Gönderen Konu: ELEKTRONİK DİREKSİYON ZEVK VERMEDİ?  (Okunma sayısı 3095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2615
  • Model Yılı: '15
  • 103 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
ELEKTRONİK DİREKSİYON ZEVK VERMEDİ?
« : Mayıs 23, 2015, 11:34:03 »
merhaba  Arkadaşlar dün ilk defa gerçek anlamda bir uzun yol deneyimi yaşadım. Daha önce hissetmemiştim ama 690 km civarında yol yaptıktan sonraki izlenimlerim.

1. Yakıt tasarrufu gayet makul... km başına 0,275 lira yaktı.

2. Direksiyonun elektrikli olmasından mıdır yoksa yoların bozukluğundan mıdır neden bilmiyorum ama rahatsız olduğum bir durumu paylaşmak istiyorum.

Araçtan 80-90 km hızlarda istediğim tepkileri gayet güzel aldım. Ancak, 110-120 km 'de ve ... km hızlarda direksiyon sanki kendi kendine istediğini yapıyormuş gibi hissettim. Aracın tekerlerinin dördünün de ayrı ayrı hareket ettiğini emin olun hissettim ve direksiyon kendini sağa sola çekermiş gibi bir his verdi. Özellikle virajlarda ve sanırım bozuk olduğunu düşündüğüm satıhlarda bu his daha da kuvvetlendi. Aracım henüz 1632 km oldu. 1.000 km bakımına bugün öğleden sonra götüreceğim. Bu konuda fikri olan veya deneyimi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Araca acemi olduğum için mi bu hissi yaşadım yoksa araçtan mı kaynaklı bir durum var? 1.000 km bakımında bu durumla ilgili bir çalışma yapılır mı?

Teşekkür ederim.

Düzenleme: Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.
coralla 1,33 life

Toyota Club Türkiye

ELEKTRONİK DİREKSİYON ZEVK VERMEDİ?
« : Mayıs 23, 2015, 11:34:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: ELEKTRONİK DİREKSİYON ZEVK VERMEDİ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2015, 13:12:37 »
Bence araca yeni yeni alışıyorsunuz güle güle kullanın alıştıkça hoşunuza gidecektir eminim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2015, 13:26:47 »
Benim de 1.33 Comfortum var,23.000 km'de . Alalı 5 bin km falan oldu, 4 bine yakını uzun yoldu.En son iki gün önce Ist-Ankara 5.2  tek kişi bagaj boş,Ank-ist 5.4 iki kisi bagaj dolu tükettim.Dediginiz herseyi aynen hissediyorum uzun yolda daha önce nr kullandiniz bilmiyorum ama ben 2013 focus kullanmıştım kesinlikle yol tutuşu daha üstündü fanatik olmaya gerek yok.Bir diğer konuda yan rüzgarlardan etkilenen bi araç benim kasa,sizinki nasil bilmiyorum.Ama aracınızın tadını çıkarın ,piyasadaki fiyat-performans olarak en güzel araçlardan. Allah kaza bela vermesin.
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2015, 13:49:51 »
 He aracın, üretim karakteri de paralelinde bazı düzen ayarları vardır. Kimisi viraja, kimisi düz yola daha uyumludur. Diğer yandan; direksiyon ile teker arasında bir boşluk da vardır. Bu olmasa idi; yoldaki en küçük boyuna bozukluklarda, araç o hatlara girer ve gezmeye başlardı. Bu boşluk fazla olursa da; rüzgar vb etkiler ile araç yanal hareketler sergilerdi ve bunlar konforu bozardı. Tabi bunda yol yüzeyindeki düzensizlikler de olumsuz etki yapmaktadır. Sizin hissettiğiniz de rolling etkisi olsa gerek. Türkçe tabiri ile yalpa diyebiliriz sanırım. Özellikle uygn tonajda olmayan taşıtlar("muhterem aks kafasi" yükleri) ve yine uygun imal edilmemiş, sıcaklık ve "muhterem aks kafasi" yüküne göre deforme olmuş satıhlarda bu etki oluşmaktadır. Spor bir araçta daha fazla hissedebilirsiniz bu etkiyi bahsi geçen yüzeylerde.
 Özellikle lastik havalarını kontrol ettirmenizi de tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2015, 18:22:35 »
He aracın, üretim karakteri de paralelinde bazı düzen ayarları vardır. Kimisi viraja, kimisi düz yola daha uyumludur. Diğer yandan; direksiyon ile teker arasında bir boşluk da vardır. Bu olmasa idi; yoldaki en küçük boyuna bozukluklarda, araç o hatlara girer ve gezmeye başlardı. Bu boşluk fazla olursa da; rüzgar vb etkiler ile araç yanal hareketler sergilerdi ve bunlar konforu bozardı. Tabi bunda yol yüzeyindeki düzensizlikler de olumsuz etki yapmaktadır. Sizin hissettiğiniz de rolling etkisi olsa gerek. Türkçe tabiri ile yalpa diyebiliriz sanırım. Özellikle uygn tonajda olmayan taşıtlar("muhterem aks kafasi" yükleri) ve yine uygun imal edilmemiş, sıcaklık ve "muhterem aks kafasi" yüküne göre deforme olmuş satıhlarda bu etki oluşmaktadır. Spor bir araçta daha fazla hissedebilirsiniz bu etkiyi bahsi geçen yüzeylerde.
 Özellikle lastik havalarını kontrol ettirmenizi de tavsiye edebilirim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Servis görevlisi ile aracı test ettik ve servis görevlisi aracın normal olduğunu belirtti. Daha önce elektronik direksiyonlu bir araç kullanmadığım için kişisel kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Zamanla alışırım inşallah. Servis görevlisi de sizin belirtmiş olduğunuz gibi tekerleklerdeki hava basıncından veya panik durumundan kaynaklı olabileceğini belirtti. Bakalım bir dahaki uzun yol deneyimimde durum ne olacak...  ;)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2015, 18:24:29
Bence araca yeni yeni alışıyorsunuz güle güle kullanın alıştıkça hoşunuza gidecektir eminim

