Gönderen Konu: Neden Toyota?  (Okunma sayısı 2827 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
Neden Toyota?
« : Mayıs 19, 2015, 22:10:26 »
Arkadaşlar forumda böyle bir konu olmadığını gördüm ben açmak istedim herkes toyota'yı tercih etme sebeplerini ve araçlarını belirtirse toyota almak isteyen insanlara yardımcı oluruz diye düşündüm ben başlıyım

Aracımız 2002 1.4 Corolla terra  e12 bu aracı alana kadar 3 araç değiştirdik hiçbirinde toyota kadar memnun kalmadık.İlk baş renault megane 2 veya hyundai accent era modellerini düşünüyorduk fakat yüksek model olmasına rahmen eralarda donanım adına hiçbirşey yok üstelik toyotamızdan daha pahalılardı 23000 liraya aldığımız aracımız çok diri yol tutuşu güzel ve bize frenleri olsun virajlardaki dönüşleri olsun güven veriyor üstelik japon olması sebebiyle 1parça 1 kere değişir ömürlük gider lafıda etkili oldu almamızda bizim sebeplerimiz bunlar ama süspansiyonlardan dolayı yük olduğu zaman çöküyor ve altı vurmaya çok müsait hale geliyor buda biraz sıkıcı bi durum bunun dışında bir problemimiz yok.Sizlerde sebeplerinizi belirtinki almak isteyen insanlara yardımcı olalım :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Neden Toyota?
« : Mayıs 19, 2015, 22:10:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Neden Toyota?
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2015, 22:35:35 »
1-Önceki arabamdan daha iyi (broadway)
2-Toyota ismi büyük.
3-İş olsun diye showroom gezerken bu araba denk geldi.
4-Kardeşimin işi gücü bana araba aldırmak.
5-1998 yılında kızımın belki de hayatının kurtulmasında etkili olan 1996 Corolla xei aracı o dönemde çok beğenmiş olmam.
6-Japonlara gıcık olmamam.
7-Takdir-i ilahi.
8-Teşekkürler güzel konu. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2015, 22:46:51 »
Passat alma arefesinde iken komşum sıfır Avensis'i kapıya çekince dayanamadım gittim inceledim.
Yakıt tüketimi, LPG uyumu vs.. araştırdıktan sonra Toyota almak nasip oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2015, 22:58:23 »
Toyota almamızdaki etken annem :)

2013 Kasım ayının ortasında bir haftasonu karı-koca dolaşırken yol üzeri Toyotaya gitmişler
Akşam üzeri telefonum çaldı annem aradı , "biz Toyotadayız" dedi , ben şok !
Sonra ne baktınız ne var ne yok konuşurken bayi müdürü ile telefonda konuşurken buldum kendimi :)
Bizimkiler Corollayı ve inci beyazını öyle beğenmişler ki annemin iş yerinden arkadaşları 1 haftadır bize bu arabayı anlatıyordu , almasaydınız şaşırırdık dediler :)
Neyse ben 1 hafta sonra eve gidecektim , direksiyon sınavım vardı. Bursadaki çoğu bayiye gittik. İzmir yoluna doğru olan bayileri gezdik. Sıralamayı hatırlamıyorum ama Opel, Citroen, Mitsubishi, Ford bi kaç tane daha var en son nokta Toyota vardı sonrası eve doğru yolculuktu. Toyptaya girdik , bayi müdürü ve satış danışmanı bi anda "ooo hocam hoş geldiniz" dediler ben yine şok! :)
Volkan bey benimle tanıştı muhabbet sohbet , bizimkiler Advance manuel benzinliye fiyat almışlar, hoooop! dedim. Ben Antepte bayide inceledim konuştum bilgi aldım, hazırdım. Bunun Premium u ne kadar dedim, bide otomatik olsun dedim. Babam yine standart halde "ne gerek var" dedi. Sonra pazarlık vs derken ee bunda navigasyonda vardı değil mi derken almış olduk. Aklım Citroen C4 Picassoda kalmıştı makine Transformers gibiydi birde öyle teknolojikti ki tam bana göre araçtı :) fakat Yüksel abimizin aracının eski sahibi almıştı motoru kilitlemiş kendisi artık aklımda soru işareti yok :D
Ama ben japon istiyordum Civic istiyordum güncel kasayı beğenmemiştim malesef , baktım aldık aldık alamadık fırsat kaçar dedim haydi alalım dedik :)

Annem iç ve dış renklerini beğeniyor , babam iyiki seni beklemişiz otomatik çok rahatmış diyor :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2015, 23:13:51 »
Önce Toyota sahiplerine köpürüyordum. Araçlarını çok yüksek fiyatlara satmak istedikleri için.... ;) Ne var bu Toyota'da kardeşim derken büyük aşklar kinle başlarmış.

