Gönderen Konu: Kaput koruma filmini bir kez daha düşünün!  (Okunma sayısı 14391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaput koruma filmini bir kez daha düşünün!
« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2015, 17:08:23 »
Bana da BMW nin kaput sonradan boyanmış, ondan sonra üzerine film çekilip sökülmüş gibi geldi. Eğerki orjinal BMW kaputunun boyası bu hale geldiyse gerçekten durum çok vahim. Diğer bir konuda renk farkı. Olmaz diye istemesede yalan söyler gibime geliyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2015, 17:08:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 19, 2015, 17:17:54 »
arkadaşlar boya koruma filmi yada kaporta filmi adına ne derseniz diyin öncelikleLPG'de olduğu gibi bazı noktalara dikkat ediceksiniz.

1-malzeme ne?
2-yapan eleman kim?
3-malzemeyi sahiplenen firma kim?

Ben aracımı aldıktan 2 ay sonra kaportaya Tam Boy Kaput Koruma Yaptırdım.

1-eğer film uygulanacak bölgede lokal olarak çok az bir sonradan boyanma olsa bile film ne kadar kaliteli olursa olsun boyayı kaldırır bu işin birinci püf noktası budur.
2-Malzemeyi kaplayan elemanın illaki bu işe daha önceden hatırı sayılır bir tecrbesi lazım.hem kaplamanın kaputun köşe noktalarındaki dönüşlerini iyi yapması hemde hava kabarcığı kalmayacak şekilde jilet gibi yapıştırması gerekiyor.
3-Malzemeyi size sunan firma malının arkasındamı?yani kurumsal bir firmamı yoksa 1-2 sene var sonra olmayan firmalardanmı?işlem sonunda size fatura v.s vericekmi?ürün garantisi yönünden!bunlar önemli noktalar.
4-koruma filmleri sökerken boyanın kalkması olayı daha çok tamponlarda meydana geliyor.çünkü plastik aksam olduğu için metal gövde gibi boyayı tutmuyor bu aksamlar.
Halbuki bir çok insan kaportayı yaptırdığı gibi ön arka tamponuda yaptırır.halbuki esas riskli olan budur.
5-benim önerim yarım boy folyo yaptırmayın.evet taş izinden korumak içn yarım boy yeterli ancak uzun süre sonra kaportada oluşacak boya ton farkı için ne yapacaksınız?bu nedenle tam boy yaptırınki kaporta boyası homojen olarak kalsın.

ben yaklaşık 9 aydır kullanıyorum gayet memnunum. Ziebartın 200 nm. ebatında olan en kalın ürününü yaptırmıştım.şu anda dışardan bakan bi göz kesinlikle anlayamıyor zaten...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 19, 2015, 17:31:54 »
Peki bekir dediğiniz gibi kaput tam boy kaplandı kaputta oluşacak ton farkı önlendi.Ya aracın diğer yerleriyle oluşacak ton farkı ? Sonuçta araç kaputtan ibaret değil.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 19, 2015, 17:50:41 »
Peki bekir dediğiniz gibi kaput tam boy kaplandı kaputta oluşacak ton farkı önlendi.Ya aracın diğer yerleriyle oluşacak ton farkı ? Sonuçta araç kaputtan ibaret değil.

benim gibi beyaz renk alırsanız bunu pek düşünmezsiniz...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 19, 2015, 17:55:54 »
Dediğin gibi beyazda bu fark minumum olur  :) Valla ben bi farkındalık oluşturmak için açtım konuyu yaptırmış olanlara ve yaptıracaklara bir yol olsun diye  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 19, 2015, 18:28:45 »
8 sene önce aracı alırken bizde kaput koruma yaptırdık.Uzun yolda taşları büyük ölçüde engelledi.İyi yerde yapılması şartıyla sıkıntı olmaz sanırım
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 19, 2015, 18:36:05 »
sonucta folyo bu normal araç kaplamalari bile yapilinca sonradan boyanan yerleri kaldiriyor normal bir durum,ton farki pasta cilayla halledilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 19, 2015, 19:06:41 »
Bende kaputun boyalı olduğunu düşünüyorum.  Camda'da büyükçe bir çatlak gördüm. Farlardada sararma var sonucta 5 kasa bir bmw den bahsediyoruz bu kadar yıpranma olamaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 19, 2015, 22:51:46 »
Yok renk farkı olmuyor. Benim o başbelası da tam boy kaputtu renkte en ufak bir fark oluşmadı. Hani nerden baksan 3buçuk yıl durduda
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 20, 2015, 12:49:45 »
Çok kötü olmuş üzücü. Nasıl bir malzeme kullanılmış?  nasıl sökülmüş? ters giden bir şeyler olmuş. Benim bir arkadaş yaptırmıştı sorun yaşamamıştı ama bu koruma filmi olayına hep mesafeli durdum şimdiye kadar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2015, 14:12:39 »
Ton farkını ancak uv ışınlarını geçiren filimler kullanılarak engelleyebiliyorlar diye biliyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 20, 2015, 14:43:43 »
Bu haftasonu aracımın farlarına 3m in far cam filmini uyguladım ancak sonrasında ufak bir yerde su kaldığından dolayı işgillendim ve hepsini söktüm. Aslında iyi de olmuştu. Öncesinde ise yine 3m marka kapı kenarı koruyucu filmlerini ve kapı kolları için olanları uyguladım. Yaptıklarımdan şu ana kadar memnunum. Kısa zamanda tamponlara da kısmen uygulamayı düşünüyorum. Ön kaput içinse araç renginde beyaz deri kılıf yaptırarak uzun yollarda sök tak yapmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2015, 14:54:15 »
Bu haftasonu aracımın farlarına 3m in far cam filmini uyguladım ancak sonrasında ufak bir yerde su kaldığından dolayı işgillendim ve hepsini söktüm. Aslında iyi de olmuştu. Öncesinde ise yine 3m marka kapı kenarı koruyucu filmlerini ve kapı kolları için olanları uyguladım. Yaptıklarımdan şu ana kadar memnunum. Kısa zamanda tamponlara da kısmen uygulamayı düşünüyorum. Ön kaput içinse araç renginde beyaz deri kılıf yaptırarak uzun yollarda sök tak yapmayı düşünüyorum.