Umarım, zamanla alışırım, cevabınız için teşekkür ederim....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2015, 18:32:38
Benim de 1.33 Comfortum var,23.000 km'de . Alalı 5 bin km falan oldu, 4 bine yakını uzun yoldu.En son iki gün önce Ist-Ankara 5.2  tek kişi bagaj boş,Ank-ist 5.4 iki kisi bagaj dolu tükettim.Dediginiz herseyi aynen hissediyorum uzun yolda daha önce nr kullandiniz bilmiyorum ama ben 2013 focus kullanmıştım kesinlikle yol tutuşu daha üstündü fanatik olmaya gerek yok.Bir diğer konuda yan rüzgarlardan etkilenen bi araç benim kasa,sizinki nasil bilmiyorum.Ama aracınızın tadını çıkarın ,piyasadaki fiyat-performans olarak en güzel araçlardan. Allah kaza bela vermesin.

Aracım, 2015 Corolla life paket, 1.33 motor... Aracım henüz 1600 km. 'De.. Önceki aracım 2004 model opel astra njoy'du... 1,5 ay gibi kısa bir süre önce Samsun-İstanbul yolunda (Kastamonu-Tosyaya 20 km kala Ortalıca Mevkii)'nde yağış nedeniyle araç kontrolünü kaybettim ve bariyerlere çarparak kaza yaptım. Aracım perte çıktı... Şükür... Bizde en ufak bir burun kanaması bile olmadan sağ salim çıktık araçtan... Araç perte çıktı... Piyasa araştırması yaparak sizin de belittiğiniz gibi en yüksek güvenlikli en uygun fiyatlı araç olması nedeniyle tercihimi corolladan yana kullandım. Aracımı seviyorum ama acemi gibi oldum. Sanırım alışma süresi gibi bir şey bu... 2004 opel astra njoy aracımın yol kabiliyetini her yönüyle kontrol edebiliyordum ve yüksek hızlara çıkmada bir problem yaşamıyordum. İnşallah bu aracıma da kısa sürede alışır ve güvenle binmeye devam ederim... Diğer araçları kötülemiyorum her aracın bir artısı ve bir eksisi var... Tercih hangi artıyı istediğimize göre şekilleniyor... Tercihimi doğru kullandığımdan eminim, bu tarz bir kronik problem olmaması bireysel bir eksiklikten kaynaklandığını gösteriyor. Tecrübeyle bunun üstesinden gelebilirim inşallah... Herkese kazasız belasız güzel günlerde güzel amaçlarla sürüş dilerim... Kaza işi zor Allah, düşmanımın başına vermesin....
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2015, 20:13:02 »
Ben karşılaştırma olarak yorum yapacağım

