Gönderen Konu: Aks körükleri...  (Okunma sayısı 12283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Aks körükleri...
« : Aralık 18, 2008, 13:58:10 »
arkadaşlar lastikleri yeni değiştirdim. balans ayarını yaptılar sonra rot ayarıda bizden olsun dediler iyi ddedim yapın o zaman. demez olsaydım. o zamandan bugüne direksiyonda hafiften bi tireme var...
tekrar balansa soktuk yine düzelmedi.
en son aks körüklerinde bi yağ izi gördüm.
şimdi sorum; eğer aks körüklerinde bi çatlama olursa böyle bi yağ izi olabilir mi?
ayrıca eğer aks körüğü çatlak ise bu direksiyonda titremeye sebep olur mu?
hmmm aklımdayken rot ayarını servise tekrar göstermeme gerek var mı? servis bu işten daha iyi anlar diyebilir miyiz.
yardımlarınız için teşekkürler dostlarım.

Toyota Club Türkiye

Aks körükleri...
« : Aralık 18, 2008, 13:58:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Aks körükleri...
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 18:00:26 »
  Selam Bekir.
 Aks körüğü yırtılsa hemen sorun çıkarmaz. O içindeki sistemi yağ içinde tutan ve dış etkenlerden koruyan bir malzeme. Ama akslar yağsız uzun süre çalışmış ve içine yabancı maddeler girmiş ise zaman içinde tabi akslara zarar verir. Ama titremenin sebebi rotden ziyade ya lastikdendir, ya da balansdan. Ama lastikler yeni diyorsun. Hangi hızlarda titreme başlıyor ve araçta çekme var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2008, 18:10:31 »
Hakan abi lastik markasıda önemli burda, arkadaşım rot balansçı arada sırada yanına gidiyorum sıfır lastik makinada gözlerimizle görüyoruz bir acayip dönüyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2008, 18:14:00 »
  Evet kesinlikle haklısın Harun. Ucuz etin yahniside ucuz oluyor. Dikkat etmek lazım. Körüklerde bile çok değişik üretim yeri ve kalite var. Kimisinin ömrü 1 sene, kimisinin 6-7 sene.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2008, 19:45:59 »
 Bi arkadaşımızın arabasına Prelli P3000 takmıştık inanın araba hoplayarak gidiyodu :)
Büyük ihtimalle sorun takılan lastiklerdendir. Eğer iyi markaysa bile lastikler uzun zaman rafta bekletilirse de bozulabiliyor.(taban yapıyor)
 Tavsiyem 15-20 lira verip başka bi rot-balanscıda balans ayarı yaptırmak ve ayar esnasında lastiklerin dönüşünü sizinde kontrol etmeniz.
 Ayrıca bildiğim kadarıyla piyasada yapılan bilgisayarlı rot ayarları ile servislerdeki rot ayarlarında çok fazla fark yok. sadece yeni model araçların açı bilgileri piyasadaki rot-balanscılarda yok diye biliyorum.
 Bu arada aks körüğü titremeye çekmeye vs. neden olmaz. Hakan abinin de söylediği gibi uzun vadede aksların yağsız kalmasına neden olur, bu da aksı bozar.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2008, 10:30:43 »
arkadaşlar lastikler michlein raf ömrünün 5 yıl olduğunu bildiğimden kontrol ettim 4 5 ay önce üretilmiş.
bu titreme olayı asfaltta pek yapmıyo ama asfaltta kasis olduğu zaman yapıyor. Daha ziyade mıcırlı yolda geliyo bu titreme ve hız 20-30 iken bile yapıyo. 
Şimdi aklıma takılan lastikleri speedy de taktırdım Eskişehir'de
1-ya bu firmanın balans makinasının kalibrasyonu sağlıklı değil titreme ondan yapıyor. gerçi gözümün önünde balansı sıfırladı ama lastik azda olsa yalpa yapıyordu balans sıfırlansa yalpa yaparmı?
2-bu titreme aks körüklerinden.... şimdi Pusat kardeşim sen serviste çalışıyorsun orjinal aks körükleri kaç YTL işçilik felan kaça patlar bize ::) veya piyasada orjinal japon diye satılanlar iş görürmü aks körüklerini hemen değiştireceğim çünkü. ne yapayım arabamı çok seviyorum... :D
Hakan kardeşim teknik ve diğer bilgilerinle her zaman yanımızda oluyorsun. iyiki varsın çok teşekkür ederim şahsımca sana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2008, 10:41:29 »
şimdi arkadaşla konuşurken arkadaş dediki havası fazla olabilir aracım biliyorsunu 97 xei
havayı 4 tekere 32 nitrojen bastılar
arkadaş kışın lastik havaları biraz daha az olması lazım dedi. acaba bu titreme lastik havalarının yüksekliğinden olabilirmi? ideal hava sizce kaç olabilir.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2008, 14:55:16 »
 Bekir bey ben serviste çalışmıyorum. Ama arabalara olan merakımdan ve sürekli servis müşterisi olduğumdan rahatlıkla fiyat yada teknik bilgi alabiliyorum servisteki arkadaşlardan.
Ayrıca aks körüğünün tek taraf takım fiyatı : 173 ytl.

Hiç düşünmeyin 15 liraya piyasada en kralını alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2008, 15:05:33 »
şimdi arkadaşla konuşurken arkadaş dediki havası fazla olabilir aracım biliyorsunu 97 xei
havayı 4 tekere 32 nitrojen bastılar
arkadaş kışın lastik havaları biraz daha az olması lazım dedi. acaba bu titreme lastik havalarının yüksekliğinden olabilirmi? ideal hava sizce kaç olabilir.?

