0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, aracım 2009 d4-d corolla, geçen gün fark ettim aracımın dörtlü sinyallerini yaktığımda araç rolantideyken sinyallerin yanıp sönmesiyle devir çok az yukarı aşağı oynuyor. üzerindeki akü sanırım hiç değişmemiş, acaba akü ölmeyemi başlıyor yada şarj sorunumu vardır. Farları yaktığımda da devirde bi anlık değişme oluyor.
Akü yeni olsada yapar lambalar yanarken akım çekildiğinden alternatör motordan hareket aldığı için motor devri hafif düşer rölantide normal bi durum. Aynı klimanın çekişi etkileme olayı gibi ben aküyü yeni aldığımda yine böyle yapıyordu
Benim araçta öyle geçen bi araca takviye atıyordum yol kenarında dörtlüleri yaktım kaputu açtım motor sesinden belli rölantinin hafif oynaması sinyal ampulleri 21 watt oluyor 4x21 watt 84 watt parkların toplamı 30 watt olmasına rağmen yakınca devir 1000 d/d iken 900 d/d ye düşüyor tabi yeni nesil araçlarda farklı olabilir
Yeni yada Eski tüm otomobillerde 4'lüler yandığında farklı oranlarda rölanti bozuluyor.
Herkese teşekkür ederim demekki sadece benim araçta böyle bi şey yokmuş. o zaman sorun olarak görmemek gerekiyor bunu.
Araçta kullanılan elektrikli her sistem güç çeker ve bu da aküye ve motor çalışmasına yansır. Diğer yandan yıl itibari ile düşünüldüğünde, konvansiyonel tarzdaki bir akü için ömrünün son dönemleridir denebilir 6 yıllık süre için. Kontrol ettirmekte bence fayda var.
Toyota fazla sorun çıkarmadığından (kızmak yok) ;eften püften şeyler olası sorun kategorisine girmiş.Tabi bana göre kızmak yok.
hakan bey bahse konu durum ben aracı aldığım ilk günden beri var,ayrıca dörtlülerin ibreyi yerinde oynatacak kadar çok akım çekeceğini düşünmüyorum..söylediğiniz gibi zamana bağlı olsa aracımı aldığım ilk anda yapmaması lazım ,kontağı çevirdiğim ilk andan itibaren gördüğüm ama bir sorun yada herhengi bir durum olarka yorumlamadığım bir hareket sözkonusu.
Aslında araçtan araca da değişiklik gösteriyor olabilir bu durum. Mesela bende Japon Corolla vardı, aynı zamanda 2 farklı Corolla da kullandığımız oluyordu. Benimkinde direksiyonu çevirince devirdeki oynama diğerlerine göre daha çok farkediliyordu. Tabi bu farkedilebilirlik bile ayrı hassasiyet istiyor, o da ayrı mesele. Belki çoğu insan farketmiyor bile. Diğer yandan Ecu sistemleri, hava şartlarını bile sensörler yardımı ile veri olarak alıp, işliyor ve ona göre hava-yakıt karışımını ayarlıyor. Yani aslında oldukça hassas ayarlamalar her daim yapılıyor aslında motorda. Bahsedilen duurmun, akü-akım ilişkisi düşünüldüğünde, ilk akım çekmenin de etkileri olduğu fikri geliyor aklıma. Sonuçta bazı şeyler, ilk çalıştırma anında en fazla güç ihtiyacı duyar.