Gönderen Konu: 91 Corolla rutin Bakım hakkında..  (Okunma sayısı 1826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
91 Corolla rutin Bakım hakkında..
« : Mayıs 29, 2015, 22:18:12 »
Herkese iyi forumlar aracımın bakımına 4000 km falan kaldı erkenden yaptırmak istiyorum yani 1000-1500 km falan sonra.. aklıma takılan bazı şeyler var aracım brc karbüratörlü sistem gaz filitresini değiştirmek istiyorum ayrıca triger kayışı,yağ yağ filitresi hava filitresi bujiler vs bunlar toplamda ne kadara malolur acaba ?
Ayrıca aracımda çok nadir bazen kayış sesi geliyor motor soğukken saniyelik olay daha sonra birşey yok..
Birde bu araçtan kullananlar yardımcı olabilirmi aracım karbüratörde ve lpgde sorunsuz çalışıyor lakin aracın yürürü sanki iyi değil gibi bi ataklık yok sonradan açılıyor bu sizde varmı yoksa baktırmam gereken biryermi var çok şey sordum özellikle ae92 kullanıcıları yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..
Tapatalk saolsun..

Toyota Club Türkiye

91 Corolla rutin Bakım hakkında..
« : Mayıs 29, 2015, 22:18:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: 91 Corolla rutin Bakım hakkında..
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2015, 10:12:46 »
Yokmu ae92 kullanıp bakım yaptıran..
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2015, 10:17:39 »
Ercan Bey,millet zengin.E 160 kullanıyorlar. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2015, 10:21:17 »
Bakımları genelde kendim yapıyorum, o yüzden sorularınızın çoğunda yardımcı olamayacağım.

Bujileri internetten temin edebilirsiniz.
Benzin filtresi çok kolay yerde.

Yağ ile yağ filtresini benzincilerde değiştirebilirsiniz, standart parçalar zaten.

Kayışlar zamanla kuruduğu için ses yapar, kafanıza takmaya değmez.

Trigeri 25. senesi dolacak, henüz değiştirmedim. Eğer koparsa motora zarar vermiyor, daha doğrusu sübaplara zarar vermiyor, o yüzden o da çok kritik değil.

Senede bir yağını, iki senede bir de soğutma suyunu değiştiriyorum sadece.

Ama şu da var, %90 garajda yatıyor bizimki.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2015, 10:24:51 »
Ercan Bey,Alper Bey kendisi yapıyor.Sizin de el becerinizin iyi olduğunu boya işlerinden anladım.Cillop gibi arabaya yıllarca ne güzel bakmışsınız.Yine aynı şekilde devam edin.Siz de yaparsınız.Yormayın bizi. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2015, 10:35:37 »

Bakımları genelde kendim yapıyorum, o yüzden sorularınızın çoğunda yardımcı olamayacağım.

Bujileri internetten temin edebilirsiniz.
Benzin filtresi çok kolay yerde.

Yağ ile yağ filtresini benzincilerde değiştirebilirsiniz, standart parçalar zaten.

Kayışlar zamanla kuruduğu için ses yapar, kafanıza takmaya değmez.

Trigeri 25. senesi dolacak, henüz değiştirmedim. Eğer koparsa motora zarar vermiyor, daha doğrusu sübaplara zarar vermiyor, o yüzden o da çok kritik değil.

Senede bir yağını, iki senede bir de soğutma suyunu değiştiriyorum sadece.

Ama şu da var, %90 garajda yatıyor bizimki.

