Gönderen Konu: Şu ana kadar kullandığınız araçlarınız  (Okunma sayısı 10593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Şu ana kadar kullandığınız araçlarınız
« Yanıtla #40 : Kasım 22, 2012, 00:13:55 »
Böyle bir konu vardı yanılmıyorsam ama adı aklıma gelmedi bir türlü.

Bu arada güzel bir konu Ardacım tebrikler. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 22, 2012, 00:13:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 22, 2012, 00:48:58 »
benim bundan önceki ve ilk arabam "peugeot 406" ;

1)Çok yakıyor du.. örneğin: landirenzo tüp takılıydı km güncel fiyattan 11-13 litre gaz içiyordu..2.0 motor 1998
2)Çok keyifli bir arabaydı..otomatik vites oluşu yol tutuşu ve ara hızlanmaları yaşına göre iyiydi..
3)Lassa kar lastiklerim ile en yoğun tipiler de bile erciyes dağına çıkıyordum..
4)3 yıl kullandım ve hiç arıza yapmadı sanayiye gitmedim..biraz şans galiba..
5)hız denemesi bir kez yaptım ve otoban da  :P  ikiyüz 10  :P km den sonra gazdan ayağımı çektim muhtemelen biraz daha giderdi..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 22, 2012, 01:40:28 »
2004  dizel kangoo 70 beygir
Kötüler ; yolu hiç tutmuyor virajlar rezalet, rüzgardan uçurma gibi uçuyor, parçaları çok pahalı, frenler çok zayıf kalıyor
İyiler ; yakıtı çok ekonomik nasıl kullanırsan kullan az yakıyor, İstediğiniz yükü vurun banamısın demiyor.Ölümüne kullandık fakat araba elimizde kalmadı bozulmadı okadar hor kullanmaya rağmen.

2006 hyundai admire dizel 
Kötüler ; Tren gibi motor sesi var yakıtı orta derece ne çok ne az. yol tutuşu zayıf. rüzgardan çok iyi etkileniyor.Güvenlik yok frenler zayıf
İyiler; parçası çok uygun, gidişi çok süratli,motor o kasaya fazla bile geliyor diyebilirim.dört cam otomatiği bile var:)

2007 doblo 75 beygir  1.3 dizel

Kötüler; Araba kesinlikle gitmiyor, istediğiniz kadar gaza basın naparsanız yapın götüremiyorsunuz.Arka tarafda oturanlar çok konforsuz yolculuk yapıyor. Makaslı olduğu için süspansiyon çok zayıf. Son sürat 160 anca yapar tepe aşağı.Yakıtı gitmediği için çok yakıyor basmak zorunda kalıyorsunuz tepki vermesi için oda yakıyor.Ani manevralarda kesinlikle yolu tutmuyor iki kere kaza atlattım. yolda dans etti resmen araba ama toparlamıştım:)
İyiler, parça fiyatları gayet uygundu yan sanayiler, Yük konusunda sıkıntı yok tıka basa doldur iç hacmi çok büyük. Frenleme mükemmeldi abs yoktu fakat o araba ile keskin duruşlar yaparak çok kaza atlattım.Yüksek hızda frenlemede savurma oluyordu yalnız. Yüksek oluşu yola hakimlik hissi veriyor ama kesinlikle yola hakim değilsiniz:) Sadece sürüşü zevkli direksiyonu kullanışlı yumuşaktı.