2014 Civic otomatik kullandım,2010 Corolla dizel otomatik kullandım ve 2013 corolla cvt kullandım

3 araçta otomatik, 2 pedalı var

Şimdi 2010 corollanın direksiyonu çok güzel, çok hisli bir direksiyon. Tepkileri direkt olarak aktarabiliyor hissettirebiliyor. Çok gerçekçi
2014 Civic kullandım. Direksiyonu çok güzel, artı olarak hisside çok güzel. Araç çok mekanik hissettiriyor. Gerçekten çok heyecan verici bir araç. Manevraları çok yerinde "Corollalara göre"

2013 Corolla, çok basit hissettiriyor. Rahatlığı çok iyi ama direksiyon yok resmen. Araç kaydığında direksiyondan fark edemiyorsunuz gösterge uyarısında anlıyorsunuz. Bu 3 araç içinde en basit hissettiren araç
Fren pedalları 2 Corollada da aynı. Pedalda boşluk var resmen, sevemedim. Ama Civic , on numara yapmış adamlar :)
Kısaca, bu üç araç birleşse, 2010 corolla direksiyon hisleri, civic pedal hisleri ve direksiyonu, 2013 corolla rahatlığı olsa on numara bir japon olur. Akraba evliliği gibi olacak ama mükemmel olacak bu sefer
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kilometre: 19000
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2015, 21:51:16 »
Oncelikle geçmiş olsun,Allah tekrarını yaşatmasin daha beterlerinden saklasin. Kesinlikle seçiminiz yerinde o yönden içiniz sonuna kadar rahat olsun. Dediginiz gibi her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.Alisma evresi de başlı başına bir etken tabi. Bem aracımi ilk aldığıma göre şuan hem daha çok seviyorum hem daha çok dilinden anlıyorum bana öyle geliyor yani. Kazasız belasız güvenli sürüşler Bülent hocam.
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2015, 09:34:08 »
Oncelikle geçmiş olsun,Allah tekrarını yaşatmasin daha beterlerinden saklasin. Kesinlikle seçiminiz yerinde o yönden içiniz sonuna kadar rahat olsun. Dediginiz gibi her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.Alisma evresi de başlı başına bir etken tabi. Bem aracımi ilk aldığıma göre şuan hem daha çok seviyorum hem daha çok dilinden anlıyorum bana öyle geliyor yani. Kazasız belasız güvenli sürüşler Bülent hocam.

Teşekkür ediyorum, Talat Hocam... İnşallah bu alışma devresi uzun sürmez... Bende herkese kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim...
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dört Teker Bedenimi, İki Teker Ruhumu Taşır.
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5600
  • Model Yılı: '14
  • 53 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2015, 05:03:10 »
merhaba  Arkadaşlar dün ilk defa gerçek anlamda bir uzun yol deneyimi yaşadım. Daha önce hissetmemiştim ama 690 km civarında yol yaptıktan sonraki izlenimlerim.

1. Yakıt tasarrufu gayet makul... km başına 0,275 lira yaktı.

2. Direksiyonun elektrikli olmasından mıdır yoksa yoların bozukluğundan mıdır neden bilmiyorum ama rahatsız olduğum bir durumu paylaşmak istiyorum.

Araçtan 80-90 km hızlarda istediğim tepkileri gayet güzel aldım. Ancak, 110-120 km 'de ve ... km hızlarda direksiyon sanki kendi kendine istediğini yapıyormuş gibi hissettim. Aracın tekerlerinin dördünün de ayrı ayrı hareket ettiğini emin olun hissettim ve direksiyon kendini sağa sola çekermiş gibi bir his verdi. Özellikle virajlarda ve sanırım bozuk olduğunu düşündüğüm satıhlarda bu his daha da kuvvetlendi. Aracım henüz 1632 km oldu. 1.000 km bakımına bugün öğleden sonra götüreceğim. Bu konuda fikri olan veya deneyimi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Araca acemi olduğum için mi bu hissi yaşadım yoksa araçtan mı kaynaklı bir durum var? 1.000 km bakımında bu durumla ilgili bir çalışma yapılır mı?

Teşekkür ederim.

