0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bakımları genelde kendim yapıyorum, o yüzden sorularınızın çoğunda yardımcı olamayacağım.Bujileri internetten temin edebilirsiniz.Benzin filtresi çok kolay yerde.Yağ ile yağ filtresini benzincilerde değiştirebilirsiniz, standart parçalar zaten.Kayışlar zamanla kuruduğu için ses yapar, kafanıza takmaya değmez.Trigeri 25. senesi dolacak, henüz değiştirmedim. Eğer koparsa motora zarar vermiyor, daha doğrusu sübaplara zarar vermiyor, o yüzden o da çok kritik değil.Senede bir yağını, iki senede bir de soğutma suyunu değiştiriyorum sadece.Ama şu da var, %90 garajda yatıyor bizimki.
Ercan Bey,millet zengin.E 160 kullanıyorlar.
Çok saolun bilen birinden bilgi almak güzel triger olayı da enteresan yanı motora zarar vermemesi falan..Güvendiğim yıllarca aynı yere gittiğim sağlam ustalarım var hani bilmediğimiz birşey olursa diye sormak istedim bir sorum daha olacak gaz flitresi nerde ? Gaz beyninin içindemi yanı değiştirmek istesek nasıl yapıcaz hocam
Atiker kullandım bir süre başka bir araçta, bizimkinde LPG yok. Filtre regülatörden sonra olması lazım. Gaz hattını takip ederseniz kesin o da kolay bir yerdedir. 4A-F motorunun içinde yer bol, tamiri kolay, elektronik nerdeyse hiç yok, bu yüzden ustalar sever
ae92 bakımı mı ? pek iyi haber veremem. arabanın her yeri bakım ister. önce elektrik değişmeli. buji kablosu ve bujiler değişmeli. kablo 100 tl , buji 30 35 tl dir. ama kodlar çok önemli. her toyota bujisi takılmıyor. tekliyor. klavuzda kodlar var. su ve devirdaim önemli. antifirizi mutlaka değiştirin. kaçakları boru yırtıklarını kontrol edin. antifiriz nerdeyse hiç para değil. içindeki pası akıtmak lazım. yağı kısa sürede değiştirmeniz iyi olur. bencede fazla incelmeden değişmek lazım. yağ filtresi olarak ya orjinal kullanın veya kaliteli alın. piyasada çok filtre var. bazıları hiç hoşuma gitmedi. çünkü sanki yağda metal varmış gibi hissettim. borular ve vakumlar kontrol edilmeli. hava filtresi 15 tl dir. yağ filtresi 20 tl dir. koyacağınız yağ 20 50 ise en çok 30 tl dir. 3 litre alır. bence yapabilen varsa subap kontrolü yapsın. motoru çok rahatlatır. çekiş artar. bence gaz ayarını kendiniz yapın. ozaman hem ayağınıza sahip olursanız az yakarsınız hemde performanslı olur. gaz filtresi kolayca dolmuyor. 40 bin km dir benimki dolmadı. yeterki aygaz gibi çok katkılı gaz koymayın. dediğim gibi her yeri bakım ister ama onu birazda siz belirleyin. bana kalırsa amortisör bile derim ama paraya bağlı. ki ben bile daha amortisör değişmedim
arabanın motoru 4aF kodlu karbüratörlü. bu motor malesef 4000 devire kadar tork veriyor. yaklaşık 1500 ile 4000 arasında yürüyor. toplam güç 93 hp ama tork 130 nm dir. aracın en kötü özelliği şanzıman oranları. ilk vitesler bile gazlamak isteyince gitmiyormuş gibi hissettiriyor. zaten 4 ve 5 . vitesler büyük oranlı. fazla gitmez. 3. vites de zaten 100 km yapmadan deviri bitirir.. biraz aile ve şehir içi kullanımına göre ayarlanmış . buji için kodları resimde ekliyorum. kullanma klavuzunu mutlaka bulun. ben resmen bant manyağı yaptım ve her değeri ve bakımı ona göre yaptırıyorum. km si çok düşükmüş. şuan benimki 256 binde. motor yaptırdım. pek memnun değilim. herşeyin orjinali güzel.
bende klavuz var ama internette de olması lazım.