Haklısın öyle yapmaktan başka seçenek vermiyor malesef benim düşündüğüm sportif egzos hava filtresi felan onun hakkında bilgisi olan varmı acaba?
egzoz sistemine müdahale ederseniz "back-pressure" 'ı düşürürsünüz. Atmosferik araçlarda bu çok istenen bir durum değildir. Aynı şekilde, havayı soğutmadan direkt açık filtre kullanırsanız araba sağırlaşır. Bağırır ama güç alamazsınız. Psikolojik tatmin sağlar mı, sağlar. Sokaklar, arabası ne kadar bağırırsa o kadar hızlı gittiğini sanan sürücülerle doludur. "Cold air intake" denilen sistemler vardır, bunlar rüzgar direncini kullanıp motor içine soğuk hava aktarırlar. Belki o şekilde 1-2 hp alabilirsiniz ama değmez.
Yerinizde olsam kutu içi filtre alırdım, arabadaki gereksiz ağırlıkları çıkarırdım (100 kg yaklaşık 7 beygire tekabül eder) ve kat iptaline giderdim. (Toyota'larda gerçi kat iptali ne kadar sağlıklı oluyor bilmiyorum, motor arıza ışığı yakıyorsa belki ona uygun bir yanıltıcı devre yapmak gerekebilir. )
Yazılım işine girecekseniz yine değmez; piyasada "çipçi" denilen, ellerinde çantayla gezen adamlar vardır. Tek yaptıkları şey paranızı almak ve arabanın daha fazla duman atmasını sağlamaktır. İşini layıkıyla yapan vardır ama azdır. Neyse, onları da başka zaman anlatırım.