Gönderen Konu: 2011 Model Verso 2.0 dizel motor yağı çubuğundaki ölçümün fazla olması  (Okunma sayısı 2342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
Günaydın arkadaşlar!
 Aracımın yağ bakımını 2015 şubat ayında yaptırdım. o zaman sanayideki usta 5 lt mobil yağ koymuştu.geçen ay fren balataları için yetkili servise gittiğimde bir de genel kontrol yaptırayım dedim.Kontrol sonucu usta bana yağ seviyesi düşük dedi.Ben de Şubat ayında yağ değişimi yaptırdığımı söyledim.Ama bu araca 5 lt yerine 6 lt yağ konulması gerektiğini söyledi ve bana bu araçlara kaç lt yağ konulacağını çizelgelerinden gösterdi baktım.6.3 lt yazıyordu.1 lt daha ilave edersek bir sorun olmayacağını söyledi.ben de tamam dedim.geçen hafta kafama takıldı yağ çubuğundan bir ölçüm yapayım dedim.2 defa baktım.2 sinde de max çizginin 1-2 cm üzereinde çıktı.bu hafta sonuda baktım.aynı şekilde çıktı.Motorla ilgili herhangi bir olumsuzluk yok.
Bu durum da ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Araç kullanıcı kitapçığında en doğru bilgiye ulaşabilrsin.Aracımız hakkında doğru bilgiyi en iyi aracın sahibi bilmelidir .Aksi takdirde işi bilmeyen bldiği halde müşteryi soyan araca zarar verip tekrar gelmesini bekleyen çeşit çeşit dolandırıcı var .Tabi bunun yanında işi bildiği gibi helal rızık peşinde olan nice ustalar .... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
@SERDAR YILMAZ (34196) Ölçümün motor soğuk iken düz bir zeminde yapılması lazım. Eğere motor sıcak iken ölçtüyseniz max çizgisinin üzerinde olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Hey gidi, D-4D HILUX motoru bile 6.9 LT yağ alıyor yav.   :huh:

1-2 CM'lik yağ fazlalığından bir şey olmaz, içiniz rahat olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
Evet Aytaç bey ölçümü düz zeminde motoru stop ettikten 10 dk sonra yaptım.Yüksel bey içime su serptiniz bi ara servise gideyim bir hesap sorayım dedim:) İlk konulan 5 lt yağ mobil marka idi.Servisin koyduğu yağ farklı olması bir sıkıntı yaratmaz İnşaallah ama her ikisi de 5w 30 du.Kitapçığını da inceledim araç 6.3 lt yağ alıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Evet Aytaç bey ölçümü düz zeminde motoru stop ettikten 10 dk sonra yaptım.Yüksel bey içime su serptiniz bi ara servise gideyim bir hesap sorayım dedim:) İlk konulan 5 lt yağ mobil marka idi.Servisin koyduğu yağ farklı olması bir sıkıntı yaratmaz İnşaallah ama her ikisi de 5w 30 du.Kitapçığını da inceledim araç 6.3 lt yağ alıyormuş.

@SERDAR YILMAZ (34196) Bir sorun olmaz, endişe etmenize gerek yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.