Çok şükür sanayi ne de servis yüzü göstermiyor.... :) Bakımlarını da evimin önünde yapınca ve de beni yolda bırakmıyor çok şükür.... Beni yolda bırakmayan her şeyi başımın üstünde taşır ben de onu bırakmam!
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2015, 23:24:23 »
2. elde fazla değer kaybetmediği ve çabuk satıldığı için. Ama büyük ihtimalle bu ilk ve son toyotam. Arabaları bana göre değilmiş onu anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2015, 23:27:10 »
Toyotaya alistik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2015, 23:30:41 »
6 yıl reno kullandım. yedek parça ve tıkırtı ses olaylarından dolayı arabadan soğumuştum. bu konularda nam salan toyota kendi nezdimde öne geçmişti. bir de hanımdan dolayı otomatik vites olayımız var. cvt şanzıman ayrı bir + oldu. avensisimden vazgeçsem s60 veya 520d falan bakmam lazım ki onu da bütçe kurtarmaz :D
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2015, 23:43:16 »
bundan önce brodway vardi , corolla aldiktan sonra  çag  atlamış gibi olduk ve ben ozamana kadar arabayla aşırı bir ilgim yoktu , bilmeden bir efsane almişiz e12 corolla :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2015, 01:44:35 »
Yıllar önce Avensis'e bir kere bindim. Biniş o biniş. O keyfi aldıktan sonra kafaya koymuştum. Avensis alacaktım. Yıllar sonra nasip oldu ve aldım. Sebebi bu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2015, 03:25:48 »
Her insanın güvendiği belli başlı markalar var.
Elektronikte ASUS, seyahatte KAMİL KOÇ, tavuk ürünlerinde BANVİT gibi. TOYOTA da ailecek bizim için öyleydi.
Ayriyetten JAPONLAR'a olan bakış açımdan dolayı TOYOTA daha bir ön plana çıkmıştı.

6-7 yıl evvelsi yolda gördüğüm E12 HB COROLLA'lara hayranlık duyarak bakardım.
Gel zaman git zaman, 3 yıl boyunca sabahlara kadar sahibinden.com'da "alıcı" edasında araba incelerdim. Filtrelemelerim HB kasa, SOL, manuel, 2005-2007 arası, KM 150.000'i geçmemiş, siyah idi.
İnsan bir şeyi çok yaparsa zamanla takıntı haline dönüşür. Forumları alt üst ederdim, doğmamış bebeğe don biçerdim.
TOYOTA benim için takıntı oldu.

