Gönderen Konu: İx35 Sınıfta Kaldı mı? yoksa Geçti mi?  (Okunma sayısı 2225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
İx35 Sınıfta Kaldı mı? yoksa Geçti mi?
« : Mayıs 22, 2015, 11:00:20 »
Arkadaşlar, dün akşam İstanbul - Sapanca yolculuğunu Hyundai'nin suv aracı olan ix35 (1.6 benzinli 4x2 6 ileri otomatik) ile yaptım ve izlenimlerimi paylaşmak istedim.
- dış görünüş hoş, sportif ve eğlenceli bir araç.
-içeride cam tavan sayesinde bir ferahlık var ancak arka yolcuların diz mesafesi için oldukça vasat olduğunu söyleyebilirim, göründüğü kadar geniş değil,
-aracın ön konsolu tamamen sert plastik konfor hissi vermiyor,
-gösterge panelinin kendi aracımdan Corolla'dan çok çok iyi ve hoş gözüktüğünü söyleyebilirim ancak media ekranı için aynı durum söz konusu değil,
-ön koltuklarda ısıtma mevcut ancak koltuk kumaşını beğenmedim, deri plastik karışımı değişik bir şey, ve sürücü koltuğu bel durumu biraz rahatsız edici, santefee'ye göre çok kötü,
-aynaya konumlandırılmış geri görüş kamerasının, media ekranını konumlandırılması daha iyi olabilirdi bence,
-otomatik vites geçişleri başarılı hissettirmiyor ve tepki verme süresi çok iyi,
-... km/h hızda içerideki sessizlik fena değil,
- 90 km/h hızların üzerindeki frenlerde araçta bariz gezinme söz konusu en çok dikkatimi çeken ve beni rahatsız eden bir durumdu,
-yakıt tüketimi 11 litre civarlarında,
-otoyoldaki hafif virajlarda bile hissedilir düzeyde savrulma söz konusu buda rahatsız edici bir durum bence, belki aracın yüksekliğinden kaynaklanıyor olabilir, yüksek hızlarda güvenilirlik hissi vermedi bana,
-sürücü kolçağı çok kısa kalmış dirseğinizi rahat koyamıyorsunuz,
-ayrıca kolay akıllı park sistemi de bu donanımda mevcuttu ancak kullanma şansım olmadı,

Bilmiyorum 75.000 TL fiyatı olan bir araç bu parayı hak ediyor mu?, yoksa zaten tüm araçların fiyatı yüksek buda fiyatına göre iyi bir araç mı karar veremedim.

Düzenleme: Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Toyota Club Türkiye

İx35 Sınıfta Kaldı mı? yoksa Geçti mi?
« : Mayıs 22, 2015, 11:00:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: İx35 Sınıfta Kaldı mı? yoksa Geçti mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2015, 11:25:02 »
Arkadaşlar, dün akşam İstanbul - Sapanca yolculuğunu Hyundai'nin suv aracı olan ix35 (1.6 benzinli 4x2 6 ileri otomatik) ile yaptım ve izlenimlerimi paylaşmak istedim.
- dış görünüş hoş, sportif ve eğlenceli bir araç.
-içeride cam tavan sayesinde bir ferahlık var ancak arka yolcuların diz mesafesi için oldukça vasat olduğunu söyleyebilirim, göründüğü kadar geniş değil,
-aracın ön konsolu tamamen sert plastik konfor hissi vermiyor,
-gösterge panelinin kendi aracımdan Corolla'dan çok çok iyi ve hoş gözüktüğünü söyleyebilirim ancak media ekranı için aynı durum söz konusu değil,
-ön koltuklarda ısıtma mevcut ancak koltuk kumaşını beğenmedim, deri plastik karışımı değişik bir şey, ve sürücü koltuğu bel durumu biraz rahatsız edici, santefee'ye göre çok kötü,
-aynaya konumlandırılmış geri görüş kamerasının, media ekranını konumlandırılması daha iyi olabilirdi bence,
-otomatik vites geçişleri başarılı hissettirmiyor ve tepki verme süresi çok iyi,
-... km/h hızda içerideki ses durumu bence yeterli,
- 90 km/h hızların üzerindeki frenlerde araçta bariz gezinme söz konusu en çok dikkatimi çeken ve beni rahatsız eden bir durumdu,
-yakıt tüketimi 11 litre civarlarında,
-otoyoldaki hafif virajlarda bile hissedilir düzeyde savrulma söz konusu buda rahatsız edici bir durum bence, belki aracın yüksekliğinden kaynaklanıyor olabilir, yüksek hızlarda güvenilirlik hissi vermedi bana,
-sürücü kolçağı çok kısa kalmış dirseğinizi rahat koyamıyorsunuz,
-ayrıca kolay akıllı park sistemi de bu donanımda mevcuttu ancak kullanma şansım olmadı,

Bilmiyorum 75.000 TL fiyatı olan bir araç bu parayı hak ediyor mu?, yoksa zaten tüm araçların fiyatı yüksek buda fiyatına göre iyi bir araç mı karar veremedim.

2 yıl bir süre ix35 kullanmış ve satıp avensis almış biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.. Malzeme kalitesi kötü.. Kolçak sesinden tut koltuk yıpranmasına kadar sorun yaşadım.. Performansı az..... Yakıtta da sizi çok üzer.Sıvı Lpg 7 bin tl...2. elde de değer kaybı aşırı fazla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2015, 11:50:20 »
Patronumda 2.0 dizel otomatiği vardı. Sık sık 15-20 DK'lık kısa sürüşler yapmıştım, fazla gözlemleme şansım olmadı fakat ilk dikkatimi çeken aşağıdakilerdi.

İvmelenmesi motordan dolayı müthişti fakat bahsettiğiniz gibi savrulmayı hissettiriyordu.
Direksiyon oldukça yumuşaktı, sertleştiğini gözlemlemedim.
Şehir içinde yakıt başını alıp gidiyordu.  :wacko:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2015, 14:13:56 »
1,6 cvt qashqai 2014 kasa benzinlide aynı. Bende 8 aya yakın kullanıp sattım vites muhteşemdi. Savrulma da iyiydi ancak motor pek gitmek istemiyor gibiydi. geç hızlanıp yol ve motor sesi alıyordu şehir içi 11lt yi bile zaman zaman geçiyordu. izmir ayvaliık 6,7:) ön göğüs ser plastik ve göründüğünden çok dar içi....
konu ile alakasız gibi ancak aynı sınıf jip olunca bende bilgi veriyim dedim. piyasa çok ölü yanlız...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2015, 14:14:36 »
Savrulma hissi süspansiyon yumuşaklığından olma ihtimali var mı?
2014 1.6 Auris Touch