Gönderen Konu: Kaput koruma filmini bir kez daha düşünün!  (Okunma sayısı 14389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Kaput koruma filmini bir kez daha düşünün!
« : Mayıs 18, 2015, 15:40:04 »
Değerli forum üyeleri bir kaç haftadır oldukça fazla görmeye başladığım bir manzara var kaput koruma filmleri uzun vadede araçlara oldukça zarar veriyor gibi,bu işlemi yaptıran yaptırmayı düşünen arkadaşların bu işin sağlığını yeniden düşünmelerine sevk etmek için bu konuyu başlatıyorum.

Ekleme:

Bu fotoğraftaki araç komşumun aracı.Neredende yaptırdım diye hayıflanıyor sizlerde aynı duruma düşmeyin inşallah.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Toyota Club Türkiye

Kaput koruma filmini bir kez daha düşünün!
« : Mayıs 18, 2015, 15:40:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaput koruma filmini bir kez daha düşünün!
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2015, 15:44:13 »
Değerli forum üyeleri bir kaç haftadır oldukça fazla görmeye başladığım bir manzara var kaput koruma filmleri uzun vadede araçlara oldukça zarar veriyor gibi,bu işlemi yaptıran yaptırmayı düşünen arkadaşların bu işin sağlığını yeniden düşünmelerine sevk etmek için bu konuyu başlatıyorum.

Burada filmi uygulayandan tutun filminin markasına kadar bir çok unsur var. Fotoğraftaki araç da belki de doğru yöntemle kaldırma yapılmadı, bilemiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2015, 15:52:58 »
Doğrudur Mustafa bey.Ben çevremde oldukça fazla görünce kullanıcıları uyarmak istedim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2015, 16:20:54 »
eyvallah ama nasıl olmuş. geçen süre nedir. bir sabah kalkılmış ve araç bu halde mi bulunmuş. ayrıntılar anlatılmalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2015, 16:38:01 »
eyvallah ama nasıl olmuş. geçen süre nedir. bir sabah kalkılmış ve araç bu halde mi bulunmuş. ayrıntılar anlatılmalı bence.

Bu film zamanla sararıyor ve renk uyuşmazlığı ortaya çıkıyor ve filmin sökülme süreci başlıyor doğal olarak 2-3 yıldır orada kalan şey ne var ne yok söküp çıkarıyor tahminimce.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2015, 17:12:12 »
O marka bir arabaya uyduruk marka film kullanırsan olacağı budur.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2015, 17:20:52 »
Bu manzara gayet doğal insanlar sadece ucuza yaptırmanın derdinde ama başlarına böyle bir şey gelince de keşke diyorlar .Benim kardeşimin aracında da film var.6 yıllık film ziebart  a yaptırmış bizden önceki sahibi faturası bile duruyor daha ilk gün ki gibi hiçbir bozulma yok .Bu işte işçilik kadar kullanılan malzeme kalitesi çok önemli güneşe ve dış etmenlere dayanıklı malzemem kullanılması lazım  hexxıs  -3m gibi bu konuda kendini kanıtlamış ürünler kullanmak gerekiyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2015, 17:41:35 »
Bence böyle kaput koruma filmine falan gerek yok.Bu kadar abartmamak lazım.Hep para tuzağı.10 yaşında arabalar şahane durumda  olsa,yıllarca özenle korunsa ne oluyor.Yeni kasa ile demode.Kapitalizm yiyip yutar.Asla bu tarz işlemler yaptırmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2015, 00:04:24 »
Corollanın tüm kaputunu ben kaplattım yan çamurluklara doğrudan kaput hizasında indirttim artı kapı kolları ,kapı girişleri kaliteli bir marka yaptırdım 1000 tl verdim yapan arkadaş şöyle bir deneme yaptırdı al abi eline tornavidayı dedi şu elimde ki kaplamayı del  abi dedi tamam dedim hafiften iteledim tık yok yüklen abi dedi harbi yüklendim yok yüklen abi yüklen korkma dedi yaradana sığındım tık yok bizim Angara tabiriyle delemedik ya la laylonu.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2015, 00:12:20 »
Geçenlerde memlekete gittiğimde arabanın her tarafı sanki yangın alanın yanında kalmış gibi pütür pütürdü. Sanki arabanın üstünde boya değilde naylon varmışta yanmış gibiydi. Farketmemişim  arabanın marka modelini, hanım dedi gördünmü Toyota Jip ne hale gelmiş dedi, keşke dedim foto çekeydim foruma koyardım. Toyota Jip olduğuna göre herhalde RAV4 müştür. Gitmiş canım araba, resmen kabarmış arabanın tüm yüzeyleri.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2015, 00:24:06 »
Geçenlerde memlekete gittiğimde arabanın her tarafı sanki yangın alanın yanında kalmış gibi pütür pütürdü. Sanki arabanın üstünde boya değilde naylon varmışta yanmış gibiydi. Farketmemişim  arabanın marka modelini, hanım dedi gördünmü Toyota Jip ne hale gelmiş dedi, keşke dedim foto çekeydim foruma koyardım. Toyota Jip olduğuna göre herhalde RAV4 müştür. Gitmiş canım araba, resmen kabarmış arabanın tüm yüzeyleri.