2009 kango 85 dizel
Kötüler; Virajlarda hafif sağa sola yatıyordu tekerler yolu tutsada kasa yatıyordu resmen.Bakım ücreti ağırdı parçaları kesinlikle pahalı Motor sesi çok veriyor içeri hiç hoş değil rezalet diyeblirim. Yüksek hızlarda uzun yolda eziyet.Aynaları çok büyük yolda giderken sağa sola çarpma ihtimaliniz çok yüksek ve hemnde arka kapakları düşüyor. Islak zeminde araba yolu kesinlikle tutmuyordu lastiklerdenmi bilmiyorm aynı lastik kuru zeminde mükemmeldi
İyiler; Yakıtı sakin kullanımda az yakıyor kasa ağır olmasına rağmen  fazlada yakıt yakmıyor. yol tutuşu eski kangoya göre kat  kat yüksek. Yüksek hızlarda direksiyonu ani manevra yaptığınız zaman arabanın tepkisi gayet güzel sağını solunu arkasını bırakmıyor. 85 beygir o kasayı çok güzel götürüyor fazlasıyla yetiyor diyebilirim. arabaya istediğiniz kadar yüük vurun hacmide büyük motoruda onu karşılıyor yükün hepsini rahat rahat taşıyor. kalkışlarda tepelerde vs kesinlikle bayılma söz konusu olamaz gaza basınca ayağınızın altında gerçekten bir güç olduğu hissediyorsunuz. Direksiyonu çok yumuşak manevralarda çok rahat ettiriyor koltukları çok konforlu. Frenlemesi oldukça başarılı abs fren ve mükemmel duruş diyebilirim.
2006 corolla d4d  sol
Kötüler; Aracın içinden çözemediğim enteresan gelen sesler. Virajlarda yüksek hızda viraj alındığında yolu tutmadığı arkanın öne doğru geldiğini yaşadım virajda fazla güven vermiyor benim kullanım tarzıma göre diyebilirim. Tepe yukarı 120 130 hızlarında hızlanması zayıf kalıyor . direksiyon manevralarında çok çevirmek gerekiyor fakat araba çevirildiği kadar dönmüyor düşük hızda çok tur var fakat tura göre tepkiyi vermiyor gibi geliyor bana. Frenleri abs hemen devreye giriyor ve durması facia.
İyiler; Yakıt konusunda üzerine tanımıyorum çok ekonomik. düz yolda istediğiniz manevraları yapın arabayı devirmeniz sağını solunu attırmanız çok zor diyebilirim. Motorun sessizliği dizel olmasına rağmen paha biçilemez. Yüksek hızlarda yoldaki sessizliği konforu gayet tatmin edici.Sağlamlıkta 7 yıldır yağ bakımlarının haricinde 500 tllik fren masrafı yaptırdı.onun harici 1 tl bile masraf edilmemiştir.0-120 140 150 arası hızlanması düz yolda yeterli seviyede. 180 ile giderken ani manevra yapmanız gerektiğinde istediğiniz şeride geçin aynen devam edersiniz bence en iyi yönü bu diyebilirim belki bütün yeni araçlar esp li modeller vs olanlarda böyledir ama bu araç gayet başarılı bu konuda.

şimdilik bukadr:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #43 : Kasım 22, 2012, 11:51:24 »
peugeot 206 1.4xl 2005 lpg

avantajlar:
-yakıtı çok iyiydi. dizelle kafa kafayaydı diyebilirim. 8ltLPG/100km gibi
-araba küçük olduğundan şehir içinde park sorunu yaşamıyordunuz.
-3.vitese kadar hızlanması tüplü olmasına rağmen iyiydi.
dezavantajları:
-abs si bile olmayan 2005 model bir araba. söze gerek yok.
-çok hafifti 90 üzerinde otobanda yanımdan araba geçti mi beni de rüzgarıyla götürürdü. bu sebeple lastikleri bir ölçü kalınlaştırmıştım.
-110 den sonra arabanın kontrolü sizden çıkıyordu ve bunu size hissettiriyordu.
-1.4 motorundan ve lpgden olsa gerek 160 dan sonrasını göremedim arabada. gerçi biraz da korktum basmaya.
-kronik ön düzen sorunu olan bir arabaydı.
-sanayiden çıkamazdım arabayla ben de sattım.
-uzun yolda kaputun üzerinde gider gibiydi. yol sesi, motor sesi , rüzgar sesi süper arkadaşalara sahiptiniz kendinizi yalnız hissetmezdiniz:)
-bagaj yok.

ford focus 1.6 tdci ghia 2007:

avantajları:
-araba şu anda 115000km de ve bakımları hariç hiç servise girmedi.
-yokuş aşağı-yukarı, araba dolu-boş farketmiyor bastın mı gidiyor.
-ses yalıtımı açısından çok iyi bir araba.
-sony ses sistemleri çok iyi oluyor.
-bagajı yeterli genişlikte.
-konsol dizayn ve kalite güzel.
dezavantajları:
-yakıt tüketimi diğer dizellere göre biraz fazla
-motor sesi diğer dizellere göre dışarıdan biraz fazla

toyota auris 1.6 comfort 2008 yeni lpg li:

avantajları:
-konsol dizayn güzel, kalite idare eder.
-yol sesi yalıtımı güzel.
-araç içi geniş.
-optitron göstergeler güzel.
-benzin her ne kadar ş. içi 8lt civarında gösterse de yol bilgisayarı bana fazla geldi gaza basmaya ve arabaya binmeye korkmamak için lpg taktırdım.
-lpg ye uyumlu sorunsuz, gaddar bir motor.
-sorunsuz bilinen bir araç zaten bu sebeple aldım.
dezavantajları:
-arabaya dışarından bakan bir insan bagajı daha büyük zannediyor ama küçük.
-motor çevrim oranları ekonomi için düşük devire ayarlandığından ve araba da 5 vites olduğundan yüksek hızlara yüksek devirlerde çıkmak zorunda kalıyorsun bu sebeple de motor sesi rahatsız edebiliyor.
-cam ve ayna düğmelerinin sürücü harici ışıklandırılmamış olması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 22, 2012, 12:23:53 »
Ben sadece eksilerini yazacağım....
2011 1.6 corolla comfort extra(2hafta önce sattım)
yol tutuşu pek tatmin edici değil arkadan salıveriyor kendini esp olmayışı büyük eksiklik...
iç mekan ışıkları yetersiz cam açma tuşlarında ışık yok...
plastik kalitesi bazı ayrıntılarında yetersiz...
koltuğunda bel desteği yok uzun yolda sıkıntı olabiliyor...
rüzgar sesi emsallerine göre fazla...
abs çok çabuk devreye giriyor (belki lastiklerle alakalı bir şeydir yokohama idi lastiklerim)...
2011 Avensis 1.6 elegant extra ....
iç mekan çok siyah...
elektronik park fren tuşu çok kullanışsız bir yerde...
cam açma tuşlarının arkasında ki kapı kapama için çektiğimiz yer cam açma tuşlarının kullnımı ciddi ölçüde engelliyor...
motor alt devirlerde cansız...
usb bağlantısı yok corollada bile var...
abs aybı şekilde avensistede erken devreye giriyor...
kapı fitillerinden yer yer sesler geliyor çok basit bir çözümü olmasına rağmen araçla yeni tanışım çözüm bulamayanlarının canını ciddi anlamda sıkabilir....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 22, 2012, 13:49:47 »
1992 1.6 XL Corolla
artıları: modeline göre en dayanıklı yani bozulmaz araçlardan biri.Geniş iç hacmi
eksileri:karbüratörlü olması ve yakıt(eski teknoloji)

1998 1.6 XEİ Special
artıları:performans,yüksek hızlarda yola yapışmışlık hissi,sorunsuzluk ve yakıt
eksileri: yol sesini içeri alma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 22, 2012, 16:10:58 »
1995 Renault 21 Optima: Geçtiğimiz aylarda arkadaşımıza aldık bu aracı. Gerçekten çok konforlu ve fiyatına göre çok çok başarılı bir araç. Piyasası 6-7 bin TL ve emsallerine göre (broadway, şahin vs) milyar kat daha iyi. Bir kere yol tutuşu çok iyi. 150 km hızlarda bile çok stabil. Gayet az yakıyor, frenleri güzel, hidrolik direksiyon, 4 cam otomatiği ve yayla gibi arka koltuğu var. Oturma pozisyonlarını güzel ayarlamışlar. Ucuza araba arayanlar Reno 21'leri göz ardı etmesinler derim.

2011 Fiat Linea: Yaklaşık 30.000 km kadar kullanma şansım oldu bu aracı. Bir kere kim ne derse desin bu multijet motorlar çok sağlam. Yeterince test ettik :) Bir keresinde çok merak ettiğimiz bir şeyi denedik. 4. viteste 3000 devirle giderken debriyajla gaza aynı anda basıp 2. vitese çekmiştik. Devir saatini tam göremedim ama 7000'i bulmuştu sanırım :) Araç dizel :) Hemen arıza lambası yandı. Akü başını söküp taktık, düzeldi. Bu 1.3 multijetler son hız olarak 19 0 km hıza rahat çıkabiliyor ayrıca.