Şurası da çok ilginç ama model hariç üstte bahsettiğim kriterlerin hiç biriyle uyuşmayan bir TOYOTA kullanıcısı olduk. :) Buna şükür.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2015, 06:32:09 »
Bende bi Japon takıntısı var. İlk aracım Lada Samara idi çocukluğumdan beri hayranı olduğum efsane kasayı kısmet oldu aldım 4 yıl oldu ne soğuk ne sıcaklarda o kadar bozuk yollarda beni üzmedi.Elim durmadığından ufak tefek sorunlar çıktı tabi :) Aracı değiştirirsem yine Japon alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2015, 07:29:05 »
ben ılk jetta veya fokus almayı dusunuyordum. fokus dızel otomatık yoktu dırek eledım jettayı ıse wv bayısının akıl almaz adam kazıklama seklındekı satıs polıtıkası sebebıyle eledım. tesadufen abımle toyota bayıne bakalım dedık. yok efendım metalık renkmıs kulluk ıcın  fıyat farkı olmadıgından ve en onemlısı arac ellerınde hazır hemen ıslemlere baslanır demesıyle aldım ıyıkıde almısım. ufak tefek ıncık boncuk ozellıklerı eksık ama genel anlamda memnunum.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2015, 08:34:32 »
Ailecek yaklaşık 45 farklı marka araç alıp kullandık. 1997 yılında 1.3 xe efsane kasa corolla aldık, o zaman ehliyetim olmadığı için pek kullanma fırsatım olmuyordu ama çok beğeniyordum. O yıllarda memleket - piknik - deniz vb. aktivitemiz çok olduğu ve altı alçak olduğu için sıfır aldığımız arabayı 15 ay kullanarak sattık. İş gereği evimi taşığım ve 2011 yılında kızım hayatımıza katıldığı için araç ihtiyacı oldu mecburen. Sadece hafta sonları kullanacağım için ekonomik olması düşüncesi ile 1.2 veya 1.4 motor hacminde araç aramaya başladım, babam sıfır clio sembol alalım desede bende daha uygun 2.el almaya karar verdim. Önce Albea 1.2 düşündüm çevremde çok vardı ancak araştırınca 1.6 motor kadar yaktığını gördüm şehir içinde. Sonra Dacia Logan geniş olması ve 1.4 motor olması ile aklımı çeldi fakat kasa kalitesizliği donanım olmaması sebebi ile vazgeçtim. Hyundai accent era ıskalamamdan sonra toyota almaya karar verdim. Önce efsane kasalara bakmaya başladım 1.3 motor olanlara ancak fiyasa fiyatlatının çok yüksek olması ve maalesef boş olması sebebi ile hep beğendiğim ABS, Klima, 2 Hava Yastığı mevcut E11 kasa 1.4 terra speciali 2012 yılı Kasım ayında almak nasip oldu. Ailecek ilk aracımız olması sebebi ile hepimiz çok seviyoruz, eşim içinin ferah olması ve arka tarafın geniş olmasından dolayı memnun. Kızım arabanın sahibi zaten :) Bazen iş vb. sebeple sabahları kullandığımda telefon ile arayıp bana kızıyor 'Baba bi daha arabamı alma' diye. Sağlamlık, sorunsuzluk, ekonomi vb. bir sürü sebepten dolayı biz çok memnunuz toyotamızdan.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2015, 09:21:31 »
Hiç araba almak aklımda yoktu . hafta sonu alış veriş merkezine ayakkabı almaya gidiyordum avm nin yanında Toyota bayii içerisi kalabalıktı bi bakayım dedim. arabayı aldım çıktım. evden çıkarken ne araba vardı aklımda nede almak vardı tamamen tesadüf kısmet o yüzden hiç araştırmadan donanım seviyelerini bılmeden toyotayı bılmeden Toyota sahıbı olduk. Pişmanmıyım biraz  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2015, 09:28:54 »
Konu için teşekkürler gerçekten güzel konu.
Ben babadan toyotacıyım. :) Babam 5 sıfır araba aldı bunları dört tanesi japon malıydı.(o bi tanede tofaş)Isuzu,mazda,toyota yani benim çocukluğum japonların arasında geçti.Babam her zaman japon araçların sorunsuz ,kaliteli ,yakıt tüketimin daha  az olduğunu söyler.
 Neden toyota?
Babam elektronikle uğraşıyor.Bildiğimiz gibi japonlar elektronikte zirvedeler.Elektronikteki bu gelişmişlik arabalara yansıyor haliyle.Onun için toyotacıyız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 136000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2015, 11:13:00 »
corolladan önceki aracımız 2005 model caddy idi sıfır gibi aldık aracı tam 9 sene bize hizmet etti tabiki vw ile toyota karsılastırılmaz ikisinin de birbirinden + yönleri var ama caddy sattıktan sonra 2-3 ay arabasız dolastım piyasayı alt üst ettim civic passat jetta astra bunlar arasında giderken 19 ağustosta hocamla görüştüm ve aracını satıcağını söyledi sıfır avensis pazarlığını bitirip siparisini vermiş benimde toyota maceram böle baslamıs oldu ama iyikide baslamıs 10 aydır beni üzmedi sadece keyfe keder sanayi yolunu gözledim herkese kazasız belasız sürüşler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 6700
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 20, 2015, 11:56:37 »
1- 'Abi Toyota yaaa bayiden al servise uğrama' tarzında sözler
2- Uzun araştırmalarım sonunda şikayetin en az olduğu marka diyebilirim(Tabi benim aracı alışımda markayı temsil etmekle ve satışını yapmakla görevli Dumankaya Toyotayı bu olumlu yorumdan ayrı tutuyorum bir de bu araştırmamı Toyota'nın fiyat-konfor anlamında rakip olduğu markalarla karşılaştırarak yaptım Mercedes AUDİ BMW bu araştırmalarımın dışındadır) :)
3- Cebimdeki parayı ve araç kalitesini oranladığımda isteğimi karşılaması.
4- son olarak 'büyük lokma ve büyük laf söyleme' atasözümüzünde belirttiği gibi süreçler yaşamam (Toyota araç almam diyordum zamanında) :D
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 20, 2015, 12:06:18 »
Bundan önce renault kullandık,ailece :) Ta ki 2000 senesinde ilk Toyota'mı alana kadar.

Kolay kolay arıza yapmıyor,yolda bırakmıyor, Benim ihtiyaçlarımı karşılayacak ölçüde arabaları var. Corolla veya Auris işimi görüyor.
Benzinli/Dizel seçeneği de mevcut..Fiyat olarak çok pahalı gelmiyor bana,en azından mesela Almanlara göre..
Benim için Yedek parça sorunu yok,kolay temin edebiliyorum anlamında,performansları beni tatmin ediyor.
Şu an değiştirmeye kalksam hanım bile toyota al ne alırsan al diyor,modeli fark etmezmiş :)
Tabii Japon hayranlığımı da eklemek gerek..
Bu 3. Toyota'm ve çok memnunum şükür, satarsam yine öncelikle Corolla veya Auris bakarım..

I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 20, 2015, 12:16:43 »
Başlık son derece geniş kapsamlı. Tercihler kullanıcı memnuniyetlerine göre değişir, birçok marka araç kullananların karşılaştırmalarına göre belirlenir. Toyota'nın tercih edilmesinin 1. sebebi sağlamlığıdır. Diğer faktörlerde arkasından gelir. Bu soru her marka için sorulabilir aslında. Neden Vw?  diye bir başlık açılsa ona da bir sürü yanıt gelir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.