0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese iyi günler .2014 corolla otomatik advantage aracımda direksiyonu çevirince kıt kıt kıtırt diye ses geliyor.Servise gittim önce direksiyon burcu plastik bir parça degiştirildi ama 3 gün içinde ses yine yapmaya başladı.Sonra tekrar gittim sebebin sadece ondan kaynaklanabilecegini başka bir şeyin yapamayacağını söylediler. Ben biraz ısrar edince servis müdürü direksyon kolonunu degiştirdi.Aracı aldım daha yola cikmadan direksiyonu çevirince hemen o sesi duydum.Servis müdürünü tekrar çağırdım yok dedi her şeyi yaptik sadece senin için rahat etsin diye kolonu degistirdim bu ses normal filan demeye başladı. Bende nasil normal ayni araba arkadaşta var onda ses filan yok deyince sıfır araçlarda deneme yaptık kendisi de onlarda ses olmadığını duymasına rağmen hala sesinnormal birses olduğunu savundu.Hatta bu sefer de direksiyonun altındakı airbak den kaynaklandıgini onu gidermelerinin mümkün olmadığını belirtti.Çalışma persibinin öyle olduğunu söyledi ve sıfır aracın airbekini söküp benim araca taktı fakat hala ses yapıyor. Direksiyonu çevirince kıt kıt kıtırt sesini duyuyorum. En sonunda direksiyon da her şeyi değiştirdim daha da yapacak birşey yok diyerek beni yolladı konuyu kapatti. Benik anlamadım bu benim ilk aracim değil hiçbir araçta böyle bir çalışma pirensibi yokken bu araçta nasil bir mantik. Birinde yapiyor diyerinde yapmiyor nasil bir sey? Eğer sairbek çarki yapıyorsa sorunlu değil midir? Şimdi benim ne yapmam gerekir ? Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? Başka bir servise mi gitmeliyim? Benim servis tekirdağ çorlu köşkdere.
Araç dururken direksiyonu çevirince kıt kıt kıtırt sesi geliyorsa ve özellikle tam kırmaya yakın ses artıyorsa ön amortisör takozlarını üstten yağlayabilirsiniz kendiniz. Büyük ihtimal ses kesilecektir.
Arkadaş insanlar dünya kadar para veriyor heves edip araba alıyor güvenilir marka diye Toyota alıyor iyi güzel ama gel gelelim uyduruk diye tabir ettiğimiz markaların araçlarında ses gelmez iken bizim araçların direksiyonundan kutusundan fren kale perinde takırtı tıkırtı bitmiyor valla stabilize yola girince kendimi kuş serisi kullanıyor gibi hissediyorum amcama 15 bine 1998 model opel aldık geçen köyde ben kullandım yemin ederim tık ses yok sanki benim araba eski onun araba yeni hayret ettim babam da 1 hafta kaldı benim araba oğlum valla ben 10 sen eski Corolla'ya bindim bunu gibi değildi o dedi hiç ses gelmezdi bun her yerinde ses geliyor dedi valla baba b daha 89- binde servis bakımlısı sen daha bakımsızları nasıl Allah bilir dedim
Bu konu hakkinda servis bülteni var takmalari gereken yeni seri kolonu biliyor olmalari lazim.Ilk yayinlanan bultende plastik parca değişti sorun tekrardan cikinca kolon yenilendi. Bende de ayni ses geliyor göğsü sokecegiz dedi yaptirmadim.
Bu tarif ettiğiniz ses bendede var