Merhabalar,
Model yılı 2014 olan Toyota Verso 1,6 Elegant marka araca sahibim.Aşağıda yer vereceğim hususta öneri, bilgilendirme ve yönlendirmeleriniz beni memnun edecektir.
-----------------
26.09.2014 tarihinde sıfır km olarak aldığım Toyota Verso 1,6 Elegant marka aracın şanzıman kısmından 80 km hıza ulaştığında olağan motor ve yol sesinden hariç tiz bir vibrasyon sesi gelmekte.100 km ve üzerinde bu ses kaybolmakta.İnleme şeklindeki ses en yoğunlukta 90. km'de ve özellikle gazdan ayağın çekilmesi esnasında duyulmakta.
Aracı aldığımın ikinci günü tespit ettiğim bu durum üzerine Toyota yetkili servisine 29.09.2014 Pazartesi sabahı aracımla gittim.Formen arkadaş ile gerçekleştirdiğimiz test sürüşünde, kendileri de 80 ila 110 km arasında vibrasyondan kaynaklı sesin geldiğini tespit ettiğini, Toyota merkeze durumu ileteceğini ve buna göre tarafıma bilgi verileceğini belirtti.Buna bağlı olarak sonraki günlerde garanti kapsamında aracımın şanzıman kısmında üç tane parça değişti.Ancak belirttiğim ses değişmedi. (İstememe rağmen bir belge verilmedi ama değişen parçaları dişli ve ayna mahruti olarak ifade ettiler.)
Sonrasında bir kez daha müracatım üzerine araç tekrar teste alındı ancak bu sesin normal sınırlar içinde olduğu söylenerek bir işlem yapılmadı. Geçen zaman diliminde ise birçok kez konuyu gerek e-posta gerekse telefon yolu ile Toyota nezdinde gündeme getirdim ama bir işlem yapılmadığı gibi bu duruma normal dedi Toyota.
Ne yazık ki belirtmiş olduğum inleme sesi ile birlikte aracı kullanmaya devam ediyorum. Şu anda 9500 km 'de araç.Bir çözüm üretilmediği gibi daha önce kullanmış olduğum dört aracımda rastlamadığım bu duruma katlanmak zorunda kalıyorum.Her 90. km'de duyduğum inleme sesi ile birlikte tabiri caizse beynimin içi de inlemekte.
Benzer durumla karşılaşan ve sorunu bir şekilde çözüme kavuşturan var mı acaba?
Verilecek bilgilere şimdiden teşekkürler, saygılar.
İlhan Çelik