Gönderen Konu: Bu parçaları nerede ve nasıl taktırabilirim?  (Okunma sayısı 5095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bu parçaları nerede ve nasıl taktırabilirim?
« : Mayıs 27, 2015, 15:05:26 »
 Herkese iyi günler, iyi forumlar. 2008 corolla aracımıza bir geri görüş kamerası ve görüntüyü aktarabileceğim bir dikiz aynası aldım.(toplam=110 tl) Bu parçaları araca taktırmak için oto elektrikçiye mi yoksa ses ve oem görüntü sistemleri takan yere mi götürmeliyim? Hatta servis bunu takarsa oraya bile götürmeyi düşünüyorum. Çünkü işçilik iyi olsun dışarıda kablo gözükmesini istemiyorum.

Toyota Club Türkiye

Bu parçaları nerede ve nasıl taktırabilirim?
« : Mayıs 27, 2015, 15:05:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu parçaları nerede ve nasıl taktırabilirim?
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2015, 16:26:57 »
Öncelikle hayırlı olsun ürünleriniz...
Belirtmiş olduğunuz gibi elektrikçiye de ses sistemi montajı yapan bir yere de taktırabilirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2015, 16:52:29 »
Herkese iyi günler, iyi forumlar. 2008 corolla aracımıza bir geri görüş kamerası ve görüntüyü aktarabileceğim bir dikiz aynası aldım.(toplam=110 tl) Bu parçaları araca taktırmak için oto elektrikçiye mi yoksa ses ve oem görüntü sistemleri takan yere mi götürmeliyim? Hatta servis bunu takarsa oraya bile götürmeyi düşünüyorum. Çünkü işçilik iyi olsun dışarıda kablo gözükmesini istemiyorum.

ben buna benzer bir tesisatı 30 tl işçilik ücretiye afyonda taktırdım.
fiyat bilgisi açısından belirtmek istedim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68034.0
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2015, 17:19:28 »
Merhaba
Ben de geçen yıl çok benzer bir DVR almış, kendim takmıştım. Kabloları takmak zor değildi. Bi kontrol kalemini çizmesin diye bantlayıp, sonra kabloları döşeme kenarından iteleyerek kolayca takılabiliyor.

Arka kamerayı vites ışığına orjinallik bozulmasın diye bağlamadım. Gücüde çakmaklıktan aldığımdan herhangi bir kablo kesilmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2015, 17:38:09 »
Bülent bey vitesi geriye attığınızda görüntü nasıl geliyor ekrana?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2015, 13:20:43 »
Merhaba
Ben de geçen yıl çok benzer bir DVR almış, kendim takmıştım. Kabloları takmak zor değildi. Bi kontrol kalemini çizmesin diye bantlayıp, sonra kabloları döşeme kenarından iteleyerek kolayca takılabiliyor.

Arka kamerayı vites ışığına orjinallik bozulmasın diye bağlamadım. Gücüde çakmaklıktan aldığımdan herhangi bir kablo kesilmedi.
Kabloları döşeme altından geçirip dikiz aynasının oraya nasıl çıkarttınız?Kablolar dışarıda kalmaz mı? :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2015, 16:25:16 »
Dün akşam bu parçaları oto ses ve oem ürünleri montajı yapan bir dükkana yaptırdım.Bayrampaşa da.Gerçekten işçilik çok iyiydi.50 tl tüm işlemler tamamlandı.Herkese cevapları için çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2015, 15:16:44 »
Benim aracın küçük kazasıyla, servis vs derken yoğunluktan ancak yazabiliyorum arkadaşlar.

Emre bey montajı yaptırmışsınız, hayırlı olsun. Belki sonra okuyacaklar için açıklayayım. Kabloları ayna kenarından döşeme altına iterek çakmaklığa kadar dolaştırdım. Ucunu bantla yumuşattığım bir tornavida yardımıyla 5dakikada yapılabilir.

Özcan bey geri vites ışığına bağlantı yapmadığımdan görüntüde hiç bir fark olmuyor. (Benim esas amacım devamlı kayıt yapmasıydı) Aslında farklı olacağına inansam onu da yaptırcam ama kabloları kestirdiğime değer mi bilmiyorum, belki Emre bey söyler onu da.