Kaplamadan dolayımı olmuş bu Murat abi
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2015, 00:46:34 »
Kaplamadan dolayımı olmuş bu Murat abi

Anlamadım ki Yunus, Sanki streç film varmışta içine hava birikmiş gibi mi desem yoksa birisi eline hürmüzü almışta yakmış mı desem garip bir halolmuş resmen arabanın dışı. Öyle lokal bir yerde değil resmen arabanın  her yeri erimiş gibi görünüyordu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2015, 01:54:14 »
Bende aracımı aldığımın ilk haftası aksesuarcı arkadaşıma cam filmine gittiğimde abi kaput filmide yapalım dedi yaptırdım ama komple değil yarım yaptık çok fazla uzun yola gitmeyeceğim için..

fakat sürekli uzun yola çıkanlar komple yaptırıyor ve faydasınıda gördüklerini söylüyorlar..önemli olan burda malzeme kalitesi ve işçilik.Kötü bir şey olsaydı zaten arkadaşım önermezdi..
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 19, 2015, 02:12:07 »
0 corolla aldığım gün arabaya sonax dan tam boy kaput filmi çektirdim. O zaman piyasada 100 TL ye aynı işi yapiyorlarken ben 400 verdim. Millet benle kafa buluyordu. 1 hafta sonra el büyüklüğünde bir taş atmışlardı kaputa 1 gün sonrada yolda giderken mucur attılar arabaya. Kaput içe doğru göçmüştu ancak boyası olduğu gibi duruyordu film biraz kalkmışti. Yama yapmak için sonax a gittiğimde adam görür görmez parasını haketmis dedi. O film olmasaydı kaputu boyatmak gerekecekti. Kaliteli yerden yaptırmak lazım. Bu arada 0 arabamın başına neler gelmişti yav
Bu memlekette iyi arabaya binmek de dert

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2015, 08:30:24 »
Peki olaya şöyle bir Yön vereyim bir de;

Diyelim ki iyi bir işçilik ve malzeme ile araca bu koruma yapıldı.Çok güzelde kullandık 2-3 yıl boyunca peki bu korumanın altında kalan kısım ile aracın diğer kısımlarının arasında maruz kalınan dış etkenlerden(yağmur,toz,çamur vb.)dolayı oluşacak ton farklılıkları ne oluyor  :-[ Bu korumanın sökülmesi icap ederse bu ton farklılığından dolayı bu kaput yine boyanacak.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 19, 2015, 11:57:33 »
Ben de kaput filmi mağdurlarındanım ama ucuz olsun diye değil arkadaş kurbanı olduk Urfa da. Neyse 2 yıl kullandım 2 yılın sonunda soyulmaya başladı ama ne kadar kotu oldu anlatamam arabayı gören  bu boya nasıl oldu böyle diye soruyorlardı. Bir kaç yere gittim sokmeyiz boya ya zarar verebilir garanti veremem dediler. Ben de birgun kafam attı saç kurutma makinesi ile giriştim. Sokulmuyor mübarek abartmıyorum nokta nokta yüzlerce parça kaldı. Gaz yağı ile denedim çıkmadı tabelacılara gittim tiner soker dediler onada ben cesaret edemedim. En son benzin ile çıkardım. Bu bana iyi bir ders oldu. Yaptırmayı düşünen arkadaşlar mutlaka bilinen markalardan şaşmasın sonra ben gibi rezil olurlar.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2015, 13:16:27 »
selülozik tiner lokum gibi söküyor
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 19, 2015, 14:05:18 »
Ben de yaptırmayı düşünüyordum şimdi korktum. Gerçi toyota servisinde sıfır corollaya yaptırmıştım. 5.5 yol kullandım. Hiç bir sıkıntı da olmamıştı. Sattığımda üzerimde duruyordu. Adana Onatca servisinde yaptırmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 19, 2015, 14:31:44 »
Nizam Bey üzerindeyken sıkıntı yokta.Ya 5 yıl sonra çıkınca veya çıkarılınca?Sürpriz derse?Bu riske girmem.Girene de engel olmam.Şarkı var dı böyle. :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 19, 2015, 16:36:23 »
Birde resimdeki.aracın boyası orjinal değil gibi.sonradan macun çekip boyanmış.Bakın macunlar  çatlamış.Film  bu şekilde yapacağını düşünmüyorum.
2011 d4d Corolla