0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında zam geldi diyoruz, zam'ın asıl sebebi Corollaya eklenen yeni donanımlar.Artık Corollada 4 cam ışıklı ve hepsi full autolu olmuş.Ayrıca uzaktan kumandadan kapılar kilitlendiginde aynalar katlanıyor, açıldıgında açılıyorlar.Aynaların sag/sol tuşu ve katlama tuşunuda ışıklar gelmiş.Herkes için hayırlı olsun.Şimdi şu soru gelebilir,Sonradan bunlar eklenebilir mi?Evet eklenir, camlar sadece 3000 TLyi buluyor.Ayna katlama modulü içinde Body ECU degişecek ve oda nereden baksanız 4000 TL yi bulur. Gögsün komple sökülmesi gerekliligide ayrı durum.Dün bayiiden yeni alınan araçlar bu donanımlı idi.
Bunu sadece Toyota yapmıyor. Renault da yapıyor, Ford da yapıyor, VW de yapıyor kısaca hepsi yapıyor. Çok basit bir örnek vereyim. 2006 model Renault Symbol'lerin Haziran ve hatta Temmuz ayına kadar olanların ön konsolları 2005 Symbol ile aynıdır. 2006 yılında Altınoluk'da Migros önünde durdum. Yanımda gümüş renk Symbol var. Baktım konsol benimkinden farklı. İndim baktım ki arabanın ön konsolu değişik. İstanbula geldim ve hemen gittim Kemal Tepretoğullarına. Baktım Show room'da ki 2006 model Symbol'ün ön konsolu benim o gördüğüm araba gibi. Yani değişmiş. Bunu hepsi yapıyor. Renault mesela çok yapar bunu. Sen Ocak ayında alırsın arabayı ve aynı modele gider Mayıs veya Haziran ayında bir iki oyuncak ekler ve Alize veya Extreme donanım altında satışa koyar.
Bunu hangi firma yaparsa yapsın tepkim bu olurdu.Kendi kendinize cevap vermişsiniz zaten. anahtar kelime "farklı donanım" ocaktaki advance ile mayıstaki neden farklı olsun?? madem öyle değiştirsinler advance+ yapsınlar biz de burada küplere binmeyelim.
İşte burada Renault akıllı davranıp Alize veya Extreme diyor ve işin içinden sıyrılıyor. Aynı yıl Expression veya Previlage donanım alanlar sinir olmuyor.
@Ahmet Güve (8047) Bu dediğiniz ek donanımlar corollanın life modelinde de mevcut mu?
Full auto'lu camlar ve ışıklı düğmeleri taktırmak ne kadar olur acaba.
Bakınız;İlk mesaj. (Bu sorunun gelmesini öngörmüştüm)
bu cam otomatiği meselesinde toyota'ya hep kızmışımdır. yıllardır olan bir özelliği neden çıkartırsın. at ile deve değil ki. bak şimdi ilave ettiler demek ki olabiliyormuş. bizim gibi birkaç ayla kaçıranlar çok sinirliler haberleri olsun.
Kesin bu forumu okuyorlar. Aliexpres'den krom şapka almayalım diye ışıklı yapmışlar demek. 2005 model Renault Symbol arabamın sadece ön camları otomatikti ama butonların üzerinde figür de vardı ve ışıklıydı.
Burak bunun sonu yok.Bir süre sonrada makyaj gelir, o zamanda keşke onu beklese idim derdin emin ol.