Bülent bey vitesi geriye attığınızda görüntü nasıl geliyor ekrana?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2015, 15:28:37 »
Merhabalar.
Normalde geri vitese atınca sensöre veya kameraya elektrik gider ya ondan sordum.Vitese bağlamadıysanız kamerayı nasil devreye alıyorsunuz onu merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2015, 17:26:31 »
Benim aracın küçük kazasıyla, servis vs derken yoğunluktan ancak yazabiliyorum arkadaşlar.

Emre bey montajı yaptırmışsınız, hayırlı olsun. Belki sonra okuyacaklar için açıklayayım. Kabloları ayna kenarından döşeme altına iterek çakmaklığa kadar dolaştırdım. Ucunu bantla yumuşattığım bir tornavida yardımıyla 5dakikada yapılabilir.

Özcan bey geri vites ışığına bağlantı yapmadığımdan görüntüde hiç bir fark olmuyor. (Benim esas amacım devamlı kayıt yapmasıydı) Aslında farklı olacağına inansam onu da yaptırcam ama kabloları kestirdiğime değer mi bilmiyorum, belki Emre bey söyler onu da.
  Öncelikle geçmiş olsun kaza yapmışsınız Allah beterinden korusun.Benim kameranın kablolarını usta kapı lastiğinin arasından geçirdi ve dikiz aynasına A sütununun içerisinden kabloları uzattı.İşçiliği güzeldi.Fakat kamera kablosunu bagajda nereye montaladı bilmiyorum o sırada babamla birlikte sohbet ediyordum.Araç içi daha foto çekmedim çekince onuda koyacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2015, 22:45:19 »
Teşekkürler, aynen Allah beterinden korusun hepimizi.
Peki geri vitese takınca görüntü nasıl? Şöyle birşey mi? https://camera-source.com/sites/default/files/styles/uc_product_full/public/guidelines-day-branded_0.jpg?itok=9RPMWkgp

Özcan bey benim cihaz aslında DVR yani kayıt cihazı. Yani kontak açıldığında ön ve arka kameralar kayda başlıyor, aynı zamanda görüntüleri ekrana yansıyor. Aslında arka kameranın bir kablosu daha var, o da geri vites lambasına bağlanıyor. O zaman yukarıdaki gibi görünebilir. (şu an çizgiler olmuyor, sizinkinde var mı)

Öncelikle geçmiş olsun kaza yapmışsınız Allah beterinden korusun.Benim kameranın kablolarını usta kapı lastiğinin arasından geçirdi ve dikiz aynasına A sütununun içerisinden kabloları uzattı.İşçiliği güzeldi.Fakat kamera kablosunu bagajda nereye montaladı bilmiyorum o sırada babamla birlikte sohbet ediyordum.Araç içi daha foto çekmedim çekince onuda koyacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2015, 22:51:02 »
Arka kameraya giden 2 ilave  kablo geri vitese atınca hem çizgileri ekliyor hemde direk aynada arka kamerayı gösteriyor. Kamera olmasa bile o kablolar bağlandığında yani 12V verildiğinde çizgiler çıkıyor. Aynanın özelliği. Bazı kameralarda direk üstünde var o çizgiler.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2015, 22:54:07
Dün akşam bu parçaları oto ses ve oem ürünleri montajı yapan bir dükkana yaptırdım.Bayrampaşa da.Gerçekten işçilik çok iyiydi.50 tl tüm işlemler tamamlandı.Herkese cevapları için çok teşekkürler.

Hayırlı olsun güle güle kullanın. O kamera modeli hoşuma gitmişti, 4 pin çıkışlı olanlardan herhalde. Tek sevmediğim yönü ayar yapılamaması idi.  Emre Hocam, nereleri gösteriyor, tampon ucunu gösteriyor mu o sabit açısıyla? Birde neden ortalarda bir yere takmadılar ortada onun montajının yapılabileceği bir yer yokmuydu? 170 derecemi açısı? Mümkünse aynadan arka kamera görüntüsü alabilirmiyim?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2015, 23:03:46 »
Özcan bey benim cihaz aslında DVR yani kayıt cihazı. Yani kontak açıldığında ön ve arka kameralar kayda başlıyor, aynı zamanda görüntüleri ekrana yansıyor. Aslında arka kameranın bir kablosu daha var, o da geri vites lambasına bağlanıyor. O zaman yukarıdaki gibi görünebilir. (şu an çizgiler olmuyor, sizinkinde var mı)
Şimdi anladım.ben park ekranı sanmıştım :D Bilgilendirme icin teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2015, 11:52:32 »
Teşekkürler, aynen Allah beterinden korusun hepimizi.
Peki geri vitese takınca görüntü nasıl? Şöyle birşey mi? https://camera-source.com/sites/default/files/styles/uc_product_full/public/guidelines-day-branded_0.jpg?itok=9RPMWkgp

