0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
He aracın, üretim karakteri de paralelinde bazı düzen ayarları vardır. Kimisi viraja, kimisi düz yola daha uyumludur. Diğer yandan; direksiyon ile teker arasında bir boşluk da vardır. Bu olmasa idi; yoldaki en küçük boyuna bozukluklarda, araç o hatlara girer ve gezmeye başlardı. Bu boşluk fazla olursa da; rüzgar vb etkiler ile araç yanal hareketler sergilerdi ve bunlar konforu bozardı. Tabi bunda yol yüzeyindeki düzensizlikler de olumsuz etki yapmaktadır. Sizin hissettiğiniz de rolling etkisi olsa gerek. Türkçe tabiri ile yalpa diyebiliriz sanırım. Özellikle uygn tonajda olmayan taşıtlar("muhterem aks kafasi" yükleri) ve yine uygun imal edilmemiş, sıcaklık ve "muhterem aks kafasi" yüküne göre deforme olmuş satıhlarda bu etki oluşmaktadır. Spor bir araçta daha fazla hissedebilirsiniz bu etkiyi bahsi geçen yüzeylerde. Özellikle lastik havalarını kontrol ettirmenizi de tavsiye edebilirim.
Bence araca yeni yeni alışıyorsunuz güle güle kullanın alıştıkça hoşunuza gidecektir eminim
Benim de 1.33 Comfortum var,23.000 km'de . Alalı 5 bin km falan oldu, 4 bine yakını uzun yoldu.En son iki gün önce Ist-Ankara 5.2 tek kişi bagaj boş,Ank-ist 5.4 iki kisi bagaj dolu tükettim.Dediginiz herseyi aynen hissediyorum uzun yolda daha önce nr kullandiniz bilmiyorum ama ben 2013 focus kullanmıştım kesinlikle yol tutuşu daha üstündü fanatik olmaya gerek yok.Bir diğer konuda yan rüzgarlardan etkilenen bi araç benim kasa,sizinki nasil bilmiyorum.Ama aracınızın tadını çıkarın ,piyasadaki fiyat-performans olarak en güzel araçlardan. Allah kaza bela vermesin.
Oncelikle geçmiş olsun,Allah tekrarını yaşatmasin daha beterlerinden saklasin. Kesinlikle seçiminiz yerinde o yönden içiniz sonuna kadar rahat olsun. Dediginiz gibi her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.Alisma evresi de başlı başına bir etken tabi. Bem aracımi ilk aldığıma göre şuan hem daha çok seviyorum hem daha çok dilinden anlıyorum bana öyle geliyor yani. Kazasız belasız güvenli sürüşler Bülent hocam.
merhaba Arkadaşlar dün ilk defa gerçek anlamda bir uzun yol deneyimi yaşadım. Daha önce hissetmemiştim ama 690 km civarında yol yaptıktan sonraki izlenimlerim.1. Yakıt tasarrufu gayet makul... km başına 0,275 lira yaktı.2. Direksiyonun elektrikli olmasından mıdır yoksa yoların bozukluğundan mıdır neden bilmiyorum ama rahatsız olduğum bir durumu paylaşmak istiyorum.Araçtan 80-90 km hızlarda istediğim tepkileri gayet güzel aldım. Ancak, 110-120 km 'de ve ... km hızlarda direksiyon sanki kendi kendine istediğini yapıyormuş gibi hissettim. Aracın tekerlerinin dördünün de ayrı ayrı hareket ettiğini emin olun hissettim ve direksiyon kendini sağa sola çekermiş gibi bir his verdi. Özellikle virajlarda ve sanırım bozuk olduğunu düşündüğüm satıhlarda bu his daha da kuvvetlendi. Aracım henüz 1632 km oldu. 1.000 km bakımına bugün öğleden sonra götüreceğim. Bu konuda fikri olan veya deneyimi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.Araca acemi olduğum için mi bu hissi yaşadım yoksa araçtan mı kaynaklı bir durum var? 1.000 km bakımında bu durumla ilgili bir çalışma yapılır mı?Teşekkür ederim.Düzenleme: Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.
Teşekkür ediyorum, Talat Hocam... İnşallah bu alışma devresi uzun sürmez... Bende herkese kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim...
lastik havaları kullanıcı kitabındaki endüşük değer olsun, lastiklerin tabanı 5-6 bin km sonra alışır direksiyon daha güzelleşir.
Ayni tereddutleri bende yasadim. Aracin uzun yol ve yuksek hizdaki karakterine alismam zor oldu ama su an gayet keyifli geliyor. Kesinlikle direksiyonun fazla yumusak oldugunu bende dusunuyorum. Yuksek hizlarda yeterince agirlasmiyor bencede. Ani tepkilerde ilk zamanlar acemi oldugunuzu hissettiriyor. Ama kesinlikle alışınca konforu keyif veriyor. 5000 km oldu benim aracimda. Genel olarak cok memnunum surus zevkinden. Uzun yol olsa da gitsem keşke modundayim:)
selam2014 dizel corollam var. servis lastik basincini 38e ayarladi. ve bana cook kotu geliyor bu. araba spor yay varmis gibi sekiyor. siz kac basiyorsunuz havayı