Gönderen Konu: Yeni Corolla 1.33 Life'ta Yaşanan Ciddi Sorunlar  (Okunma sayısı 28323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla 1.33 Life'ta Yaşanan Ciddi Sorunlar
« : Haziran 02, 2015, 11:23:05 »
Arkadaslar youtube'de 1.33 corollanin motor performansini arastirirken 1.33 life sahibi bir kisinin aracinda yasadigi garip sorunlari videolar halinde paylastigini gordum.asagida bu kisinin youtube kanalinin linkini paylasiyorum.sizlerinde yasanan sorunlari mutlaka görmenizi istiyorum.
https://m.youtube.com/channel/UC2QwIYH5rFe9cqPC3OA5_LA
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolla 1.33 Life'ta Yaşanan Ciddi Sorunlar
« : Haziran 02, 2015, 11:23:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla 1.33 Life'ta Yaşanan Ciddi Sorunlar
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2015, 11:26:57 »
Arkadaslar youtube'de 1.33 corollanin motor performansini arastirirken 1.33 life sahibi bir kisinin aracinda yasadigi garip sorunlari videolar halinde paylastigini gordum.asagida bu kisinin youtube kanalinin linkini paylasiyorum.sizlerinde yasanan sorunlari mutlaka görmenizi istiyorum.
https://m.youtube.com/channel/UC2QwIYH5rFe9cqPC3OA5_LA

Abi linkte eksiklik mi var. Genel 1.33 videoları listeleniyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2015, 11:30:33 »
Abi linkte eksiklik mi var. Genel 1.33 videoları listeleniyor.
emre sevener diye birinin kanali cikiyor.burada bircok 1.33 videosu var.her bir videoda yasadigi farkli sorunlari anlatmis.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2015, 11:38:47 »
Bu sorunların hiçbirini yaşamayanlar eminim daha çoğunluktadır. Bu video sanki kronik sorunlarmış gibi bir intiba yaratmakta ilginç.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2015, 11:42:56 »
Şikayetçi olan beyfendinin belirttiği sorunların en önemlisi direksiyondan gelen sestir. Bunun dışındakileri servis çok basit olarak giderebilir. Direksiyona da artık Toyota'nın bir çözüm bulması gerekir. Çok güzel motorlar yapılıyor, dizaynlar harika gelgelelim bu tip direksiyon sesi, göğüsteki dalgalanmalar vb. insanı bindiği araçtan soğutabilir. Bu tip ufak sorunların Toyota'ya yakışmadığını düşünüyorum. Zira günümüzde araçlar için ödenen bedeller oldukça fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2015, 11:49:33 »
videoları izledim, biri direksiyondan gelen vurma sesi gibi bir ses, diğeri kapı gergisinden gelen ses, diğer ikisi emniyet kemeri ikazından gelen iki farklı sorun diye bahsettiği ancak sorun ile alakası olmayan kendi sorun diye gördüğü şeyler.
Direksiyon ve kapı gergisinden gelen sesler evet sorun ama aracı toyotanın geri alması veya özür göstergesi olarak avensis veya corolla vermesi gibi büyük bir sorun değil :)
Ben mi yanlış anladım ama emniyet kemeri sorunu dediği ilk sorun emniyet kemerinin 1,5-2dk sonra sesinin susmasını sorun diye yazmış. Zaten öyle olması lazım tüm yolculuk boyunca sürekli dit dit dit demesini bekliyor galiba, ancak araç 2 dk uyarıdan sonra sesi kesip ışıklı uyarıya devam eder,