Evet görüntü aynen öyle bugün araç içerisinden dikiz aynası görüntüsünü çekecektim ama babam araç ile işe gitmiş inşAllah akşama çekip atarım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2015, 11:56:41
Hayırlı olsun güle güle kullanın. O kamera modeli hoşuma gitmişti, 4 pin çıkışlı olanlardan herhalde. Tek sevmediğim yönü ayar yapılamaması idi.  Emre Hocam, nereleri gösteriyor, tampon ucunu gösteriyor mu o sabit açısıyla? Birde neden ortalarda bir yere takmadılar ortada onun montajının yapılabileceği bir yer yokmuydu? 170 derecemi açısı? Mümkünse aynadan arka kamera görüntüsü alabilirmiyim?
[/quote]
  Çok teşekkür ederim.Kamera arkayı gayet iyi gösteriyor fakat tamponun sol ucunu tam göremiyorum.Kamera açısı 170 derece aracın ortasına koyamadılar, kenarı bunun için müsaitmiş vidalarından dolayı galiba resimleri çekip en geç yarın atarım İnşAllah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2015, 12:07:47 »
Teşekkürler cevap için.  Hocam mümkünse fotoğrafı bir arabanın önüne park ettiğinizde çekebilirmisiniz? Arkadaki tüm arabayı gösteriyormu 50-60 cm mesafeden bunu merak ettim. Benimde arka kamerayı değiştirmem gerekiyor. dediğim gibi bu kamerada ki aklımdaki soru işareti sadece yeri mi gösteriyor yada tampon kenarına kadar gösteripte sıfır park etme imkanı sağlayabiliyormu bunu merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2015, 12:13:28 »
Teşekkürler cevap için.  Hocam mümkünse fotoğrafı bir arabanın önüne park ettiğinizde çekebilirmisiniz? Arkadaki tüm arabayı gösteriyormu 50-60 cm mesafeden bunu merak ettim. Benimde arka kamerayı değiştirmem gerekiyor. dediğim gibi bu kamerada ki aklımdaki soru işareti sadece yeri mi gösteriyor yada tampon kenarına kadar gösteripte sıfır park etme imkanı sağlayabiliyormu bunu merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden  :tamam:
  Tabi dediğiniz gibi foto çekerim.Fakat sadece tamponu gösteriyor arkadaki aracı komple göstermiyor.Ürün üretim şekli ile aşağı bakıyor kamera ve tabiki montaj açısıda önemli.Benim bu ürünü taktırmamadaki amaç park sensör sesine alışamamam oldu.Bu kamera ile en azından arka aracın tamponu görüp ona göre park ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2015, 12:32:21 »
Bu benim eski bozulan kamera görüntüsü 50-60 cm ötede Ford Transit gibi büyük bir arabayı komple gösteriyordu.

Şimdi yeni bir tane aldım , çok kötü  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2015, 22:15:20 »
Bu benim eski bozulan kamera görüntüsü 50-60 cm ötede Ford Transit gibi büyük bir arabayı komple gösteriyordu.

Şimdi yeni bir tane aldım , çok kötü  :argh:

Benim kamera bu kadar fazla göstermiyor.Öğlen resim çektim ama çok fazla parladığı için güzel çıkmadı.Akşam üzeri çekmem gerek.Çok fazla yansıma yapıyor dikiz aynasında, hatta bunun için yeni bir tane lcd ekran sipariş verdim.Dikiz aynası yerine araca bu monitörü taktıracağım. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2015, 22:22:05 »
Kötü olmuş  :olmamış:

Ben monitör işini hiç düşünmedim, çok fazla görüntü kirliliği oluşturuyor bu ayna işi ideal, gerçi en güzeli orjinaller gibi olmasıda malesef o da gereksiz pahalı

Aynanın parlaması olayına bir çözüm bulamadınız mı? Mesela antiglare filmler oluyor onlardan ayna üstüne yapıştırabilirsiniz belki çözüm olabilir
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2015, 22:39:04 »
Aklıma ilk gelen dikiz aynasına film uygulaması oldu ama orjinal aynanın kendinden karartması olduğu için 4.3" lcd monitör aldım.http://www.aliexpress.com/snapshot/6700542391.html?orderId=67541329692901 inşAllah bu üründen memnun kalırım.