Çok saolun bilen birinden bilgi almak güzel triger olayı da enteresan yanı motora zarar vermemesi falan..
Güvendiğim yıllarca aynı yere gittiğim sağlam ustalarım var hani bilmediğimiz birşey olursa diye sormak istedim bir sorum daha olacak gaz flitresi nerde ? Gaz beyninin içindemi yanı değiştirmek istesek nasıl yapıcaz hocam
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2015, 10:36:11 »

Ercan Bey,millet zengin.E 160 kullanıyorlar. :rofl:

Vallahi öyle :) en taka araba bizde desene Hakan bey
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2015, 10:40:23 »
Çok saolun bilen birinden bilgi almak güzel triger olayı da enteresan yanı motora zarar vermemesi falan..
Güvendiğim yıllarca aynı yere gittiğim sağlam ustalarım var hani bilmediğimiz birşey olursa diye sormak istedim bir sorum daha olacak gaz flitresi nerde ? Gaz beyninin içindemi yanı değiştirmek istesek nasıl yapıcaz hocam
Atiker kullandım bir süre başka bir araçta, bizimkinde LPG yok. Filtre regülatörden sonra olması lazım. Gaz hattını takip ederseniz kesin o da kolay bir yerdedir. 4A-F motorunun içinde yer bol, tamiri kolay, elektronik nerdeyse hiç yok, bu yüzden ustalar sever :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2015, 11:00:17 »

Atiker kullandım bir süre başka bir araçta, bizimkinde LPG yok. Filtre regülatörden sonra olması lazım. Gaz hattını takip ederseniz kesin o da kolay bir yerdedir. 4A-F motorunun içinde yer bol, tamiri kolay, elektronik nerdeyse hiç yok, bu yüzden ustalar sever :)

Anladım Alper bey bi kontrol edeyim teşekkür ederim ilginize
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2015, 12:18:16 »
ae92 bakımı mı ? :) pek iyi haber veremem. arabanın her yeri bakım ister.

önce elektrik değişmeli. buji kablosu ve bujiler değişmeli. kablo 100 tl , buji 30 35 tl dir. ama kodlar çok önemli. her toyota bujisi takılmıyor. tekliyor. klavuzda kodlar var.

su ve devirdaim önemli. antifirizi mutlaka değiştirin. kaçakları boru yırtıklarını kontrol edin. antifiriz nerdeyse hiç para değil. içindeki pası akıtmak lazım.

yağı kısa sürede değiştirmeniz iyi olur. bencede fazla incelmeden değişmek lazım. yağ filtresi olarak ya orjinal kullanın veya kaliteli alın. piyasada çok filtre var. bazıları hiç hoşuma gitmedi. çünkü sanki yağda metal varmış gibi hissettim.

borular ve vakumlar kontrol edilmeli.

hava filtresi 15 tl dir. yağ filtresi 20 tl dir. koyacağınız yağ 20 50 ise en çok 30 tl dir. 3 litre alır.

bence yapabilen varsa subap kontrolü yapsın. motoru çok rahatlatır. çekiş artar.

bence gaz ayarını kendiniz yapın. ozaman hem ayağınıza sahip olursanız az yakarsınız hemde performanslı olur. gaz filtresi kolayca dolmuyor. 40 bin km dir benimki dolmadı. yeterki aygaz gibi çok katkılı gaz koymayın.

dediğim gibi her yeri bakım ister ama onu birazda siz belirleyin. bana kalırsa amortisör bile derim ama paraya bağlı. ki ben bile daha amortisör değişmedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2015, 12:57:21 »

ae92 bakımı mı ? :) pek iyi haber veremem. arabanın her yeri bakım ister.

önce elektrik değişmeli. buji kablosu ve bujiler değişmeli. kablo 100 tl , buji 30 35 tl dir. ama kodlar çok önemli. her toyota bujisi takılmıyor. tekliyor. klavuzda kodlar var.

su ve devirdaim önemli. antifirizi mutlaka değiştirin. kaçakları boru yırtıklarını kontrol edin. antifiriz nerdeyse hiç para değil. içindeki pası akıtmak lazım.

yağı kısa sürede değiştirmeniz iyi olur. bencede fazla incelmeden değişmek lazım. yağ filtresi olarak ya orjinal kullanın veya kaliteli alın. piyasada çok filtre var. bazıları hiç hoşuma gitmedi. çünkü sanki yağda metal varmış gibi hissettim.

borular ve vakumlar kontrol edilmeli.

