0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar merhaba .2014 model corollamdan vites değiştirirken "tak" diye bir ses geliyor. acaba bu sesin gelmesi normal mi? yaptığım araştırmalar sonucunda şanzıman takozu ya da kulağında bir sorun olabileceği kanısına vardım. bu konuda fikri olan ya da daha önce başına böyle bir durum gelmiş arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?
Şanzıman takozu ya da kulağı olarak kastettiğiniz aynı parça olması lazım. Üretim problemi olma ihtimali çok düşük ancak olabilir, bu araştırılmalı. Bir ihtimal montaj hatası da olabilir ki bu da aslında düşük ihtimal ama yine bakılıp, araştırılmalı. Duyduğunuz motorun bir noktaya teması olabilir bahsettiğiniz gibi vites geçişi sonrası gaz verme esnasında motor hareketinden oluşan, takoz kontrol edilmeli yani. Ancak debriyaj ayırmanın da sesi olabilir. Aracınız garanti kapsamında, en sağlıklısı servise gidip durumu izah etmeniz. Problemin tam kaynağını(problem varsa) teşhis edeceklerdir.
Hakan Bey, belirttiginiz gibi arac hareket halindeyken debriyaja basip, vitesi degistirip gaz verdigim an "tak" diye bir ses geliyor. Bunu 1'den 2'ye gecerkende 3'den 4'e gecerkende yapiyor.aracim 5300km ve garanti kapsaminda. En iyisi servise inceletmek.
:)Bunları okuyunca benim 2008 Corollayı aldığıma çok memnunum.Şeytan kulağına kurşun burada okuduğum sorunların hiç biri yok.(2008 d4d manuel elegant)(6 yıllık yol arkadaşlığımız var kendileriyle)
bende arabamdan memnunum hakan bey, sadece bir ses geliyo.varsa sorun halledilir.onun haricinde bana hic bir sikintisi olmadi ;-) hem yakitindan,hem konforundan hem de donanimindan gayet memnunum