Sök-tak ta zor olmayacak mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2015, 15:05:04 »
2012 dizel corollaya kaputa yarım boy kaplama yaptırdım. 5-6 ay sonra ( temmuz - aralığın sonu ) aracı satmadan önce çıkarttım. Resmen yarısı sarı idi. ( kaplama siyah, araba beyaz ) Pasta cila yapayım dedim. Boyacı çıkmaz dedi. içine işlemiş. Çevremde de çok gördüm kaplaması çürümüş ve kalkmayan folyo.

Kalite ne kadar etken bilmiyorum ama ton farkının kısa süre içinde olması beni çok şaşırtmıştı.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2015, 15:32:42 »

O deri kaplamalar bundan daha beter eder arabayı.Ayrıca tampona kamplama yapmak oldukça gereksiz.Bi aracın tamponunda boya olması çok normal kaldırıma bile sürtebiliyor.Tamponunu olayı bu zaten tampon görevi görmek.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2015, 15:40:54 »
Temmuzda teslim alacağım aracıma kaput koruma filmi yaptırmayı düşünüyordum, bu görüntü beni tedirgin etti.
Forumlarda llumar gibi firmaları tavsiye ediyorlar. 3m firmasınında spreyi var becerebilirsem kendim de uygulayabilirim   :huh:

Acaba hangi marka film uygulanmış ve ne kadar sürede bu hale gelmiş bilgi mevcut mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2015, 15:45:21 »
Temmuzda teslim alacağım aracıma kaput koruma filmi yaptırmayı düşünüyordum, bu görüntü beni tedirgin etti.
Forumlarda llumar gibi firmaları tavsiye ediyorlar. 3m firmasınında spreyi var becerebilirsem kendim de uygulayabilirim   :huh:

Acaba hangi marka film uygulanmış ve ne kadar sürede bu hale gelmiş bilgi mevcut mu?

Bu bilgiler mevcut değil fakat benim tavsiye etmediğim bir olay.Taş atığından fazlasını engellemeyecek bir malzeme sonuçta benim gözümde o yüzden para tuzağı olarak görüyorum.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2015, 16:00:03 »
Sök-tak ta zor olmayacak mı?

@Aytaç Hut (27127) Araca özel pratik maske uygulayabiliyorlar ve bu maskeyi gayet sıkı kaputa uygun yapıyorlar. Konuyu bulamadım ancak güncel kasa corolla'sına bir üye yaptırmıştı ve gayet hoş duruyordu. Yapan yerde Ankara'da bir firma idi.

Söküp takmanın zor olacağını zannetmiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 16:42:23

O deri kaplamalar bundan daha beter eder arabayı.Ayrıca tampona kamplama yapmak oldukça gereksiz.Bi aracın tamponunda boya olması çok normal kaldırıma bile sürtebiliyor.Tamponunu olayı bu zaten tampon görevi görmek.

Her zaman takmayacaksınız zaten. İstenildiğinde kolaylıkla sökülüp takılabilen ve araca özel üretilen bir kaput koruma kılıfı. Filmde olmayacaksa en mantıklısı bu yöntem gözüküyor.

Tampona komple folyo uygulamasının gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz ancak ben özellikle manevralarda sürtünmeye maruz kalan tamponun köşelerine 3m marka eni 15cm civarındaki folyoyu uygulamayı düşünüyorum. Çizilirse bu madde çizilir geri söker yenisini uygularsınız. Tamponu boyatmaktan ya da tamponu boyatana kadar çirkin bir şekilde gezmektense bu yöntem daha uygun Tampon çizileceğine folyo çizilsin. Malzemeyi satın aldım ancak uygulama içinde uygun bir vakit gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 20, 2015, 17:57:34 »
2012 dizel corollaya kaputa yarım boy kaplama yaptırdım. 5-6 ay sonra ( temmuz - aralığın sonu ) aracı satmadan önce çıkarttım. Resmen yarısı sarı idi. ( kaplama siyah, araba beyaz ) Pasta cila yapayım dedim. Boyacı çıkmaz dedi. içine işlemiş. Çevremde de çok gördüm kaplaması çürümüş ve kalkmayan folyo.

Kalite ne kadar etken bilmiyorum ama ton farkının kısa süre içinde olması beni çok şaşırtmıştı.
Aman Allahım ben kaçtım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 23, 2015, 21:01:58 »
Bu fotoraf sahteye benziyor  cunki kaplama ön logo üstüne yapılamaz logonun sökülmesi lazım o zaman bu logo ya ne oldu o da zarar görmüş önceki aracımda vardı 3m  7 sene kullandım öylece sattim 2012 corollama da uygulattım yarım on numara oldu kaliteli oldukdan sonra yararı buyuk kalitesiz her şey zararlı cam filimi lpg vs yapdıracaksanız kaliteli yapdırın yoksa yaptırmayın