Merhabalar;
MM şanzımandan şikayet edip kötü diyen arkadaşlar kalibrasyon olayını bilmeyen kişilerdir. Kullanmasını bilirseniz, bakımını yaparsanız saat gibi şanzımandır. Diğerleri gibi arıza yaptığı zaman size bir araba parası fiyat çıkarmazlar. Serviste 50-100 TL arası fiyata dışarıda 25 TL fiyata kalibrasyon yaptırarak keyfine bakarsınız. Problem düzelmezse debriyaj motorunu adını şimdi hatırlayamadım. Çıkarıp temizlettiğiniz zaman problem kalmıyor. Vuruntu hisseden arkadaşlar kalibrasyon sonunda problem çözülmezse denesinler. Kalibrasyon sonrasın da yaklaşık ilk 50 km yolu düzenli yapmanızı öneririm çünkü araç sizin gazı tuttuğunuz pozisyona göre debriyaj kavrama durumunu tekrar ayarlıyor. Benim aracıma servisteki ustalar piyasada ki ustalar bile hayran kaldı. Aracım kesinlikle geri kaçırmıyor. Çok sarsıntısız kalkıyor. Her hangi bir problemim yok. 150 bin KM orjinal baskı balata! 170 bin gibi ister diye tahmin ediyorum. Unutmadan Sivas da ikamet ediyorum. Büyük şehirde dur kalk fazla olduğundan yıpranma daha fazla olacaktır. Şimdi MM düşmanları kesin yazarlar bana iyi değil şöyle böyle diye. Arkadaşlar gidin DSG alın ilk arızasına 5000 TL verin de Toyotanın 50 TL lik kalibrasyonunu nasıl özlersiniz görelim.