0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arladaşlar, dün aracımda bagaj kapağını açarken bir şey dikkatimi çekti. Bagaj kapağında bulunan metal krom kaplama altında boya ile temas ettiği noktada kahverengi renkte pas lekeleri gördüm. Islak mendili kürdana dolayarak silmeye çalıştım. Bastırarak silersem bazıları çıkıyor ama çoğu çıkmadı. Bu olan olay bir krozyon mu? Sizden ricam corolla'sı olan arkadaşlar , sizler de bakar mısınız? Aynı olay sizde de var mı? Bu paslanma zamanla büyür mü? Bunun için ne tavsiye edersiniz? Saygılar. Görselde paylaştığım kromun tam araç sacı ile birleştiği noktalar.
Metal krom orjinal. Ama krozyona benzer lekeler metal olan aksesuarda değil. O metalin araca değdiği noktada, yani boyanın üstünde lekeler oluşmuş.
Arkadaşlar, metal krom çıta Japonya'dan sipariş edildi ve geldi. Bagaj kapağını ise Toyota genel merkezi komple boyayın demiş. Sadece kromun altında bulunan pas lekelerinden dolayı komple bagajı boyamak mantıklı bir şey mi sizce? Aklım karıştı lütfen yardımcı olun.Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2015, 17:46:07Bu boyama işi çok normalmiş gibi bir yaklaşımları var. Nasıl balata arızalı olursa ve garantiden değişiyorsa dediler, boyada da kusur oluşunca garantiden boyanır diyorlar. Adamların yaklaşımı böyle. Sizce komple boyatmalıyım, yoksa rütuş mu yaptırayım?
Arabalar normal mekanik garanti yanında 8 ile 10 sene gibi bir boya garantisi sunuyorlar. Rütuş veya komple boya yerine sadece kromun altı olacak şekilde lokal boya yapsalar kimse anlamaz.
Sadece krom çıtanın altını boyasanız olmaz mı dedim servise. Servis komple boyanması lazım dedi. Diğerine yanaşmadı.