Emniyet kemeri dediği ikinci sorun ise ilk sorun ile tam tersi emniyet kemeri ikaz sesi hiç susmuyor diyor. Video dikkatlice izlendiğinde ve dinlendiğinde araçta çocuk olduğu ve emniyet kemeri ikaz sesinin normal bir şekilde il önce uzun aralıklar ile öttüğü daha sonra kısa aralıklar ile öttüğü görülecek sonra kısa bir susmadan sonra tekrar uzun aralıklar ile ötmeye başladığı görülecektir. Bundan benim çıkarımım biri bu arkadaşa ya çocuğu arka koltuğa oturtmasını söylemek yada çocuğun koltukta oturup kalkmamasını söylemek, yolcu koltuğunda kemer takılı değilken yolcunun koltuktan kalkması ile araç yolcu koltuğunda kimsenin olmadığını algılıyor, tekrar oturunca birinin olduğunu algılıyor ikaz sesi çalmaya başlıyor. Bu döngü bu şekilde günlerce değil aylarca emniyet kemeri susmadan devam edebilir. buda çok normaldir, olması gerekende budur.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2015, 12:11:15 »
Sadece bu konu için yorum yapacağım. 20.11.2014 gününden beri 1.33 Corolla sahibiyim ve şu an 4700 küsür km. deyim. Bu sorunların hiç birini yaşamadım çok şükür. Direksiyon'dan ses vs. de gelmiyor bende. Kapı menteşeleri ses yapıyor ara sıra o kadar. O da sol sürücü kapısında oluyor. Ve sıcak günleri yaşadığımız şu günlerde bu sesi de duymuyorum. Ayrıca geçen gün bir konu açılmış 100 km/ üzeri hızlar da gelen ıslık sesi. Bende böyle bir ses yok. Ara sıra bozuk yollarda konsoldan tıkırtı geliyor. Onu da takmıyorum. Ben arabayı kullanıyorum, tadını çıkartıyorum. Dinleyip kendimi strese sokmuyorum. Yemeğin içinde sinek aramıyorum. Bu sorunları yaşamadığım için fanatiksem eğer olurum ziyanı yok.

Sevgiler hepinize.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2015, 12:15:10 »
Sadece bu konu için yorum yapacağım. 20.11.2014 gününden beri 1.33 Corolla sahibiyim ve şu an 4700 küsür km. deyim. Bu sorunların hiç birini yaşamadım çok şükür. Direksiyon'dan ses vs. de gelmiyor bende. Kapı menteşeleri ses yapıyor ara sıra o kadar. O da sol sürücü kapısında oluyor. Ve sıcak günleri yaşadığımız şu günlerde bu sesi de duymuyorum. Ayrıca geçen gün bir konu açılmış 100 km/ üzeri hızlar da gelen ıslık sesi. Bende böyle bir ses yok. Ara sıra bozuk yollarda konsoldan tıkırtı geliyor. Onu da takmıyorum. Ben arabayı kullanıyorum, tadını çıkartıyorum. Dinleyip kendimi strese sokmuyorum. Yemeğin içinde sinek aramıyorum. Bu sorunları yaşamadığım için fanatiksem eğer olurum ziyanı yok.

Sevgiler hepinize.
burak bey,ortalama yakit tuketiminiz nedir acaba?sehir ici,sehir disi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2015, 12:48:46 »
burak bey,ortalama yakit tuketiminiz nedir acaba?sehir ici,sehir disi...

4.9 / 5.4 / 5.8 (90 - 100 - 110 arası hızlar ile)  6.3 (120 - 130 - 140 gibi hızlar ile)  şehir içi dur kalk ağırlıklı trafik de 7.5 ile 8.5 arası.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2015, 14:24:31 »
@Mustafa AYGÜN (30641)  beyinde belirttiği gibi emniyet kemerinde hiçbir sıkıntı yok. benim dikkatimi çeken 2 şey var biri direksiyon diğeride bagaj kapağının açılmaması

onun dışında göğüste tıkırtı sesi, göğüs sökülüp halledilir, kapı gıcırtı sesi silikon bazlı gress yağı sürülerek çözülür, park sensörü olayı servisin sonradan taktığı bi park sensörü sonuçta oda ilgili firma (Cenmax ile çalışır genelde toyota) firmadan yenisi servis tarafından talep edilir ve değiştirilir.