2008 Megane 2 DCI otomatik: Tam bir arıza makinasıydı. 1.5 Dizel motoru az yakıyordu ama özellikle otomatiği çok arıza veriyordu. Uzun yolda rahat bir araba. Kalkışlarda çok zayıf ancak üst hızlarda fazla boğulmuyordu. Bence eve sokulacak araba değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 291000
  • Model Yılı: '97
« Yanıtla #47 : Kasım 24, 2012, 13:57:00 »
1997 Toyota Carina 2.0 GLİ: araç 1 yıldır bizde konforlu ve yol tutuşu çok iyi yeni model arabaların çoğuna plakasını okutur kalkışı hızlanması gerçekten çok iyi fakat parçasının olmayışı ve parça pahalılığı gerçekten çok kötü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 24, 2012, 14:03:16 »
1997 Toyota Carina 2.0 GLİ: araç 1 yıldır bizde konforlu ve yol tutuşu çok iyi yeni model arabaların çoğuna plakasını okutur kalkışı hızlanması gerçekten çok iyi fakat parçasının olmayışı ve parça pahalılığı gerçekten çok kötü

Ekrem eskişehirdenmişsin biara tanışırız :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 24, 2012, 18:59:09 »
Renault 19, Nam_ı değer Renault Europa

Avantajları;

- İlk aracımızdı sedan tipiydi. 1997 modeldi. Aldığımızda 6 yaşında felandı. 1.4 motoru olmasına rağmen kalkışlarda çok iyiydi.
- İçinin ferah olması, koltukların ve bagajının geniş olması önemliydi.
- Direksiyonun hidrolik olması, ön camların otomatik olması, aracın hararet yapmaması vs vs.
- Arabanın sessize yakın çalışması.
- Uzun yollarda banamısın demiyordu, benzinliydi zaten araç 180'i fln rahat görüyordu ve direksiyonda felan en ufak titreme yoktu.
- Güzel günlerimiz oldu onunla özledim keratayı.

Dezavantajları;

- Klimasının olmaması uzun yollarda bir handikaptı.
- Haaa birde benzin deposunun 55 litre olması avantaj mıydı yoksa handikap mı kararsız kaldım
Aslında pek olumsuz yanı yok bu arabanın. Sınıfına göre ve diğer bazı modelli araçlara göre 4*4'lük bir araçtı. Zaten resmi araç olarakta görebiliyoruz r19'u. Hey gidi be. Kimisi kötü ayrılır arabasından ama ben çok sevmiştim.  :-[

Diğer kullandığım araç Toyota Verso. Araç kusursuza yakın bir araç. Yapmışlar abi ya virajlara 140 la gir banamısın demiyor gene. (araç çok yakınımın aracı)

Diğeri de şimdiki arabamız Toyota Corolla. Anlatılmaz yaşanır.  :-*
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 25, 2012, 15:06:58 »
2007-2009 Toyata Corolla 1.3 Eco 12v Benzinli 1999
Artıları: Araç çok az yakıyor, hayatta sorun çıkarmaz 1.3 olmasına rağmen uçuyordu namussuz :)
Eksileri: Uzun yol ölüm gibi gelirdi, uzun yol konforu sıfır, yüksek devirlerde gürültücü, yol sesi motor sesi Allah ne sesi verdiyse içerde, torku düşük olduğu için rampalarda az gaz verirsem stop ederdi.

2009-2012 Toyota Corolla 1.6 Sol Hatchback VVT-I Benzin-LPG 2002
Artıları: Moral bozucu şekilde sağlam. Bu kadar da olmaz ki kardeşim bir araç hiç mi bozulmaz. Arkadaşlar sanayi muhabbeti yaparken benim heğ Fransız kalmamı sağlamıştır. Esefle kınıyorum. Normal süratlerde yakıt çok ekonomik. Elektrik kontrollü direksiyon şahane (hala özlerim, neden özlediğimi 3 satır sonra anlarsınız), güven duygusu verir arabaya bindim dersiniz, görsel olarak çekici, iç döşeme hayran kalınacak kadar güzel aracdan inesim bile gelmezdi. Son vites dişli oranı büyük olduğu için, 140'la giderken bile gaza basıldığında adeta şahlanır, öyle nazlı nazlı hızlanmaz.
Eksileri: Konsoldan ses gelmeyenini görmedim, her yerinden bir takırtı, hatchback olmasından dolayı arka taraftan da çok ses gelirdi. Aşırı gürültücü, motor sesi aynen içerde(100 km'den sonra), son vites dişli oranı çok büyük olduğu için otobanda yasal süratlerde bile çok devir çevirmeniz gerekir, dolayısıyla yakıt ve gürültü oranı yükselir. Lastik sesi, yol sesi, rüzgar sesi...Çok şehir dışı yaptım, her yaptığımda başımın zonklaması gece boyunca geçmezdi.

