamda ben çok memnunum auris den neticede alırken test sürüşünüde yaptım araştırmamıda yakıt olarak yanıltmadı beni aksine 8.4 den dahada aşağı düşermiyim diye bekliyorum :)

iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 16, 2015, 12:10:27 »
Herkese merhaba,

Bugün sizlere yine bir Ankara-İstanbul macerası sonrası yeni izlenimlerimi aktaracağım. Sanırım sadece km yi değil ortalama yakış değerlerini de sıfırlamak gerekiyor. Şimdi benzinciden çıkmadan hemen sıfırladım.
Gidiş: Araba bagaj ve içi tam dolu 2,5 kişi 6,9 lt ortalama ile gittim. Süratim de 120 ve biraz üzeri değerlerindeydi. Bebek malzemesi ile full doluydu. (Toplam yol=400 km)
Dönüş: Arabanın bagajı boş tek kişi 100 ü geçmeden geldim. Ortalama 6,0 lt gösterdi. Çok sıkıldım ama test uğruna 100 ü geçmemeye çalıştım. (Toplam yol=400 km)
Daha önceki değerleri ortalama yakışı sıfırlamadığım için olduğunu düşünüyorum. Önceki arabamda belli bir saat sonra kendi sıfırlıyordu. 
Dönüş öncesi depoyu fulledim ve 140 TL lik benzin eksilmiş olduğun gördüm. (Yani İstanbula 140 tl yaktım 2 kişi araba tıka basa dolu. İki kişilik otobüs bileti fiyatına olması memnun edici)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 16, 2015, 14:41:47 »
Şimdi olmuş :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 370
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 16, 2015, 16:15:21 »
1,6 multıdrıve s corollam var 2015
Araç şuan 5.000 km de, bunun 1600 km si şehirler arası olmak kaydı ile ( 90-150 km arası değişen hızlar ve her seyahat araç dolu )
şuan ki ortalama yakıt tüketimim 8,3 litre ( 1 kez sıfırlamıştım göstergeyi ) .
Sizce bu değerler nasıl arkadaşlar
Bazen honda ve opel değerlerini duyuyorum ( 9-11 arası ) mutlu oluyorum ancak, yinede cebi zorluyor bu yakıt .
yorumlarınız önemli teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 16, 2015, 17:24:04 »
Yüksek hız yüksek devir ve yüksek tüketim demektir.İşin özü budur.Ankara dan Fethiye 5.4 ortalama yakıt tüketimi ile geldim.Benzinli manuel vites Auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 6500
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 19, 2015, 16:07:07 »
1.2 turbo aurisin de, şehir içinde bizim 1.6 atmosferik motorlarla aşağı yukarı aynı yakacağı kanısındayım,çünkü 1.2tsi yada 1.4tsi  wv kullananlarda ortalama 7 -8 lt yaktığını söylemişlerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 19, 2015, 19:22:21 »
183 km yolda ortalamam bu
85 km CC ile sağdan devam
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 20, 2015, 21:49:46 »
70 milyar para ver 85 km ile sağdan sağdan kamyonlarla ahbaplık yaparak git olacak iş değil ben lpg de 115 km'ye sabitliyorum senin yarın kadar yakıyorum :) arabamda satsan 20 binlira eder  :D
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 20, 2015, 22:00:40 »
Yarın sorarsın ama burada benim arıza ışığı niye yanıyor diye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 21, 2015, 02:16:14 »

Bugün sıfır veya sıfıra yakın bir hb araç alacak olsam Mazda 3 alırım. Mazdaya alternatif ise (bence) anca volvo v40 olabilir. Yeni Mazda 3'e bindim. Şaşılacak kadar güzel bir araç. Gerçi V40 station wagon olarak geçiyor galiba ancak boyutlar HB gibi.

cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 21, 2015, 02:27:37 »
Sınıfında güzel araba mazda 3