bagaj kapaı konusundada eminim arkadaş bişeyleri yanlış yapıyordur,  kapıyı içerden kilitleyip yine içerden kilidi açarak bagaja gidiyorsa açılır. ama kapıyı içerden kilitleyim eliyle şöför mandalını çekip çıkıyorsa araç sadece şöför kapısını açar diğer kapılar kapalı kalır bagaj dahil buda bir sorun değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla 1.33 Life\'ta Yaşanan Ciddi Sorunlar
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2015, 15:28:31 »
Bu videoyu ve şahsı dikkate almıyorum.O kadar direksiyonu çevirip dura dura kendi bile bozmuş olabilir.Git servisle hallet.Herkeste o sorunlar olmaz.Bireysel veya azınlık sorunları olabilir.Zaten Toyota gerekeni yapar.Merak etmesin.Meşhur olacağım  derken dava manyağı olursa şaşmasın.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 02, 2015, 15:37:56
Ayrıca bin altıyüz kere yazdık.Toyotaların yol sesi ve ufak tefek sesler harici sorunu yok.Bir de donanım az.Motorları dayanıklı,kullanımı zevkli,karizması yüksek,sıraya girmeden alınabiliyor.İyi fiyata satılıyor.Bir de 1.33 motorlar alınırken hesaplı alınıyor.Kimseyi kandırdıkları yok.50.000 lira ayrı para 60.000 lira ayrı para 70.000 lira ayrı para.Netice de fark var.Diğer marka da bu fiyata şu var ama.Git onu al.Bu marka bu fiyata.Donanımı bu,yol sesi var,çıtırtı var.Durum bu.Ama bir kelime çok şeyin özeti TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2015, 15:42:47 »
Direksiyon bozuk.
Kapı sesi bende de var. Takmıyorum.
Kemer ikaz uyarı ışığı ve sesi tamamen normal.
Park sensörü benimde başıma geldi. Tamamen yan sanayi takmıştı servis. Gelin hallederiz demişlerdi.
Araç gitmiyor yavaşlıyor dediği yüksek vites kullanımı olabilir. devir 1100 deydi.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2015, 16:07:34 »
TOYOTA'nın sadece motordan ve şanzımandan ibaret olduğunu bilmeyen var mı ki  ? Kimse kusura bakmasın ama durum böyle benim gözümde. :)

Onun için bu tarz şeyleri normal görmek gerek. Çoğu yerlerde özensiz işçilikler, halen daha 2015 model arabada bile eski kafa parçalar var.

Yalan yok, biz TOYOTA'yı böyle sevdik ama bunlar var, inkâr edilmez.

ABD'de bir adam JETTA ile COROLLA'yı bayağı bayağı deli kuvvetiyle karşılaştırıyordu. O zaman o adam yerden yere vurulmuştu burada veya başka forum sitelerinde. O video herşeyi açık ve net gösteriyordu zaten.

Ekleme:
Bahsettiğim video budur.

https://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2015, 10:08:57 »
bende yeni corolla aldım araç daha 1000 km ön konsolda ciddi ses sıkıntıları var. takmıyorum diyen arkadaşlar var ama uzun yolda ciddi problem bence.  izolasyon ve ses probleminden dolayı araç şuan serviste. sorun çözülemezse bende hukuki mücadele edicem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 03, 2015, 10:19:17 »
TOYOTA'nın sadece motordan ve şanzımandan ibaret olduğunu bilmeyen var mı ki  ? Kimse kusura bakmasın ama durum böyle benim gözümde. :)

Onun için bu tarz şeyleri normal görmek gerek. Çoğu yerlerde özensiz işçilikler, halen daha 2015 model arabada bile eski kafa parçalar var.

Yalan yok, biz TOYOTA'yı böyle sevdik ama bunlar var, inkâr edilmez.

ABD'de bir adam JETTA ile COROLLA'yı bayağı bayağı deli kuvvetiyle karşılaştırıyordu. O zaman o adam yerden yere vurulmuştu burada veya başka forum sitelerinde. O video herşeyi açık ve net gösteriyordu zaten.

Ekleme:
Bahsettiğim video budur.

https://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k

Sana katılıyorum yüksel'cim :) Bu benim 3. Toyota'm.  Markayı seviyorum, negatif tarafları tabii ki var fakat benim ihtiyaçlarımı karşılıyor ve kimse kusura bakmasın
diğer çoğu araçtaki özellikle mekanik sorunların hiçbirini Toyota'larım da yaşamadım ben..
Babamda 2001 VW Bora Variant vardı. İlk sahibiydik, 265000km'de sattık kaç kere fren diskleri değişti bilmiyorum, Fren sistemi westinghouse değişti bilmiyorum..
145000km'de sattığım E12 corollamın, ne fren diskleri değişmişti ne de debriyaj balatası :):)
I'll make you an offer you can't refuse.