2012- Günümüz Ford Focus 1.6 TDCI 90 ps Trend Sedan 2008
Artıları: Öyle sağından solundan çok ses gelmez, Toyata'nın tam zıttı gürültü konusunda. Yüksek süratlerde sessiz( yol sesi hariç; aşağıda eksiler bölümünde belirteceğim), ama düşük süratlerde gürültü canavarı.Yukarıda arkadaşlar diğer dizellere oranla çok yakar demiş ama benim neredeyse en tatmin olduğum konu. 100 km sabit 3.8 görmüşlüğüm var (foto mevcut) Geçen hafta Kastamonu-Karabük-Ankara-Karabük-Kastamonu yaptım çok çok aşırı süratli (burada yazamayacağım kadar 2'li rakamlara yakın hatta 2'li rakamları da geçtim bi kaç kere ,GPS verisine göre) 22 kuruş yaktı. Daha ne yapsın bu araç. Arkadaşların dizellerine bakıyorum yol bilgisayarı ortalaması 8'lerde geziyor.(1.3 multijet, 1.5 dci) En memnun olduğum şey ise Ford kaloriferi. Soğuk iklimde yaşayan arkadaşlar, bu sözümü değerlendirin. Böyle bir kalorifer olamaz, resmen suratım kavlıyor sıcaktan :) , kesinlikle 3 km içinde ısınır (dizel olmasına rağmen) 5 km içinde elinizi önüne tutamazsınız. Yol tutuş harika, esp olmamasına rağmen yoldan çıkmak marifet Çok fazla sorunlu değil, Focus biraz şans işi alıp sanayiden çıkamayan da var, yağ su değiştirip 250 bin görenlerde.
Eksileri: Motor aşırı gürültücü. Resmen traktör. Hele soğuk iken kulak tıpası almayı unutmayın. 1-2-3'üncü vites resmen içimi törpülüyor. Narin bir araç, Toyota gibi içimden geleni yapamıyorum. Ani bir harekette bir yerlerini koparacakmışım gibi geliyor. Direksiyon aşırı sert. Kas yapmak istiyorsanız boşa para harcamayın spor salonlarına, bir Focus alın :) Kollarımın uzun yolda ağrıdığını hissediyorum. Zevksiz döşenmiş iç döşeme. Günde 2 kere arabasını temizleyen benim gibi bir adamı soğutacak kadar zevksiz. İnanın bir aydır ne su değdi ne süpürge. O kadar zevksiz, ucuz malzeme ki araca binesim gelmiyor.(Yalnız benimki Trend hatırlatırım, Titanyum ve Ghia'larda durum böyle değil) Arka görüş zayıf, bagaj yüksek kalmış park sensörü elzem. Aşırı gürültücü yapısı, motor kısmının iyi yalıtımı sayesinde 4-5 viteslerde problem olmaktan çıksa da, her Ford kullanıcısının baş belası lastik sesi devreye giriyor. Ford yalıtım konusunda lastik sesi bakımından özürlü bir marka. Ford mühendislerinin bazı yaptıklarına anlam vermeye çalışmamalısınız Ford aldıysanız. Bir insan duy çeker, tesisat çeker sırf Trend olsun özelliksiz olsun diye ampül koymaz mı? Ya da aux girişini torpidoya koymak için hangi mühendislik fakültesini okumak gerekir acaba? Şarkıyı da telepati yöntemiyle değiştireceğimi dişinüyorlar galiba. En kötü özelliği ise (bir daha sırf bu yüzden Focus almayacağım) 32 dairelik yaşadığım sitede 4 tane aynı model, aynı renk focus var :S İnsan bir nebze olsun kendini özel hissetmiyor. Geçen gün avm otoparkında eşim nerdeyse kaybolacaktı hangi focus diye. Birşey değil birgün hanım başka focus'a binecek gidecek hanımdan da olacağım :)

Elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım takdir sizin gari ...
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 25, 2012, 15:41:05 »
2007-2009 Toyata Corolla 1.3 Eco 12v Benzinli 1999
Artıları: Araç çok az yakıyor, hayatta sorun çıkarmaz 1.3 olmasına rağmen uçuyordu namussuz :)
Eksileri: Uzun yol ölüm gibi gelirdi, uzun yol konforu sıfır, yüksek devirlerde gürültücü, yol sesi motor sesi Allah ne sesi verdiyse içerde, torku düşük olduğu için rampalarda az gaz verirsem stop ederdi.

