0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki bekir dediğiniz gibi kaput tam boy kaplandı kaputta oluşacak ton farkı önlendi.Ya aracın diğer yerleriyle oluşacak ton farkı ? Sonuçta araç kaputtan ibaret değil.
Bu haftasonu aracımın farlarına 3m in far cam filmini uyguladım ancak sonrasında ufak bir yerde su kaldığından dolayı işgillendim ve hepsini söktüm. Aslında iyi de olmuştu. Öncesinde ise yine 3m marka kapı kenarı koruyucu filmlerini ve kapı kolları için olanları uyguladım. Yaptıklarımdan şu ana kadar memnunum. Kısa zamanda tamponlara da kısmen uygulamayı düşünüyorum. Ön kaput içinse araç renginde beyaz deri kılıf yaptırarak uzun yollarda sök tak yapmayı düşünüyorum.
Temmuzda teslim alacağım aracıma kaput koruma filmi yaptırmayı düşünüyordum, bu görüntü beni tedirgin etti.Forumlarda llumar gibi firmaları tavsiye ediyorlar. 3m firmasınında spreyi var becerebilirsem kendim de uygulayabilirim Acaba hangi marka film uygulanmış ve ne kadar sürede bu hale gelmiş bilgi mevcut mu?
Sök-tak ta zor olmayacak mı?
O deri kaplamalar bundan daha beter eder arabayı.Ayrıca tampona kamplama yapmak oldukça gereksiz.Bi aracın tamponunda boya olması çok normal kaldırıma bile sürtebiliyor.Tamponunu olayı bu zaten tampon görevi görmek.
2012 dizel corollaya kaputa yarım boy kaplama yaptırdım. 5-6 ay sonra ( temmuz - aralığın sonu ) aracı satmadan önce çıkarttım. Resmen yarısı sarı idi. ( kaplama siyah, araba beyaz ) Pasta cila yapayım dedim. Boyacı çıkmaz dedi. içine işlemiş. Çevremde de çok gördüm kaplaması çürümüş ve kalkmayan folyo.Kalite ne kadar etken bilmiyorum ama ton farkının kısa süre içinde olması beni çok şaşırtmıştı.