hava filtresi 15 tl dir. yağ filtresi 20 tl dir. koyacağınız yağ 20 50 ise en çok 30 tl dir. 3 litre alır.

bence yapabilen varsa subap kontrolü yapsın. motoru çok rahatlatır. çekiş artar.

bence gaz ayarını kendiniz yapın. ozaman hem ayağınıza sahip olursanız az yakarsınız hemde performanslı olur. gaz filtresi kolayca dolmuyor. 40 bin km dir benimki dolmadı. yeterki aygaz gibi çok katkılı gaz koymayın.

dediğim gibi her yeri bakım ister ama onu birazda siz belirleyin. bana kalırsa amortisör bile derim ama paraya bağlı. ki ben bile daha amortisör değişmedim :)

İlginiz için önce teşekkür ederim şöyle söyleyim öncelikle aracım 157 binde orj ve gerçekten bakımlı bir araç gelecek bakım km si 161 binde suan hiçbir sorunum yok 160 bin gibi bakımını gerçekleştiricem amacım kullanıcısından bilgi almak.20 50 yağ demişsiniz ama geçen bakımda konulan yağ 10 40 yağ yakma su eksiltme maşallah hiç yok gazda ve benzinde sorunsuz çalışıyor yürüyor.
Sorunum sadece aslında sorunmu bilmiyorumda yolda giderken araç sanki biraz kasıyor sonra gaz basmama göre açıyor acaba hepsimi aynı alt devirlerde 1.6 ya göre bariz bir ataklık yok gibi sanki bu olay çok hissedilir birşey değil acaba benmi evhamlandım :)
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2015, 13:45:32 »
arabanın motoru 4aF kodlu karbüratörlü. bu motor malesef 4000 devire kadar tork veriyor.
yaklaşık 1500 ile 4000 arasında yürüyor. toplam güç 93 hp ama tork 130 nm dir.

aracın en kötü özelliği şanzıman oranları. ilk vitesler bile gazlamak isteyince gitmiyormuş gibi hissettiriyor. zaten 4 ve 5 . vitesler büyük oranlı. fazla gitmez. 3. vites de zaten 100 km yapmadan deviri bitirir.. biraz aile ve şehir içi kullanımına göre ayarlanmış .

buji için kodları resimde ekliyorum. kullanma klavuzunu mutlaka bulun. ben resmen bant manyağı yaptım ve her değeri ve bakımı ona göre yaptırıyorum.

km si çok düşükmüş. şuan benimki 256 binde. motor yaptırdım. pek memnun değilim. herşeyin orjinali güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2015, 14:00:56 »

arabanın motoru 4aF kodlu karbüratörlü. bu motor malesef 4000 devire kadar tork veriyor.
yaklaşık 1500 ile 4000 arasında yürüyor. toplam güç 93 hp ama tork 130 nm dir.

aracın en kötü özelliği şanzıman oranları. ilk vitesler bile gazlamak isteyince gitmiyormuş gibi hissettiriyor. zaten 4 ve 5 . vitesler büyük oranlı. fazla gitmez. 3. vites de zaten 100 km yapmadan deviri bitirir.. biraz aile ve şehir içi kullanımına göre ayarlanmış .

buji için kodları resimde ekliyorum. kullanma klavuzunu mutlaka bulun. ben resmen bant manyağı yaptım ve her değeri ve bakımı ona göre yaptırıyorum.

km si çok düşükmüş. şuan benimki 256 binde. motor yaptırdım. pek memnun değilim. herşeyin orjinali güzel.

sağol Anıl hocam klavuzu nerden bulabilirim acaba ? Ya da elinizde mevcutmudur
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2015, 18:37:49 »
bende klavuz var ama internette de olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2015, 20:47:55 »

bende klavuz var ama internette de olması lazım.

ercn_60@hotmail.com mail adresim gönderebilirseniz sevinirim müsait zamanda..
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2015, 21:22:45 »
klavuzu malesef elimde var. internetten indirmemiştim. internette ae101 kodlu aracın var.