Gönderen Konu: Rolanti ve motorda sarsıntı sorunu  (Okunma sayısı 1935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Rolanti ve motorda sarsıntı sorunu
« : Mayıs 25, 2015, 23:55:26 »
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce Toyota Corolla 2004 sol hatcback model bir araç aldım. Araç 150 bin km'de ve lpgli. Diri bir araç olmasına rağmen özellikle rölantide düzensizlik ve motorda sarsıntı var. Sakın bu normal demeyin kesinlikle normal değil. Aracın rölantisi başlangıçta 1100ken zamanla 500"e kadar düşüyor. Bu sorunu daha öncede bir kaç araçta yaşadığım için baştan söyleyim buji, boğaz kelebeği, bobin kablo, ecu benzeri çözümler işe yaramıyor. Bu sorunun kesin çözümü subapların değişmesinden geçiyor. Ancak biliyorsunuz bu çok pahalı bir çözüm.
 Burda yetkili servisten ayrılan bir usta aracın durumunu görür görmez subap dedi.
Ancak subap değişimine kalmadan ayar yaparak bu işi kesinlikle çözeceğini söylüyor. Şim denilen birşeyleri değiştirerek motoru tıkır tıkır işler hale getirecekmiş. Şimdi siz değerli arkadaşların tecrübelerinden yararlanmam lazım. Bildiğim kadarıyla bizim araçlarda subap ayarı yapılmıyor daha önce böyle bir şey başına gelen veya önerisi olan varsa cevap yazarsa çok sevinirim.
Bu arada manifolddaki traktör sesine benzeyen sorunu yetkili serviste 1100 lira karşılığında hallettim. Yakkıtta en az %20 farketti diyebilirim. Vidayla sesi kesenler varmış ama buradaki ustalar kesinlikle tavsiye etmedi. Ağrısından çığlık atan bir hastanın ağzına pamuk tıkmakla aynı şey olduğunu söylediler. 

Toyota Club Türkiye

Rolanti ve motorda sarsıntı sorunu
« : Mayıs 25, 2015, 23:55:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Rolanti ve motorda sarsıntı sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2015, 00:40:02 »
Aracınız hayırlı olsun. Ben anlamıyorum, benim aracım motor revizyonu görmeden 295.000 KM'de idi, böyle sıkıntılar mevcut değildi.

Benzinde de aynı sıkıntıyı yapıyor mu ?
Usta basınç saatiyle ölçerek mi karar verdi ?

Bizimkilerin subap ayarını otomatik yaptığı söylenir ama subap ayarı ister.
VVT-I, VTEC, I VTEC vs. vs. zamanla subap sıkmaya başlar. Sanayide subap ayarının maliyeti işin içine parça değişimi girmezse 400,00-500,00 TL arası bir mebla.

Hangi şehirdesiniz ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2015, 00:54:20 »
Aracınız hayırlı olsun. Ben anlamıyorum, benim aracım motor revizyonu görmeden 295.000 KM'de idi, böyle sıkıntılar mevcut değildi.

Benzinde de aynı sıkıntıyı yapıyor mu ?
Usta basınç saatiyle ölçerek mi karar verdi ?

Bizimkilerin subap ayarını otomatik yaptığı söylenir ama subap ayarı ister.
VVT-I, VTEC, I VTEC vs. vs. zamanla subap sıkmaya başlar. Sanayide subap ayarının maliyeti işin içine parça değişimi girmezse 400,00-500,00 TL arası bir mebla.

Hangi şehirdesiniz ?

Hocam eğer 300 bin km lpg ile kullandıysanız ve sorun yaşamadıysanız şanslısınız. 100 bin ve üstü lpgde kullanılan araçlar hangi model olursa olsun %90 rölanti sorunu yaşar. Mesela ben eski aracım meganda aynı sorunları yaşadım. Bujiler, bobinler, kelebekler, kablolar, enjektörler ve benim paracıklar havada uçuştu ama sonuç kocaman bir sıfır. Alahtan sattık.
Ama araç benzinliyse 500 bin bile yapabilirsiniz. Hocam adam direk motoru dinleyip deneme sürüşü yaptıktan sonra sübaplarda sıkışma var dedi. Hatta sana istersen önce buji, bobin, kelebek gibi masraflar çıkarıyım diye şaka yaptı. Benim merak ettiğim şimlerle oynadıktan sonra sorun çıkarsa komple sübap değişimine gidermi olay. Şu rölanti sorununu sübapsız çözenine henüz rastlamadım maalesef. Varsa çözümü bilen lütfen yardım etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2015, 20:50:52 »
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce Toyota Corolla 2004 sol hatcback model bir araç aldım. Araç 150 bin km'de ve lpgli. Diri bir araç olmasına rağmen özellikle rölantide düzensizlik ve motorda sarsıntı var. Sakın bu normal demeyin kesinlikle normal değil. Aracın rölantisi başlangıçta 1100ken zamanla 500"e kadar düşüyor. Bu sorunu daha öncede bir kaç araçta yaşadığım için baştan söyleyim buji, boğaz kelebeği, bobin kablo, ecu benzeri çözümler işe yaramıyor. Bu sorunun kesin çözümü subapların değişmesinden geçiyor. Ancak biliyorsunuz bu çok pahalı bir çözüm.
 Burda yetkili servisten ayrılan bir usta aracın durumunu görür görmez subap dedi.
Ancak subap değişimine kalmadan ayar yaparak bu işi kesinlikle çözeceğini söylüyor. Şim denilen birşeyleri değiştirerek motoru tıkır tıkır işler hale getirecekmiş. Şimdi siz değerli arkadaşların tecrübelerinden yararlanmam lazım. Bildiğim kadarıyla bizim araçlarda subap ayarı yapılmıyor daha önce böyle bir şey başına gelen veya önerisi olan varsa cevap yazarsa çok sevinirim.
Bu arada manifolddaki traktör sesine benzeyen sorunu yetkili serviste 1100 lira karşılığında hallettim. Yakkıtta en az %20 farketti diyebilirim. Vidayla sesi kesenler varmış ama buradaki ustalar kesinlikle tavsiye etmedi. Ağrısından çığlık atan bir hastanın ağzına pamuk tıkmakla aynı şey olduğunu söylediler.
Aracınız hayırlı  olsun,benim görüştüğüm özel servis benzinde de yapıyosa korkma devam et ayr filan gerek yok dedi,senin usta ayarı nasıl yapacak,öğrenmeden o işe girişmeni tavsiye etmem.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2015, 00:19:24 »
Hocam valla şim diye birşeyden bahsediyor usta. Sıkma yapan subapları ayarlayacakmış. 250 tl bir masrafın olur diyor. Benim araçta hem benzinde hem de lpgde aynı sorun var. Zaten LPG'den kaynaklı sorun benzine de yansıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 425000
  • Model Yılı: '07
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2015, 18:34:32 »
Hava filitresi kabı ile turbo arasında bulunan körüklü hortuma bakmanızı tavsiye ederim. Yerinden söküp körüklerinde çatlak yırtık var mı bir bakmanızı öneririm düzensiz hava girişi kaynaklı olabilir.