Düzenleme: Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.
öncelikle merhabalar☺️
Biraz paraya kıyıp aracınız  4 lastiğini söktürn ve balans ayarlarını yaptırın hatta biraz daha ileri giderek jantlarızındaKi aerodinamiği kontrol ettirmenizi öneririm .
Yani bir yerinde fabrikasyon bir hata varmı diye (eğrimi küçükmü vs.)
Yakıt sarfiyatınızdan da Anladığım kadarıyla , yüksek hızlarda kullanılan bir aracın lastik veya jantında bir 'mm' bile noksanlık olduğunda sağa sola sapmalar,direksiyon sertleşmesi vs gibi şeyler kaçınılmazdır
Saygılar
Orange County Choppers

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2015, 09:03:09 »
Corolla yumuşak karekterli sürümü zevkli ve uzun yolda yormayan bir araç.Yol tutuşunda ve direksiyon tepkilerinde sıkıntı yoktur.Binlerce kilometre uzun yolda kullandım olumsuzluk gormedim.Diğer arabalarla aynı kullanım ve tepkiler beklenmemelidir. Bizim hissetkilerimiz kişisel.Corolla gayet güvenli uzun yolda rahat bir araçtır.Tek kusuru vardır yol sesini içeri alır.Tek eksiği vardır donanımı azdır..Haricinde aslan parçasıdır.Yormaz,bozulmaz,satarken para eder,bağımlılık yapar. .Bu güzel aracın sahipleri kuruntuya kapılmayın bakım zamanlarında bakımlarını yaptırın keyfinize bakın.Emin olun mühendisler sizin güvenliğinize önem verdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2015, 09:30:08 »
Teşekkür ediyorum, Talat Hocam... İnşallah bu alışma devresi uzun sürmez... Bende herkese kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim...
lastik havaları kullanıcı kitabındaki endüşük değer olsun, lastiklerin tabanı 5-6 bin km sonra alışır direksiyon daha güzelleşir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2015, 18:31:27 »
Ayni tereddutleri bende yasadim. Aracin uzun yol ve yuksek hizdaki karakterine alismam zor oldu ama su an gayet keyifli geliyor. Kesinlikle direksiyonun fazla yumusak oldugunu bende dusunuyorum. Yuksek hizlarda yeterince agirlasmiyor bencede. Ani tepkilerde ilk zamanlar acemi oldugunuzu hissettiriyor. Ama kesinlikle alışınca konforu keyif veriyor. 5000 km oldu benim aracimda. Genel olarak cok memnunum surus zevkinden. Uzun yol olsa da gitsem keşke modundayim:):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2015, 23:21:51 »
lastik havaları kullanıcı kitabındaki endüşük değer olsun, lastiklerin tabanı 5-6 bin km sonra alışır direksiyon daha güzelleşir.
Aynen katılıyorum.
Ayni tereddutleri bende yasadim. Aracin uzun yol ve yuksek hizdaki karakterine alismam zor oldu ama su an gayet keyifli geliyor. Kesinlikle direksiyonun fazla yumusak oldugunu bende dusunuyorum. Yuksek hizlarda yeterince agirlasmiyor bencede. Ani tepkilerde ilk zamanlar acemi oldugunuzu hissettiriyor. Ama kesinlikle alışınca konforu keyif veriyor. 5000 km oldu benim aracimda. Genel olarak cok memnunum surus zevkinden. Uzun yol olsa da gitsem keşke modundayim:):)
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2015, 14:52:29 »
HB araçların yol tutuşu genellikle daha iyidir. direksiyon, hız arttıkça sertleştiği için sanırım size öyle geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 12
  • 17 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2015, 12:37:42 »
selam

2014 dizel corollam var. servis lastik basincini 38e ayarladi. ve bana cook kotu geliyor bu. araba spor yay varmis gibi sekiyor. siz kac basiyorsunuz havayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 22, 2015, 12:44:51 »
selam

2014 dizel corollam var. servis lastik basincini 38e ayarladi. ve bana cook kotu geliyor bu. araba spor yay varmis gibi sekiyor. siz kac basiyorsunuz havayı
160 a kadar 32  psı  yukarı için 36 psı olması lazım fazla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 26, 2015, 22:29:06 »
Arkadaşlar aracım şu an 2600 küsürlerde ve iyice alışmaya başladım ve gerçekten keyifle kullanıyoruz... Eski aracımın konforu da çok iyiydi bu da iyi... Bugün 1.6 dizel Accent 2014 model kullandım aracın direksiyonu çooook sert ve hissiz... Dizel araca göre de hızlanma ve ataklığı bana pek tercih edilebilir gelmedi... Ataklık sollama yaparken ya da aniden hızlı bir şekilde kısa mesafeyi kat etmek için gerekli olur düşüncesindeyim aracı denedim ama istediğim tepkiyi alamadım... Bİzim araç ona göre geç uzuyor ya da toparlanıyor ama dizelle kıyaslandığında konfor galip geldi... iç ve dış güzelliği de cabası... Ne deyim herkesin gönlüne göre olsun...
Herkese kazasız belasız güzel günlerde güzel amaçlarla yolculuk dilerim...
coralla 1,33 life