Öncelikle herkese merhaba. 2013 model yeni kasa benzinli otomatik auris aracım var. aracı alalı 2 hafta oldu. Geçenlerde şöyle bi sıkıntı yaşamadım. 500-600 metrelik bir yokuşta 40dk yakın trafikte kaldım ve sürekli dur kalk yapmak zorunda kaldım.Artık sonlara doğru büyük ihtimal benim araçtan koku geldi.Herhalde balatalardan geldi koku.Daha sonra trafik açıldı ve 10dk sonra aracı park ettim ve koku gitti.
Ama araçtan herhangi bir uyarı gelmedi balata sıcaklığı yüksek diye.Gerçi öyle bir uyarı veriyor mu onuda bilmiyorum.Bende fiat punto vardı aynı şekilde yokuşta koku gelmişti ve araç sıcaklık yüksek uyarısı yapmıştı.
Servisi aradım bakmamız lazım dedi.Birde bostancıda ki ricar toyota servisini aradım ordakilerde yanmamış olabilir ama yine bakmamız lazım dediler ve değişirse 1000tl fiyat verdiler.Aracın 2 yıl daha garantisi var. Acaba garantiden değiştirirler mi yoksa kullanıcı hatası mı derler.Olmadı Ricar'a da verebilirim aracı siz ne dersiniz acaba?
Ayrıca yokuşta kalırsak nasıl kullanmak lazım aracı her yokuşta balata mı değiştirecez ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.