0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1997 Toyota Carina 2.0 GLİ: araç 1 yıldır bizde konforlu ve yol tutuşu çok iyi yeni model arabaların çoğuna plakasını okutur kalkışı hızlanması gerçekten çok iyi fakat parçasının olmayışı ve parça pahalılığı gerçekten çok kötü
2007-2009 Toyata Corolla 1.3 Eco 12v Benzinli 1999Artıları: Araç çok az yakıyor, hayatta sorun çıkarmaz 1.3 olmasına rağmen uçuyordu namussuz Eksileri: Uzun yol ölüm gibi gelirdi, uzun yol konforu sıfır, yüksek devirlerde gürültücü, yol sesi motor sesi Allah ne sesi verdiyse içerde, torku düşük olduğu için rampalarda az gaz verirsem stop ederdi.2009-2012 Toyota Corolla 1.6 Sol Hatchback VVT-I Benzin-LPG 2002Artıları: Moral bozucu şekilde sağlam. Bu kadar da olmaz ki kardeşim bir araç hiç mi bozulmaz. Arkadaşlar sanayi muhabbeti yaparken benim heğ Fransız kalmamı sağlamıştır. Esefle kınıyorum. Normal süratlerde yakıt çok ekonomik. Elektrik kontrollü direksiyon şahane (hala özlerim, neden özlediğimi 3 satır sonra anlarsınız), güven duygusu verir arabaya bindim dersiniz, görsel olarak çekici, iç döşeme hayran kalınacak kadar güzel aracdan inesim bile gelmezdi. Son vites dişli oranı büyük olduğu için, 140'la giderken bile gaza basıldığında adeta şahlanır, öyle nazlı nazlı hızlanmaz.Eksileri: Konsoldan ses gelmeyenini görmedim, her yerinden bir takırtı, hatchback olmasından dolayı arka taraftan da çok ses gelirdi. Aşırı gürültücü, motor sesi aynen içerde(100 km'den sonra), son vites dişli oranı çok büyük olduğu için otobanda yasal süratlerde bile çok devir çevirmeniz gerekir, dolayısıyla yakıt ve gürültü oranı yükselir. Lastik sesi, yol sesi, rüzgar sesi...Çok şehir dışı yaptım, her yaptığımda başımın zonklaması gece boyunca geçmezdi.2012- Günümüz Ford Focus 1.6 TDCI 90 ps Trend Sedan 2008Artıları: Öyle sağından solundan çok ses gelmez, Toyata'nın tam zıttı gürültü konusunda. Yüksek süratlerde sessiz( yol sesi hariç; aşağıda eksiler bölümünde belirteceğim), ama düşük süratlerde gürültü canavarı.Yukarıda arkadaşlar diğer dizellere oranla çok yakar demiş ama benim neredeyse en tatmin olduğum konu. 100 km sabit 3.8 görmüşlüğüm var (foto mevcut) Geçen hafta Kastamonu-Karabük-Ankara-Karabük-Kastamonu yaptım çok çok aşırı süratli (burada yazamayacağım kadar 2'li rakamlara yakın hatta 2'li rakamları da geçtim bir kaç kere ,GPS verisine göre) 22 kuruş yaktı. Daha ne yapsın bu araç. Arkadaşların dizellerine bakıyorum yol bilgisayarı ortalaması 8'lerde geziyor.(1.3 multijet, 1.5 dci) En memnun olduğum şey ise Ford kaloriferi. Soğuk iklimde yaşayan arkadaşlar, bu sözümü değerlendirin. Böyle bir kalorifer olamaz, resmen suratım kavlıyor sıcaktan , kesinlikle 3 km içinde ısınır (dizel olmasına rağmen) 5 km içinde elinizi önüne tutamazsınız. Yol tutuş harika, esp olmamasına rağmen yoldan çıkmak marifet Çok fazla sorunlu değil, Focus biraz şans işi alıp sanayiden çıkamayan da var, yağ su değiştirip 250 bin görenlerde.Eksileri: Motor aşırı gürültücü. Resmen traktör. Hele soğuk iken kulak tıpası almayı unutmayın. 1-2-3'üncü vites resmen içimi törpülüyor. Narin bir araç, Toyota gibi içimden geleni yapamıyorum. Ani bir harekette bir yerlerini koparacakmışım gibi geliyor. Direksiyon aşırı sert. Kas yapmak istiyorsanız boşa para harcamayın spor salonlarına, bir Focus alın Kollarımın uzun yolda ağrıdığını hissediyorum. Zevksiz döşenmiş iç döşeme. Günde 2 kere arabasını temizleyen benim gibi bir adamı soğutacak kadar zevksiz. İnanın bir aydır ne su değdi ne süpürge. O kadar zevksiz, ucuz malzeme ki araca binesim gelmiyor.(Yalnız benimki Trend hatırlatırım, Titanyum ve Ghia'larda durum böyle değil) Arka görüş zayıf, bagaj yüksek kalmış park sensörü elzem. Aşırı gürültücü yapısı, motor kısmının iyi yalıtımı sayesinde 4-5 viteslerde problem olmaktan çıksa da, her Ford kullanıcısının baş belası lastik sesi devreye giriyor. Ford yalıtım konusunda lastik sesi bakımından özürlü bir marka. Ford mühendislerinin bazı yaptıklarına anlam vermeye çalışmamalısınız Ford aldıysanız. Bir insan duy çeker, tesisat çeker sırf Trend olsun özelliksiz olsun diye ampül koymaz mı? Ya da aux girişini torpidoya koymak için hangi mühendislik fakültesini okumak gerekir acaba? Şarkıyı da telepati yöntemiyle değiştireceğimi dişinüyorlar galiba. En kötü özelliği ise (bir daha sırf bu yüzden Focus almayacağım) 32 dairelik yaşadığım sitede 4 tane aynı model, aynı renk focus var :S İnsan bir nebze olsun kendini özel hissetmiyor. Geçen gün avm otoparkında eşim nerdeyse kaybolacaktı hangi focus diye. Birşey değil birgün hanım başka focus'a binecek gidecek hanımdan da olacağım Elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım takdir sizin gari ...
gri corolla comfortlardada aynı sorun var her an aileden birilerinden olabiliriz :d
En iyisi bir Alfa almak lazım o kimsede yok
alfa 156 hayalimdeki arabaydi aracimi degistirmeye karar verdigimde cok arastirdim forumlara baktim ama kimse memnun degil cok ariza veriyormus. Bende gidip yine Corolla aldim.
1. Mazda %17 2. Mercedes %25 3. Toyota %26 4. Honda %27 5. Mitsubishi %29 6. Volvo %30 7. Nissan %33 8. Fiat %34 9. Audi %35 10.Ford %36 11.BMW %37 12.Peugeot %37 13.Subaru %37 14.Hyundai %38 15.Rover %39 16.Volkswagen %40 17.Opel %43 18.Renault %48 19.Saab %48 20.Citroen %50 21.Land Rover %53 22.Alfa Romeo %54 Kadir abi, en çok arıza yapan araçlardan biri diyebiliriz.
hikmet bey oranlar nedir?