0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bazı şeyler yaşandıkça öğreniliyor. Ne yazıkki benzin pompasını yaktığımda öğrendim, lpg de çalışırken bu pompanın durmasını sağlayacak bir sistem yokmu ?
Cevaplar ve iyi dilekleriniz için teşekkürler, bir ay kadar çeyreğin altın da kullandım. Sanırım bundan dolayı oldu .
Pompanın yandığını nasıl farkettiniz ? Çalıştırırken sıkıntı mı oldu ? Başııza gelirse sorunu farklı yerlerde aramayız.
Geçmiş olsun..Bildiğinizi düşünerek ,benzinle çalışmadığında veya sorun olduğunda Lpg kontrol göstergesinin üzerindeki seçim butonuna basarak marş yapılabiliniyor ve gazda start alıyor.
Benim anlamadigim olay da şu lpg'li olmayan bir araç çeyrek deponun altında kullanıldığında neden yakmiyor bu pompayi,cahilligime verin lütfen.
Pompa devir daim yapıyor ancak sadece basınç tahliyesinden geçen benzin kadar devir daim yapıyor.Ancak benzinde çalışır iken tükenttigi kadar daha benzin yakıyor bu nedenle pompanın içinden geçen benzin daha fazla oldugundan sogumada daha fazla oluyor.Murat,Senin böyle bir derdin yok.Neden dersen valfmatik motorlarda benzin hattında basınç kontrol sensörü var.Ve bu sensör istenen basınç'a gelince ECU benzin pompasını kapatıyor ve pompa çalışmıyor.Böylece gereksiz elektrik enerjisi tüketmediginden alternatörün yükü azalıyor, böylecede yakıt ekonomisi saglanıyor. (Sinekten yag çıkartmak dedikleri strateji)Şimdi bunu LPGye yorumlar isek, benzin hattı sürekli basınçta beklediginden pompa çalışmıyor. Sadece basınç'ı sabitlemek için arada devreye giriyor o kadar.Valfmatik in en sevdigim yanı.
Bizim araçlarda bu şekilde mi? Ahmet hocam.