Gönderen Konu: Hızlı cila  (Okunma sayısı 4685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Hızlı cila
« : Mayıs 27, 2015, 03:16:14 »
evet arkadaslar baslıktada belirttiğim gibi aracıma hızlı cila yapmayı düşünüyorum nasıl uygulanır sonaxın hızlı cila ürününü aldım fıs fıslı olandan aldığım arkadas aracı yıka kurulama sonra bundan kapıya bir defa sık ve mikrofiber bezle sil sizce böle mi yapmalıyım yoksa aracı kurulayıp üstubu ile uygulayıp mikrofiber bezle mi silmeliyim simdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Hızlı cila
« : Mayıs 27, 2015, 03:16:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: Hızlı cila
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2015, 07:21:00 »
sonax'ın hızlı cilası direk kuru yüzeye uygulanmaz iz bırakır. tavsiyem aracı yıkayıp kuruladıktan sonra sprey su şişesiyle önce paneli biraz ıslatıp sonrasında sonax'ı sıkarak microfiber bezle güzelce yedirmeniz yönünde. arkasından beklemeden başka kuru temiz bir bezle parlatırsınız. mesela kaputa 6-7 fìs su üzerine yine 6-7 fıs sonax sıkılarak uygulama yapılabilir.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2015, 20:06:21 »
Su sıkmak yerine kurutma yapmadan sık sil yapmak daha mantıklı değil mi?
Yada yüzeysel kurutmak?
Sonuçta böyle birşey olacaktır
(Bugüne kadar temmuz ayında Urfa sıcağı dahil ne zaman araç yıkasam yağmur yağdı)

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2015, 20:44:19 »
Evet Kaan cilalı araçlar yağışta belli olur hemen.Eğer aracınız cila istediğini üzrinde göl gibi durduğundan anlarsınız cilalı ise kesinlikle damla damla olacaktır ve kesinlikle uzun gitmesini istiyorsak otomatik yıkamaya girmeyeceğiz ve temiz tutacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2015, 21:12:40 »
Hızlı cila da üstübüyle falan işiniz yok araç yıkanıp kurulandıktan sonra her panele sıkıp mikrofiber bezle siliyorsunuz.. Araç kuru olursa cilanın etkisi daha iyi olacaktır
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2015, 22:04:54 »
Aracı yıkadıktan sonra silip kurulamadan hızlı cila uygularsanız boya yüzeyinde harelenme- ufak çizikler oluşur. Aracı ne kadar iyi yıkarsanız yıkayın biraz toz-kir kalır. Onuda kurulama sırasında bezle silerek giderirsiniz. Kurulama işleminden sonra yukarıda belirtilen gibi parça parça temiz su ile nemlendirip cilayı uygulayın sonuç daha iyi olur. Bazı hızlı cilalar ıslak bazıları kuru yapılır üzerini okuyun. 

Bimde satılan çift taraflı tüylü mikrofiber bezler var. Bir tarafı uzun diğer tarafı kısa tüylü. Mesela kısa tarafıyla cilayı yaydıp 1 kez sildikten sonra uzun tarafıyla parlatma yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2015, 22:06:15 »
Hızlı cilaların kullanımı genelde aynı. Araç ıslak iken yapılır. Ben aracı yıkadıktan sonra aracı hafif kuruluyorum ve daha sonra hızlı cila sıkıp tekrar kuruluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2015, 23:01:33 »

Aracı yıkadıktan sonra silip kurulamadan hızlı cila uygularsanız boya yüzeyinde harelenme- ufak çizikler oluşur. Aracı ne kadar iyi yıkarsanız yıkayın biraz toz-kir kalır. Onuda kurulama sırasında bezle silerek giderirsiniz. Kurulama işleminden sonra yukarıda belirtilen gibi parça parça temiz su ile nemlendirip cilayı uygulayın sonuç daha iyi olur. Bazı hızlı cilalar ıslak bazıları kuru yapılır üzerini okuyun. 

Bimde satılan çift taraflı tüylü mikrofiber bezler var. Bir tarafı uzun diğer tarafı kısa tüylü. Mesela kısa tarafıyla cilayı yaydıp 1 kez sildikten sonra uzun tarafıyla parlatma yapabilirsiniz.

Islatılması gerektiğini bilmiyordum ben , kurulama yüzeysel diye biliyordum yine nemli kalacak şekilde

Birde , bimdeki bezin bi yönü havlu gibi diğeri normal bez gibi mi? Geçenlerde evde görmüştüm " ne güzel bezmiş nerden geldi ki bu" diye düşünmüştüm :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2015, 23:38:37 »
Islatılması gerektiğini bilmiyordum ben , kurulama yüzeysel diye biliyordum yine nemli kalacak şekilde

Birde , bimdeki bezin bi yönü havlu gibi diğeri normal bez gibi mi? Geçenlerde evde görmüştüm " ne güzel bezmiş nerden geldi ki bu" diye düşünmüştüm :)

Sprey şişede olan hızlı cilaların bazıları kuru bazıları ıslak yapılıyor. Şişenin üstünde yazıyor.