AMAN DİKKAT!!!!
Arkadaşlar kış aylarında lastik hava basınçlarınızı düşürmeyin!
Arkadaşlar manuelde yazan hava basıncını uygulayın!
Havalar sogudukça soğuyan herşey büzüşür , yani eylül ayında basıncı 30psi olan basınç 24psi ye düşmüş olabilir...
Kış aylarıda düşük hava basıncı lastiklerin su atma kapasitesini düşürüp yol tutuşunu azaltır.
Kış aylarından sonra havalar ısınırken mutlaka lastik basınçlarınızı kontrol ediniz. Basınçlar yükselmeye başlar.
En önemlisi aracınızla yola çıkmadan lastikler soğukken basınçları kontrol edip ayarlayın...
Aman arkadaşlar yolla tek bağlantı noktası hayatla baglantı noktası!
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2008, 16:03:08 »
Balans ayarı bozuksa 20-30 ile giderken titreme yapmaz, daha yüksek hızlarda 80-100 ü geçince titreme başlar. Rot ayarınında bozuk olduğunu düşük hızda tespit edemezsiniz. Bu özellikle mıcırlı ve pütürekli yollarda direksiyon veya ön takımlardan gelen sesler araçlarımızda kronik olsa gerek. Çözümünü bilen yada söyleyen yok, tamircilerde pek anlamıyor bundan ya umursama diyorlar yada arızayı düzeltemedikçe şunu değiştirelim, bunu değiştirelim oyalayıp (masrafda cabası) duruyorlar.

Özetle körüğünüz yırtıksa değiştiriniz. Piyasada 5-10 ytl arasında bulabilirsiniz. Lastiklerinizi 28-20 havaya indiriniz. Düz yolda 100 ile giderken bir sallama hissediyorsanız balanslarınızı kontrol ettiriniz.

Not: Tıkırtı sesini tespit edebilirseniz mutlaka burada yazınız . Selamlar
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2009, 08:52:47 »
selam  arkadaşlar;
Dün sabah arabamın (2001 corolla  vvt-i) sağ çamurlugundaki yağ lekeleri canımı sıktı..hemen altına yatıp baktım ve malesef aks körügü delinmiş, her yere yağ atıyor..neyse hemen ustama götürdüm.ustam sadece sağ körük degişirse yeterli ,sola gerek yok dedi..lakin ben pinpirikli bir adam oldugumdan:)ikisinide degiştirelim dedim..neyse yaklaşık 2 saat sürdü ve şimdi tertemiz..ustamın ellerine sağlık..artık beni 2 sene idare eder:))

arkadaşlar size fikir olsun diye yazıyorum ..

2 aks körügü =20 tl
işcilik=50 tl

toplam=70 tl     verdim..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2009, 13:17:45 »
ben sadece sol aks körüğünü değiştirdim. servise sordum çok uçuk bir fiyat vermişti.:) ysnlış hatırlamıyorsam çiftine 250 demişti.
yan sanayi aks körüğü 15 tl
işçilik 20 tl toplam 35 tl
tornaya mornaya girecek öyle sökülür demişlerdi akis başları adam eliyle hafif bir zorlamayla çıkardı.   :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2009, 13:48:43 »
En çok koyan da bu oluyo bana. 20 lira parçaya ver, 50 lira işçiliğe :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2009, 18:37:41 »
Bizim corolla'nın da sol körükte delinme var afif yağ sızdırmış, bende bu konuyu açmayı düşünüyordum, ama gördüm ki açılmış :)  bilgi ve fiyatlar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2009, 18:41:04 »
En çok koyan da bu oluyo bana. 20 lira parçaya ver, 50 lira işçiliğe :wacko:
Evlerimizde de badana yaptırırken böyle olmuyo mu Erhan? 200 TL'ye koca evi boyayacak kadar litrelerce boya alıyorsun, 1000 TL ustaya işçilik veriyorsun... Bazı işlerin kaderi bu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 19, 2009, 18:50:46 »
Şahin araçta volanın arkasındaki grank keçesi 5 TL değiştirmek için şanzümanı indirmesi volanı sökmesi v.s 100 TL emeğe saygı dedikleri şey bu işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 19, 2009, 18:53:36 »
ikisini de değişmeniz iyi olmuş, en azından içiniz rahat eder.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2010, 13:25:31 »
ben de 2 hafta önce cam açık yavaş yavaş giderken önden kıs kıs diye bi ses duydum sonra kendim bi baktım bişey göremedin sonra da arkadaşla baktık ki ön tekeri tutan kollarda(adı her ne ise) yağ vardı o hemen fren hidroliğine falan baktı gördük ki tam her şey yolunda bi kaç gün sonra ustaya götürdüm dedim böle böle o da deki o zaman aks körüğü patlamıştır japon malı aks körüğü taktılar her iki ön tekerinde balatalarını temizlediler mototra wd 40 mı ne ondan sıktılar bi tüp işte 76 lirada ceza kestiler ankara şaşmaz dörtnal toyota da 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2010, 13:32:24 »
  Geçmiş olsun, kaliteli körükler çok daha uzun süre sorun yaratmadan dayanabilir ama piyasada bulması zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Eylül 26, 2010, 12:12:09 »
sağolun ben bu işlerde yeniyim eee araba da toyota olunca haliyle sanayiye 10000 den 10000 e uğruyoruz da ben bizim servisin ucuz mu pahalı mı olduğunu çözmeye çalışıyorum heee ama şunu deyim adamlar bana gerçektende bilgi beceri yönünden de ahlak yönünden de güven veriyorlar