Gönderen Konu: Motor arıza ışığı ve kayma uyarı ışığı  (Okunma sayısı 17343 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor arıza ışığı ve kayma uyarı ışığı
« : Haziran 01, 2015, 21:42:20 »
Arkadaşlar iki gün önce BRC  yetkili servisinde ( Mavi denizler) lpg taktırdım. 200 km anca yol yaptım bu akşam iş dönüşü Motor arıza ışığı ve kayma uyarı ışığı yandığını fark ettim. Sizce lpg denmidir, yoksa araçda farklı bir arıza mı var?

Toyota Club Türkiye

Motor arıza ışığı ve kayma uyarı ışığı
« : Haziran 01, 2015, 21:42:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor arıza ışığı ve kayma uyarı ışığı
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2015, 21:47:12 »
kesinlikle lpg. yola çıkılıp güzel bir ayar yapılması gerekiyor.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2015, 21:52:05 »
 lpg i taktırdığım yer "BRC İÇANADOLU BÖLGE BAYİ" özellikle my11 diye bahsettiği kitte arıza lambası yanmadığını belirtmişlerdi. Sorun düzgün yapılamayan ayardan mı kaynaklanıyor yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2015, 21:57:03 »
Evet.Sorun kitte değil.Ayar yapmayan ustada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2015, 22:24:16 »
sorun ayar kardeşim,yolda ayarını yaptır,tüm viteslerde ayar farklı,adamların yanlarına bin takip et.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2015, 23:22:00 »
Selçuk bey, Bende cumartesi mavi denizlere gitmiştim. 2015 model 3 bin km'deki aracıma lpg montajının detaylarını konuşmak için. Montajı devam eden 2014 model corollayı gösterdiler sanırım sizin araçmış 😀. Ben montaj sonrası rolanti haricinde yoldada ayar yapılıyormu diye sorduğumda evet yolda ayar yapıyoruz dediler. Sizin araçta bu ayar yapılmadı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2015, 23:43:02 »
Selçuk Bey paylaşımınız için teşekkür ederim.Bir konuda kesin karar almamı sağladınız.Sanırım sizin aracınızdaki sorun ben ce de lpg montajı ile alakalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2015, 23:47:18 »
Ferhat bey, aracı sabah 9 da teslim ettim, akşam 5-6 gibi almamı  söylediler. 6 gibi gittiğimde araç daha lift deydi, sağını solunu topluyorlardı. neyse ayar için aldılar aracı başlarındaki kişiye söyledim ayar yapan kişi aracı kullanarak da ayar yapması gerekmiyor mu diye, ondan sonra yetkili kişi evet dur bi hatırlatalım dedi telefon etti,, saat 7 e geliyordu yetkili kişi kendi geçti direksiyona 4 dk lık bir deneme sürüşü yapıp geldiler. Anladığım benim iş sona kaldığı için hızlandırılmış yalandan bi montaj oldu..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2015, 23:56:30
İsmail bey, lpg konusunu araştırırken marka ne olursa olsun önemli olan işçilik sözüne denk geldim, araştırdım, dedim brc iç anadolu bayinde de problem olacak değil ya dedim kendi kendime,, ama oluyormuş,  araca gösterdikleri ilgiden dolayı yarın brc servisindeki yetkili kişiye güzel iki çift lafım olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2015, 23:58:25 »
Selçuk bey, eğer bu cumartesinden bahsediyorsak ben 2:00 gibi gitmiştim. Soketli kablo dedikleri bağlantı yapılıyordu ve manifold dedikleri yerin matkapla delinmesi yapılıyordu. 10-15 dk montajı izleyip epeyce soru sordum ustaya. Montajı yapan usta iyiydi bence. Sanırım hafta sonu yoğunluğundan kaynaklanmış sizin sorununuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2015, 00:24:05 »
Biraz da büyük bir servis olmalarından kaynaklanıyor herhalde.Çok iş geliyor.Yeterince ilgilenemiyorlar ama, üzerine düşün, en azından insanların işi takip ettiğini görsünler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2015, 09:05:24 »
Lpg montajından önce bu tip arıza olmadığını biliyorsanız kesinlikle lpg montajından kaynaklı bir sorun ve ayarsızlığın işareti ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2015, 22:22:40 »
Arkadaşlar bugün lpg montajının yapıldığı bayiye gittim, ne işe yaradığını bilmediğim hortumlardan birtanesinin kelepçesi çıktığını fark ettiler. Daha sonra yaklaşık bi 15-20 dk lık bilgisayar eşliğinde araç turundan sonra arıza uyarısını kaldırdılar.. Şuan problem çözülmüş gözükmektedir. Arıza lambam yanmıyor ama içim pek de rahat değil, ilerleyen günlerde kesin çözüm olup olmadığını görecem,   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2015, 22:25:39 »
Hortum mu? Ya gaz hortumudur yada soğutma suyu hortumudur. Soğutma suyunu kontrol ettiniz mi azalma falan olupta sıkıntı olmasın.

