0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese iyi günler, iyi forumlar. 2008 corolla aracımıza bir geri görüş kamerası ve görüntüyü aktarabileceğim bir dikiz aynası aldım.(toplam=110 tl) Bu parçaları araca taktırmak için oto elektrikçiye mi yoksa ses ve oem görüntü sistemleri takan yere mi götürmeliyim? Hatta servis bunu takarsa oraya bile götürmeyi düşünüyorum. Çünkü işçilik iyi olsun dışarıda kablo gözükmesini istemiyorum.
MerhabaBen de geçen yıl çok benzer bir DVR almış, kendim takmıştım. Kabloları takmak zor değildi. Bi kontrol kalemini çizmesin diye bantlayıp, sonra kabloları döşeme kenarından iteleyerek kolayca takılabiliyor.Arka kamerayı vites ışığına orjinallik bozulmasın diye bağlamadım. Gücüde çakmaklıktan aldığımdan herhangi bir kablo kesilmedi.
Bülent bey vitesi geriye attığınızda görüntü nasıl geliyor ekrana?
Benim aracın küçük kazasıyla, servis vs derken yoğunluktan ancak yazabiliyorum arkadaşlar.Emre bey montajı yaptırmışsınız, hayırlı olsun. Belki sonra okuyacaklar için açıklayayım. Kabloları ayna kenarından döşeme altına iterek çakmaklığa kadar dolaştırdım. Ucunu bantla yumuşattığım bir tornavida yardımıyla 5dakikada yapılabilir.Özcan bey geri vites ışığına bağlantı yapmadığımdan görüntüde hiç bir fark olmuyor. (Benim esas amacım devamlı kayıt yapmasıydı) Aslında farklı olacağına inansam onu da yaptırcam ama kabloları kestirdiğime değer mi bilmiyorum, belki Emre bey söyler onu da.
Öncelikle geçmiş olsun kaza yapmışsınız Allah beterinden korusun.Benim kameranın kablolarını usta kapı lastiğinin arasından geçirdi ve dikiz aynasına A sütununun içerisinden kabloları uzattı.İşçiliği güzeldi.Fakat kamera kablosunu bagajda nereye montaladı bilmiyorum o sırada babamla birlikte sohbet ediyordum.Araç içi daha foto çekmedim çekince onuda koyacağım.
Dün akşam bu parçaları oto ses ve oem ürünleri montajı yapan bir dükkana yaptırdım.Bayrampaşa da.Gerçekten işçilik çok iyiydi.50 tl tüm işlemler tamamlandı.Herkese cevapları için çok teşekkürler.
Özcan bey benim cihaz aslında DVR yani kayıt cihazı. Yani kontak açıldığında ön ve arka kameralar kayda başlıyor, aynı zamanda görüntüleri ekrana yansıyor. Aslında arka kameranın bir kablosu daha var, o da geri vites lambasına bağlanıyor. O zaman yukarıdaki gibi görünebilir. (şu an çizgiler olmuyor, sizinkinde var mı)
Teşekkürler, aynen Allah beterinden korusun hepimizi.Peki geri vitese takınca görüntü nasıl? Şöyle birşey mi? https://camera-source.com/sites/default/files/styles/uc_product_full/public/guidelines-day-branded_0.jpg?itok=9RPMWkgpÖzcan bey benim cihaz aslında DVR yani kayıt cihazı. Yani kontak açıldığında ön ve arka kameralar kayda başlıyor, aynı zamanda görüntüleri ekrana yansıyor. Aslında arka kameranın bir kablosu daha var, o da geri vites lambasına bağlanıyor. O zaman yukarıdaki gibi görünebilir. (şu an çizgiler olmuyor, sizinkinde var mı)
Teşekkürler cevap için. Hocam mümkünse fotoğrafı bir arabanın önüne park ettiğinizde çekebilirmisiniz? Arkadaki tüm arabayı gösteriyormu 50-60 cm mesafeden bunu merak ettim. Benimde arka kamerayı değiştirmem gerekiyor. dediğim gibi bu kamerada ki aklımdaki soru işareti sadece yeri mi gösteriyor yada tampon kenarına kadar gösteripte sıfır park etme imkanı sağlayabiliyormu bunu merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden
Bu benim eski bozulan kamera görüntüsü 50-60 cm ötede Ford Transit gibi büyük bir arabayı komple gösteriyordu.Şimdi yeni bir tane aldım , çok kötü