Evet o bezler bimden  :)  Çabuk eskimiyor çokta kaliteli. 5 tanesi 5-6 lira birşeydi sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2015, 09:31:15 »
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim hafta sonu uygulamaya calısıcam resimleri burada paylasırım  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2015, 15:45:47 »
Su sıkmak yerine kurutma yapmadan sık sil yapmak daha mantıklı değil mi?
Yada yüzeysel kurutmak?
Sonuçta böyle birşey olacaktır
(Bugüne kadar temmuz ayında Urfa sıcağı dahil ne zaman araç yıkasam yağmur yağdı)

aynı ben , bi tek bedevi benmiyim derdim bi tane daha buldum, araç toz toprak durur beklerim 1 hafta 2 hafta en son derim yeter yıkayacam, gider aracı yıkarım 24 saat içinde yağmur yağar  :rofl:
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2015, 17:51:47 »
aynı ben , bi tek bedevi benmiyim derdim bi tane daha buldum, araç toz toprak durur beklerim 1 hafta 2 hafta en son derim yeter yıkayacam, gider aracı yıkarım 24 saat içinde yağmur yağar  :rofl:

Ahmet abi profildeki şehir Trabzon diyor, hani desek karadenizde her mevsim yağmur var. Kahramanmaraşta yazın yağdı. Şanlıurfada geçen yaz yağdı. bu yağışlardan önce arabayı yıkamıştım ben  :argh: :argh:
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2015, 21:32:24 »
Burda bi abi var hastalık derecesinde arabaya bakar ve tabiri caiz ise elinden bez düşmez. Arabası pırıl pırıl parlıyor. Gecen gün abi neyle siliyorsun bu arabayı diye sordum. Normal cilanın içine benzin katıyormuş önce bu cila ile arabayı siliyor, daha sonrada bir bezle tekrar siliyormuş. Normal cila yapmak yorucu oluyor, bu şekilde sanki biraz daha kolay gibi, en kısa zamanda deneyecem sonuçları paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2015, 22:24:55 »
Benzin cilayı bozar ki,

temizleyici etkisi var sadece, cila yapmak yerine temizlik yapmış olursunuz benzin ile.

Cilanın birinci amacı korumadır. Vernik tabakasını dış etkenlerden, güneşten, yağmurdan, tozdan korur. Parlak olması aslında yan etkisidir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 06, 2015, 23:32:20 »
Bildiğim kadarıyla cilayı,waxı kaldırır. Yani uğraştığınız onca şey boşa gidiyor.

Benzin-gaz-mazot sadece zift lekeleri reçineler vs için kullanılıyor. Sürekli kullanınca zarar verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2015, 15:41:51 »
arkadaslar aracıma uyguladım uyguladıktan sonra bekcimiz cimleri sularken aracı maf etmiş haftaya pazar tekrar uygulayıp resimlerini koyucam
:/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 18, 2015, 11:30:00 »
kuru yüzeye uygulanacak hangi markayı öneriyosunuz? 3m nasıl? yada linktekilerden hangisini almalıyım? http://www.hepsiburada.com/hizli-cilalar-c-20035738

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 18, 2015, 18:24:05 »
Aynı üründen (fıs fıs kutulu sonax hızlı cila) bende aldım. Üzerindeki kullanım kılavuzuna göre çok dikkatli yapmama rağmen olmadı. Toplamda üç kere yaptık (yaptık diyorum çünkü son iki seferinde iki kişi giriştik araca) ama sonuç çok kötü. Aracın üzerine dökülen suyun hızlıca kaydırması dışında hiç bir artısını göremedim. Aracın üzerinde leke bırakmasını da engelleyemedim. Biz mi başaramadık diycem ama zor bir olay da değil yani. Neticede aracın üzerinde bir gün sonra beliren su lekesine benzeyen lekeler bıraktığı için artık yapmıyorum. Koyu lacivert renkte ( markasını hatırlayamadım şimdi)  cilalı araç şampuanım var ve bu üründen çok memnunum.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 18, 2015, 18:47:33 »
cila zaten şampuanı arabadan kaydırmaz mı? yani karışması mümkün değil bi yerde okumuştum,  ben sadece suyla yıkıyor ve siliyorum, 6 aydır şampuan vb. ürün kullanmadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 18, 2015, 20:35:09 »
Arabaya  kil + cila + wax atmadan sadece hızlı cila ile koruma yapamazsınız. Hızlı cila max. 1 hafta etkili olur.