Gönderen Konu: 2005 Avensis için teknik bilgi yardımı  (Okunma sayısı 2855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
2005 Avensis için teknik bilgi yardımı
« : Aralık 18, 2008, 10:05:56 »
Herkese Selam

İnternette araştırma yaparken formu gördüm ve tereddüt etmeden hemen üye oldum kendimi en kısa zamanda tanışma bölümünde anlatacağım inşallah. Bir konuda burdaki bilgi ve tecrübeli arkadaşlardan yardıma ihtiyacım.

Yaklaşık 1 ay önce 2005 model Avensis 1.6 Elegant araç aldım 42 000 km de. Kartal Derindere servisinin exper yaptırdım ve incelemeler sonucunda aracın ön amortisörlerinde biraz boşluk olduğu söylendi ve aracın garanti extrası olduğundan garantiden değiştirebileceklerini söylediler. Araç konusunda çok hasas ve titiz bir insanım konforu iyidir diye avensisi tercih ettim fiyatları corolla fiyatlarına yakın çünkü. Öyle gözle görülür bir ses filan yapmıyor acaba değiştirmem mantıklı olur mu? Yapılması konforu değiştirir mi? Yapalım derken şu halinden daha kötü olur mu? Sökülüp takılması zor bir parça mı aracın nereleri sökülüyor bilemiyorum karar veremedim. Bir de ön sağ farın içi hafif nem ve kabarcık yapıyor arasıra bunun nedeni ne olabilir. Servise sormadan bilgi sahibi olmak istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

2005 Avensis için teknik bilgi yardımı
« : Aralık 18, 2008, 10:05:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Avensis için teknik bilgi yardımı
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 12:12:12 »
Eger garantiden karsiliyorlarsa, hic düsünmeden degistirtin.
Yetkili servisler genelde oldukca iyiler.

Konforda birsey fark etmesenizde, amörtisörlerin ömürleri 100K km civarindadir.
Yeni amortisöre sahip olacaksiniz. Önemli olan aks olarak degismesi. Ön veya arka. Tek tek degismez.

Nem cogu araba yapiyor. Farlarin delikleri vardir. Cok degilse bence problem degil. Ama cok varsa farda ampül degistirirken düzgün kapatmamis olabilirler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2008, 19:52:41 »
 Amortisörleri bence de düşünmeden değiştirin. Kaş yapalım derken göz çıkaracak bi durum olmaz korkmayın. Şu an rahatsız etmese bile yarın öbür gün ses arttığında değiştirmek isterseniz eğer aracınızın garanti extra süresi de dolmuşsa iki amortisör için 450-500 ytl + işçilik ücreti vermek zorunda kalabilirsiniz.
 Ayrıca farı da kontrol ettirin. Eğer far ampulü değişiminden sonra far kapakları da düzgün kapatıldıysa yani herşey normal olmasına rağmen buğu yapıyorsa far değişimi de talep edin.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2008, 08:49:59 »
İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Evet aracın garanti extrası var parça siparişi verildi garanti için onay alınacak inşallah bir pürüz çıkmazsa değiştirmem faydalı olacak o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2011, 15:52:15 »
Bende de birşey dikkatimi çekti..en ufak bir tıkırdı tümsek gibi birşeyden geçsek ,hareket halinde amortisörlerden pıss pıss sesler geldiğini fark ettim.Daha önce bunu fark edememiştim hiç.Diğer arabalarda da pek rast geldiğimi hatırlamıyorum.Teknik veri ve bilimsel açıklaması olarak bu ses nasıl geliyor ya da o sesi çıkarmasını sağlayan nedir ?bu konularda fikrim olmadığı için merak ettim.