Gönderen Konu: Auris otomatik baska balata sorunu  (Okunma sayısı 1952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris otomatik baska balata sorunu
« : Mayıs 15, 2015, 09:09:02 »
Öncelikle herkese merhaba. 2013 model yeni kasa benzinli otomatik auris aracım var. aracı alalı 2 hafta oldu. Geçenlerde şöyle bi sıkıntı yaşamadım. 500-600 metrelik bir yokuşta 40dk yakın trafikte kaldım ve sürekli dur kalk yapmak zorunda kaldım.Artık sonlara doğru büyük ihtimal benim araçtan koku geldi.Herhalde balatalardan geldi koku.Daha sonra trafik açıldı ve 10dk sonra aracı park ettim ve koku gitti.

Ama araçtan herhangi bir uyarı gelmedi balata sıcaklığı yüksek diye.Gerçi öyle bir uyarı veriyor mu onuda bilmiyorum.Bende fiat punto vardı aynı şekilde yokuşta koku gelmişti ve araç sıcaklık yüksek uyarısı yapmıştı.

Servisi aradım bakmamız lazım dedi.Birde bostancıda ki ricar toyota servisini aradım ordakilerde yanmamış olabilir ama yine bakmamız lazım dediler ve değişirse 1000tl fiyat verdiler.Aracın 2 yıl daha garantisi var. Acaba garantiden değiştirirler mi yoksa kullanıcı hatası mı derler.Olmadı Ricar'a da verebilirim aracı siz ne dersiniz acaba?

Ayrıca yokuşta kalırsak nasıl kullanmak lazım aracı her yokuşta balata mı değiştirecez ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Auris otomatik baska balata sorunu
« : Mayıs 15, 2015, 09:09:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris otomatik baska balata sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2015, 09:53:19 »
Öncelikle herkese merhaba. 2013 model yeni kasa benzinli otomatik auris aracım var. aracı alalı 2 hafta oldu. Geçenlerde şöyle bi sıkıntı yaşamadım. 500-600 metrelik bir yokuşta 40dk yakın trafikte kaldım ve sürekli dur kalk yapmak zorunda kaldım.Artık sonlara doğru büyük ihtimal benim araçtan koku geldi.Herhalde balatalardan geldi koku.Daha sonra trafik açıldı ve 10dk sonra aracı park ettim ve koku gitti.

Ama araçtan herhangi bir uyarı gelmedi balata sıcaklığı yüksek diye.Gerçi öyle bir uyarı veriyor mu onuda bilmiyorum.Bende fiat punto vardı aynı şekilde yokuşta koku gelmişti ve araç sıcaklık yüksek uyarısı yapmıştı.

Servisi aradım bakmamız lazım dedi.Birde bostancıda ki ricar toyota servisini aradım ordakilerde yanmamış olabilir ama yine bakmamız lazım dediler ve değişirse 1000tl fiyat verdiler.Aracın 2 yıl daha garantisi var. Acaba garantiden değiştirirler mi yoksa kullanıcı hatası mı derler.Olmadı Ricar'a da verebilirim aracı siz ne dersiniz acaba?

Ayrıca yokuşta kalırsak nasıl kullanmak lazım aracı her yokuşta balata mı değiştirecez ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cvt şanzıman da baskı balata yok kasnak ve kayış var diye biliyorum. Aracınızda tahminimce geri kaydırmama özelliği var ve bu sebeptendir ki şanzımanı zorlama gibi bir durumun oluşacağını düşünmüyorum. Sizin punto marka aracınızda mevdana gelen soruna benzer sorunlar genelde dizel toyotalarda kullanılan mmt tipi şanzımana sahip araçlarda mevdana geliyor. Geçenler de servise gidip arabamı test ettirdiğim de usta durduğu yerlerde vitesi boşa alıyordu. Sizde durur vaziyetteyken vitesi boş konuma alabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2015, 16:50:08 »
Evet geri kaydırmama özelliği var. Koku gelince aklıma balata geldi ama tam otomatik olmadığı için balata vardır diye düşündüm.Cvt'de balata olup olmadığını bilmiyorum ama :) o zaman koku nerden geldi acaba ? Birde boşa alma olayını deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2015, 18:32:45 »
Evet geri kaydırmama özelliği var. Koku gelince aklıma balata geldi ama tam otomatik olmadığı için balata vardır diye düşündüm.Cvt'de balata olup olmadığını bilmiyorum ama :) o zaman koku nerden geldi acaba ? Birde boşa alma olayını deneyeceğim.

Koku olay yerindeki diğer arabalardan gelmiş ve siz bu kokuyu kendi aracınızdan geldiğini sanmış olabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2015, 08:02:51 »
İnşallah öyledir:D