Baştan savma yapılmış demek ki, hiç LPG li arabada hortum çıkarmı yahu, Allah muhafaza.

Bu hata kodu çıkıyor ve montaj bittikten sonra sıfırlıyorlar, siliyorlar yani. Sonra test sürüşüne çıkılıyor ve işlem tamam. Bir daha normal şartlar altında yanmaması gerekiyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2015, 08:38:02 »
Araçta sorun var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 7800
  • 22 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2015, 09:56:03 »
aynı durum benim başıma da gelmişti. ustam lpg ayarını yaptı şimdi sorunsuz biniyorum. telaş yapmaya gerek yok merak etmeyin. sorun lpg ayarında. gülel güle kullanın.
Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol,
ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2021, 12:23:56 »
2gün önce bende yaşadım aynı uyarıyı. Aracı yeni almıştım 2hafta oluyor, Bi hafta önce de teknik servise 50bin bakımına götürmüştüm. Yokuşta patinaj çekince 2uyarı lambası aynı anda yandı ve sönmedi, yetkili servis şehir merkezinde olmayınca bende sanayide bilgisayara bağlattım yakıt karışımından kaynaklandığını söylediler hata uyarısını sildiler. Şimdi benzinde kullanıyorum lpg yi henüz açmadım. LPG yi kullanmaya başlarsam aynı uyarıyı verir mi sizce? Ya da yetkili servise götürmeli miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2021, 12:45:54 »
2gün önce bende yaşadım aynı uyarıyı. Aracı yeni almıştım 2hafta oluyor, Bi hafta önce de teknik servise 50bin bakımına götürmüştüm. Yokuşta patinaj çekince 2uyarı lambası aynı anda yandı ve sönmedi, yetkili servis şehir merkezinde olmayınca bende sanayide bilgisayara bağlattım yakıt karışımından kaynaklandığını söylediler hata uyarısını sildiler. Şimdi benzinde kullanıyorum lpg yi henüz açmadım. LPG yi kullanmaya başlarsam aynı uyarıyı verir mi sizce? Ya da yetkili servise götürmeli miyim?
Lpg servisine götürün ve yeni harita yüklesinler, yolda afr ayarı yaptırın. Lpg filtresi değiştirmediyseniz filtre değiştirin. İnşallah yazılımla hallolur. Bende 2 defa oldu. Birincisinde yeni harita ile düzeldi. İkincisinde enjektörler arızalanmış ve enjektör değiştirdim. Lpg'de zengin veya fakir karışımla gezmeyin, uzun vadede subaplarda sıkıntı çıkartır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2021, 15:23:05 »
Teşekkür ederim cevap için. Bilgisayar bende zengin karışım hatası vermişti. Zengin karışımla gezmeyin demişsiniz ama ne yapmam gerekir şimdilik? Benzinde kullanmaya devam o halde LPG servisine götürsene kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2021, 18:10:11 »
Teşekkür ederim cevap için. Bilgisayar bende zengin karışım hatası vermişti. Zengin karışımla gezmeyin demişsiniz ama ne yapmam gerekir şimdilik? Benzinde kullanmaya devam o halde LPG servisine götürsene kadar
Üst mesajda yazdım. Lpg servisine gidip ayar yaptıracaksınız. Yolda afr ayarı yaptırın ki tüm devirlerde düzgün bir hava yakıt karışımı elde edebilin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2021, 20:58:10 »
gittiğiniz servis işinin ehli olsaydı aracınız zengin karışım hatası vermezdi, (eğer fiziksel bir problem yoksa, enjektör arızası, ani basınç yükselmesi vss) yolda ayar yapan iyi bir lpg ustası sorunuda bulur, düzgün bir ayarı da  yapar, bence bunu da bir araştırın derim