Gönderen Konu: Michelin Crossclimate kullanıcaları aranıyor  (Okunma sayısı 2440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Michelin Crossclimate kullanıcaları aranıyor
« : Mayıs 28, 2015, 17:54:20 »
Değerli forum üyeleri ;

Şuanda lastik alma arefesindeyim michelin crosclimate serisini alan forum kullanıcılarımızın yorumlarını duymak istiyorum nedir ne değildir parasının hakkını veriyor mu?Eminim ki benim gibi bu lastiği merak eden onlarca kullanıcı vardır hepimizin bilgilenmesi açısından bu başlık altında değerli görüşlerinizi bekliyorum.Cevap yazıp görüş belirtenlere şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada lastikle alakalı bir video paylaşalım ;

https://www.youtube.com/watch?v=seq765aXTAw
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Toyota Club Türkiye

Michelin Crossclimate kullanıcaları aranıyor
« : Mayıs 28, 2015, 17:54:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Michelin Crossclimate kullanıcaları aranıyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2015, 19:23:59 »
4 mevsimin tam anlamı şudur:ne çok sıcak ortam da ne çok soğuk çok yağışlı ortamda :)
tamamen pazarlama,istedikleri kadar gerçek 4 mevsim desinler.hiç bir sektörde 4 mevsim ürünün kullanışlı olduğunu görmedim :)
yazın yaz lastiği kadar verim alamazsınız,kışında kış lastiği kadar
tabi bütçe meselesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2015, 19:53:23 »
4 mevsimin tam anlamı şudur:ne çok sıcak ortam da ne çok soğuk çok yağışlı ortamda :)
tamamen pazarlama,istedikleri kadar gerçek 4 mevsim desinler.hiç bir sektörde 4 mevsim ürünün kullanışlı olduğunu görmedim :)
yazın yaz lastiği kadar verim alamazsınız,kışında kış lastiği kadar
tabi bütçe meselesi
Bence de.[emoji3]
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2015, 20:23:14 »
Sert iklim geçişleri olan bölgeler için tabi ki yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği performansı beklememek gerekiyor.. Ancak daha ılıman, kışın çok sert geçmediği, yazın da 30 derece üstüne çok çıkmayan yerler için ideal olabilir..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2015, 20:28:50 »
Karşılaştırma testinde yine michelinin bir lastiği olan energy saver + modeliyle kıyaslama var yaz koşullarında onun kadar başarılı olduğunu belirtiyorlar.Kış koşullarında ise gerçek bir kış lastiği kadar başarılı olmadığını ama dört mevsim diye piyasada satılan lastiklerden oldukça başarılı olduğunu belirtiyorlar.

Bu arada dört mevsim lastiği almayı şöyle düşünüyorum ben Konya'da yaşıyorum ve kışlık lastiğim yok bu lastiğin benim gibi kışlık lastiği olmayanlar için oldukça etkileyici olduğunu düşünmekteyim.Yaz lastiği ile kışın yola çıktığımda çok dikkat ederek araç kullanıyorum ona rağmen frenajda ciddi problemler yaşıyorum.Ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama yaz lastiğini kışın kullanmakta lastiklerin ömürlerini tüketiyor diye düşünüyorum.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2015, 22:51:55 »
Ben geçen hafta crossclimate lastik aldım. İletilerimden lastik hakkındaki yorumlarıma bakabilirsiniz. Cepten yazdığım için link veremedim. Sonra buraya eklerim.
3pmsf sertifikası alan ilk 4 mevsim lastik, bunu bilerek diğer 4 mevsim lastiklerden ayrı değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2015, 23:35:30 »
ben de bu lastiğe ılımlı bakıyorum ancak şu an alarak kobay olmak istemiyorum :lol: lastikleriniz imkan veriyorsa biraz daha yorumlar oluşana kadar beklemekte fayda var. ben kısmetse seneye takarım  :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2015, 01:09:11 »
Konya çok buz yapar bildiğim, bu lastikte buz vakum kanalları yok, cam gibi kayar buzda diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2015, 08:54:28 »
Konya çok buz yapar bildiğim, bu lastikte buz vakum kanalları yok, cam gibi kayar buzda diye düşünüyorum.

Konya'da şehir içinde kar yağdıktan kısa bir süre sonra tuzlama çalışmaları ve ana yolların açıldığını düşünürsek buz ve don olayı fazla olmuyor sulukar şeklinde çözünüyor fakat o sulukarın üzerindede yaz lastiği tutunamıyor.Birde mesela bunu illaki kar için değilde kışın yolda kar yokken ama hava sıcaklığı 0 dereceykende düşünmek lazım.

Sonuçta bende kış lastiği zaten yok :) Eğer bu lastik yaz lastiğinin sunduklarının yanına ek olarak kış lastiğinin bir kısmını sunuyorsa oldukça düşünülürlüğü yüksek bir lastik.Benim gibi sürekli değişken iklim koşullarına maruz kalan biri içinde oldukça başarılı olacak bir lastiğe benziyor,kullanıcıların buraya yorumları geldikçede lastik alma işini kafamda planlardırıyorum.

Tabi ki konunun asıl amacı bu lastik hakkındaki düşünceleri,fikirleri ve deneyimleri gün yüzüne çıkarmak  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2015, 17:11:00 »
Ben lastiği geçtiğimiz hafta Kolayoto'dan sipariş ettim ertesi gün elime geçti ve lastiklerin desenine bayıldım.
Hiç ses yapmıyor hakikaten çok başarılı yapmışlar.

Almadan önce internetten baya araştırmıştım çünkü yılda 2 kere yaz-kış lastiği değiştirmek istemiyordum, kesinlikle tavsiye ederim.

Her bayiye güvenmeyin buarada stok var diyorlar ama olmayan lastiği satmaya kalkıyorlar.

Öneririm
http://kolayoto.com/michelin/crossclimate

:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2015, 17:15:55 »
Ben lastiği geçtiğimiz hafta Kolayoto'dan sipariş ettim ertesi gün elime geçti ve lastiklerin desenine bayıldım.
Hiç ses yapmıyor hakikaten çok başarılı yapmışlar.

Almadan önce internetten baya araştırmıştım çünkü yılda 2 kere yaz-kış lastiği değiştirmek istemiyordum, kesinlikle tavsiye ederim.

Her bayiye güvenmeyin buarada stok var diyorlar ama olmayan lastiği satmaya kalkıyorlar.

Öneririm
http://kolayoto.com/michelin/crossclimate

:alkis:
Bıktık senin reklamlarından artık be.
1.6 VVT-i