Subaru'nun suv olarak XV serisi ile ürettiği 4x4 aracı ile ilgili Bursa'dan İstanbul' a (körfez) kadar olan sürüş deneyimimi paylaşmak istedim.
- iç hacmi çok geniş ve rahat (koltuklar ısıtmalı ve deri),
-yol sesi ve dış etkenlerin sesi kulağa batmıyor, motor sesi çok hoş geliyor,
-sürekli 4 çekeri her koşulda hissedebiliyorsunuz ve LCD ekranda 4 tekerin çekiş gücünü ve ön tekerlerin manevrasını gösteren grafik mevcut,
-otomatik vites geçişleri hissedilmeyecek kadar az ancak vites geçişlerini biraz uzun tutuyor yani arabayı sanki gereksiz sündürüyor, rampalarda ivmeden hiç bir şey kaybetmiyor,
-virajlarda biraz sarsıntı olsa da 4 çekerden midir yoksa başka bir şey mi araç tekrar şeride rahatça yerleşebiliyor,
-içeride kullanılan malzemenin çok kaliteli olduğu söylenemez ön konsolda ve yan kapılarda sert plastik görüntüsü hakim ve çok klasik görünüyor,
-sunroof olayı güzel ama biraz daha cam geriye doğru büyük olabilirdi,
-yakıt konusunda ekonomik bir araç olmadığını düşünüyorum 13 litre dolaylarında bir tüketim söz konusu,
Hem sert kullanımda hem de hafif kullanımda güzel bir araç olduğunu düşünüyorum, yani yakıt tüketimi hariç her yönüyle alınabilecek ve zevkle kullanılabilecek bir araç Subaru XV.
Birde alındıktan sonra mutlaka tavana portbagaj dedikleri aksesuardan yapılması hoş bir görüntü veriyor. Lacivert rengini tavsiye ederim.