Herkese iyi günler. 1500 km de cvt otomatik yaris aracıma Brc lpg taktırmaya çok niyetlendim ama bir türlü karar veremedim. Özellikle yeni nesil araçlarına lpg taktıran hocalarım deneyimlerini paylaşabilirse çok memnun olurum. En büyük korkum lpg nin düşük devirlerde aracı stop ettirdiğine ve motor suyu eksilttiğine dair duyduğum söylentiler. Şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle iyi bir usta olsun, gerisi önemli değil. Yolda ayar yapan bir usta bulun özellikle. Montajı yapıp 2 dakikada ayar yaptım deyip aracı verenlerden uzak durun.
Maddi açıdan düşünüyorsanız Atiker OBD kit taktırın gitsin iyi bir ustada. 26bin km. kullandım hiç bir sorun çıkarmadı, ayarı kendisi ayarlıyordu. 1200 tl idi. Yedek parçası da ucuz.
Düşük devirlerde stop etmesinin sebebi; bakımı yapılmamış lpg sistemi, kirli filtreler yüzünden tıkanan enjektörler, değişmeyen antifriz soğutma suyu yüzünden tıkanan ya da ömrü dolan regülatör de olabilir.
Su eksiltmesinin sebebi de regülatöre yapılan bağlantılarda kaçakların olmasıdır.