0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2. sorunuzu cevaplayayım.LPG deposu 42'lik ise hiç değilse önceki aracınız kadar LPG almalı.Bu olayda şöyle bir şey de var, istasyondaki pompa basıncı.Ben iki ay kadar önce BANDIRMA'da depoyu fulleyip, ÇANAKKALE'ye doğru yola çıktım. 150. KM'lerde TÜRK PETROL'ün bir tesisi var ve oradan LPG alıp "Ne yakmış ?" hesabı yapmak istedim.Pompayı taktık ve araç 150 KM yapmasına rağmen sadece 1 TL aldı, o da zorlaya zorlaya.Yine iki ay önce AKÇAY'da aynı şey başıma geldi, geçen yıl AYVALIK'ta. Kısacası, her istasyonun pompa basıncı aynı değil. Bunun için yakıt hesabı yapılacaksa aynı istasyondan, hatta aynı pompadan yakıt alınmalı deniyor. Ayriyetten bazen şamandıra kilitleyebilir, depo boş olmasına rağmen LPG almaz. Bu durumda LPG tankına çekiç vb. aletlerle vurmak çözümdür.
Denedim Yüksel, Düzce, Ankara, Karabük' te 5 den fazla istasyondan aldım hiç birinde değişmedi aldığı yakıt.
Lpg montajı yapan yerle görüştünmü? Emniyet açısından tank tamamen dolmaz markaya göre değişiyor. Benim araçta Atiker tank var 40lt yazıyor 2 kez tam boşalttım havasınıda aldım 32'den fazla almıyor. O bahsettiğin ses bazen benim araçta dolum yaparken duyuluyor. Lpg tankının üzerinde 2 adet vana var kısık olma ihtimali varmı acaba?
Mutlu Bey,lpg tankı %80 dolar.42 litre ise full boş olsa 33 litre alır.Usta, ilk defa böyle bir ses şikayeti aldığını, LPG uygulaması servislerde yeni olduğu için ilk olarak bu ekipmana baktığını söyledi. Ustanın böyle demesi üzerine, aklıma geldi. Forumda yaarsam belki birilerinin işine yarar. Paylaşayım dedim. İyi günler
Ses için birde dururken veya kalkış yaparken de denediginizde geliyor muydu?Bende de benzer bir ses vardı ama sizin bahsettiğiniz kadar karın gürültülü değildi. Bir iki ustaya gösterdim aracı bırakman lazım dediler. Buda o an için sorunun nereden kaynaklandığını bulamadıkları anlamına geliyordu. Bende bırakmadım. Evde kendim inceledim sesin regülatörden geldiğini buldum. Sonra ustaya gittiğimde sadece bir noktaya bakıp onarım yapılmıyorsa değiştirmesini istedim.Lpg alma olayına gelince, eğer depoyu tam boşaltmadan fullemeye gidiyorsanız aldığı litre normal. %80 de normalde doldu diye tabanca atar. Bazı istasyonlarda neredeyse %95 gibi dolum yapabiliyor. Sağlıklı olanı %80 dolmasıdır.
sağlıklı olan % 80 dolumdur. Arkadaşlar önceki aracımda Atiker vardı, dolum yaptıktan sonra dırtttt diye ses gelirya önceki aracımda hiç bir istasyonda bu ses gelmiyordu. Şimdiki aracıma geçen hafta BRC taktırdım bu sesi yapıyor (şimdiye kadar 1 kere LPG aldım). Birde araç nekadar sıcak olursa olsun çalıştırınca 8-10 sn. sonra LPG ye geçiyor. Bu ayarlarla ilgilimi yoksa BRC çalışma sistemimi böyle.
Çok enteresan bir problem bu. Bugün ses fazlalaştı. Durduğumda baktım dışarıdan duyulmuyor, ama içeriden duyuluyor. Sanki bir kayış kaçırıyor gibi ses geliyor ama frekanslı. Pervanenin ucunu bir şeye değdirirsiniz de bir ses çıkar ya, onun tiz sesli hali. Devir arttıkça artıyor, azaldıkça azalıyor. Kaputu açıp dinledim ama hiç bir ses gelmiyor. İçeri oturuyorum o sesi azıcık duyuyorum. Regülatörün etrafına baktım sallanan boşta bir şey göremedim.Yolda ses arttığında lpg yi kapadım ses gitti, lpg yi açtım ses geri geldi.Ayrıca bu sesi de hemen yapmıyor, en az 10-15 dakika arabayı sürdükten sonra gelmeye başlıyor.Tek bir teorim var, o da regülatör direk yolcu kabini tarafına monte edildiğinden çalışma sesi içeriye büyüyerek geliyor. Başka öneriler var mı?
LPG filtresinde bir sıkıntı olmasın Mutlu?
Hmmmmm. Eğer bir parça varsa içinde lpg akışıyla birlikte ses çıkarıyordur. Bunu da listeye kattım abi, sağolasın. Ama niye 10-15 dakikaya kadar ses gelmiyor?
Bilmiyorum ama genelde bunların içi kağıt gibi bir malzemeden oluyor hani parçalandıysa falan, hızla giden arabanın camından peçeteyi uzatırsında pırrr pırrrr diye sesi gelir belki bu şekilde hıza göre lpg basıncına göre falan içerde titreşiyordur.