2009-2012 Toyota Corolla 1.6 Sol Hatchback VVT-I Benzin-LPG 2002
Artıları: Moral bozucu şekilde sağlam. Bu kadar da olmaz ki kardeşim bir araç hiç mi bozulmaz. Arkadaşlar sanayi muhabbeti yaparken benim heğ Fransız kalmamı sağlamıştır. Esefle kınıyorum. Normal süratlerde yakıt çok ekonomik. Elektrik kontrollü direksiyon şahane (hala özlerim, neden özlediğimi 3 satır sonra anlarsınız), güven duygusu verir arabaya bindim dersiniz, görsel olarak çekici, iç döşeme hayran kalınacak kadar güzel aracdan inesim bile gelmezdi. Son vites dişli oranı büyük olduğu için, 140'la giderken bile gaza basıldığında adeta şahlanır, öyle nazlı nazlı hızlanmaz.
Eksileri: Konsoldan ses gelmeyenini görmedim, her yerinden bir takırtı, hatchback olmasından dolayı arka taraftan da çok ses gelirdi. Aşırı gürültücü, motor sesi aynen içerde(100 km'den sonra), son vites dişli oranı çok büyük olduğu için otobanda yasal süratlerde bile çok devir çevirmeniz gerekir, dolayısıyla yakıt ve gürültü oranı yükselir. Lastik sesi, yol sesi, rüzgar sesi...Çok şehir dışı yaptım, her yaptığımda başımın zonklaması gece boyunca geçmezdi.

2012- Günümüz Ford Focus 1.6 TDCI 90 ps Trend Sedan 2008
Artıları: Öyle sağından solundan çok ses gelmez, Toyata'nın tam zıttı gürültü konusunda. Yüksek süratlerde sessiz( yol sesi hariç; aşağıda eksiler bölümünde belirteceğim), ama düşük süratlerde gürültü canavarı.Yukarıda arkadaşlar diğer dizellere oranla çok yakar demiş ama benim neredeyse en tatmin olduğum konu. 100 km sabit 3.8 görmüşlüğüm var (foto mevcut) Geçen hafta Kastamonu-Karabük-Ankara-Karabük-Kastamonu yaptım çok çok aşırı süratli (burada yazamayacağım kadar 2'li rakamlara yakın hatta 2'li rakamları da geçtim bir kaç kere ,GPS verisine göre) 22 kuruş yaktı. Daha ne yapsın bu araç. Arkadaşların dizellerine bakıyorum yol bilgisayarı ortalaması 8'lerde geziyor.(1.3 multijet, 1.5 dci) En memnun olduğum şey ise Ford kaloriferi. Soğuk iklimde yaşayan arkadaşlar, bu sözümü değerlendirin. Böyle bir kalorifer olamaz, resmen suratım kavlıyor sıcaktan :) , kesinlikle 3 km içinde ısınır (dizel olmasına rağmen) 5 km içinde elinizi önüne tutamazsınız. Yol tutuş harika, esp olmamasına rağmen yoldan çıkmak marifet Çok fazla sorunlu değil, Focus biraz şans işi alıp sanayiden çıkamayan da var, yağ su değiştirip 250 bin görenlerde.
Eksileri: Motor aşırı gürültücü. Resmen traktör. Hele soğuk iken kulak tıpası almayı unutmayın. 1-2-3'üncü vites resmen içimi törpülüyor. Narin bir araç, Toyota gibi içimden geleni yapamıyorum. Ani bir harekette bir yerlerini koparacakmışım gibi geliyor. Direksiyon aşırı sert. Kas yapmak istiyorsanız boşa para harcamayın spor salonlarına, bir Focus alın :) Kollarımın uzun yolda ağrıdığını hissediyorum. Zevksiz döşenmiş iç döşeme. Günde 2 kere arabasını temizleyen benim gibi bir adamı soğutacak kadar zevksiz. İnanın bir aydır ne su değdi ne süpürge. O kadar zevksiz, ucuz malzeme ki araca binesim gelmiyor.(Yalnız benimki Trend hatırlatırım, Titanyum ve Ghia'larda durum böyle değil) Arka görüş zayıf, bagaj yüksek kalmış park sensörü elzem. Aşırı gürültücü yapısı, motor kısmının iyi yalıtımı sayesinde 4-5 viteslerde problem olmaktan çıksa da, her Ford kullanıcısının baş belası lastik sesi devreye giriyor. Ford yalıtım konusunda lastik sesi bakımından özürlü bir marka. Ford mühendislerinin bazı yaptıklarına anlam vermeye çalışmamalısınız Ford aldıysanız. Bir insan duy çeker, tesisat çeker sırf Trend olsun özelliksiz olsun diye ampül koymaz mı? Ya da aux girişini torpidoya koymak için hangi mühendislik fakültesini okumak gerekir acaba? Şarkıyı da telepati yöntemiyle değiştireceğimi dişinüyorlar galiba. En kötü özelliği ise (bir daha sırf bu yüzden Focus almayacağım) 32 dairelik yaşadığım sitede 4 tane aynı model, aynı renk focus var :S İnsan bir nebze olsun kendini özel hissetmiyor. Geçen gün avm otoparkında eşim nerdeyse kaybolacaktı hangi focus diye. Birşey değil birgün hanım başka focus'a binecek gidecek hanımdan da olacağım :)

Elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım takdir sizin gari ...

Valla focus için yazdıklarınız harika yerlere yattım diyebilirim mükemmel anlatmışsınız benden size bir alkış :alkis: :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 29, 2012, 23:41:43 »
hay allah hiç gülceğim yoktu :D bende dizel ghia kullandım bir süre :D ben iç dizaynına hastaydım arabanın çok beğenerek biniyordum içine motor gerçekten de gürültüydü ... gri corolla comfortlardada aynı sorun var her an aileden birilerinden olabiliriz :d
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 01, 2012, 12:51:47 »
gri corolla comfortlardada aynı sorun var her an aileden birilerinden olabiliriz :d
En iyisi bi Alfa almak lazım o kimsede yok :islik:
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 01, 2012, 13:12:09 »
En iyisi bir Alfa almak lazım o kimsede yok :islik:

alfa 156 hayalimdeki arabaydi aracimi degistirmeye karar verdigimde cok arastirdim forumlara baktim ama kimse memnun degil cok ariza veriyormus. Bende gidip yine Corolla aldim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 01, 2012, 13:23:02 »

alfa 156 hayalimdeki arabaydi aracimi degistirmeye karar verdigimde cok arastirdim forumlara baktim ama kimse memnun degil cok ariza veriyormus. Bende gidip yine Corolla aldim.

1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54

Kadir abi, en çok arıza yapan araçlardan biri diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Aralık 01, 2012, 14:15:07 »
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54

Kadir abi, en çok arıza yapan araçlardan biri diyebiliriz.
hikmet bey oranlar nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 01, 2012, 14:31:06 »
2000 model 1.5 accent kullanımda yıllarca babamındı, memnun değildim satınca o kadar da kötü olmadığını fark ettim :)
2005 avensis yine babamın :D bir yıl kadar kullandım. 1.6 kaldırmaz muhabbeti yanlış, baya dik ve 1 km ye yakın olan yokusu 90 km ile çıkıyordum kalkışlarda idare ederdi. nihayetinde yarış yapmıyoruz. babam kayseri de yaşıyor genelde düzlük zaten rahat kullanılıyor. yakıtı da fazla değildi C sınıfı araçlarla aynıydı. donanımı çok iyi. sağlamlık, konfor vs güzel araç vesselam  :D

yeni aldığım aracım 2007 corolla comfort. avensise kıyasla direksiyon daha yumuşak. hp daha fazla olduğu için biraz daha güçlü. ama donanımı zayıf avensisle kıyas. genel olarak corolla güzel konforlu rahat bir araç. uzun zamandır kullanmadığım için de fazla birsey diyemeyeceğim. :)
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 01, 2012, 14:34:35 »
toyota avensis ve corolla için en önemli şikayetimi söylemeyi unutmuşum, gürültü  :argh: :olu:
şehirler arası 110 u 120 yi geçince bir zaman sonra acayip baş ağrısı yapıyor. yavaşlayıp kendime geliyorum yoksa acayip geriliyorum :olu:
motor sesi, yol sesi vs çok geliyor bana. dizel mondeo kullanan arkadaş benim dizel araç bile daha sessiz hız artınca dedi  :argh:
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 01, 2012, 15:23:04 »
hikmet bey oranlar nedir?
Nete markalara göre arıza oranları yazdım. Bu çıktı, bunu daha önce farklı farklı sitelerde görmüştüm.