0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ogün al bi tsport boşver chargerı falan
T-ype-R al abi ne ugraşiyon sıka sıka gezersin [emoji38]
Hayalimdeki gibi olursa cok keyifli olacak tosunum yetiyor bana honda falan ters yani su isi yaparsam cok sevincem ama ahmet abiden püf noktasi bekliyorum ısrarla söylemiyor:)
kendine saklamayi seviyor herhalde bilgiyi
Maalesef evet, nereden anladın?
her insan oğlunun anlayabilceği bişeydi
Maalesef böyle dar pencereden bakıyorsun işte.Ogün ün isim vermedigi ve saatlerce telefon ile kafa patlatgımız kişi bendim zaten.Bu tavrını tamamen yaşına baglıyorum.
Bir ara yaris için yurtdışı forumlarda gezinirken denk gelmişti, turbocharger kitleri yapan firmalar mevcut 2-3 bin dolar civarında ama. V kayışının oraya bir parça ekleyerek süperchargerın tahrik mekanizması alınıyor.Kolay gelsin Ogün abi Ama 5-6 bin tl masrafa değer mi senin bileceğin iş Bir öneri forumumuzda bir üye motor hacmini artırmıştı. Senin motorun silindir hacmi artırılabiliyorsa artırabilirsin.
Bence Onno Ustalık bir iş... madem bu kadar çok istiyorsun Onno Ustaya uğra derim. Hayaller insanlığın gelişim motorudur...
Konuyu takip ediyorum. Biz yapamasak da en azından teknik bilgi seviyemiz artar.Ayrıca al bi t sport al bi type r demek basit önemli olan bi corollayı yürütmek. Mesela Alper abi Rocco yu baya yükledi. Roccoya para harcamak yerine gidip bi s3 de alabilirdi. Maksat o olsa zaten yapılır. Ogün abi başarılarının devamını diliyorum. Ailecek takip ediyoruz. Ahmet abinin vereceği bilgiler bu konuda köşe başları olacaktır. Bilgilerini de esirgemez bizden.Bu konuda çok ütopik olmayacak şekilde takılmak bence biraz daha mantıklı sanki. 2.0 vvt-i dönüşümü daha kolay ve sağlam adım atmaktır bana göre ancak charger kı bi E12 de neden olmasın?
başarilarinizin devamini dilerim
Konu dışına çıkmayın yaa illaki fikir çatışması olur günümüzde degilizdir anlamadığımız bir durumdur dusunemeyip birseyler demisizdir olur.birimiz küçük birimiz büyük. Baba oğul herzaman anlaşamıyor biz nasıl anlaşalım:) sallayın bosverin:)
Aynı şeyi senelerdir düşünüyorum hatta seninle konuşmuştuk intercoolerı bile ayarlamıştık. Ara boru konusunda tork düştü falan diyordumda alakası yokmuş ben biraz pimpirikliymişim en ufak sıkıntımız yok abicim neyse konuya geçecrk olacaksak vvt-i motorlarda orjinal haliyle supercharger takılacaksa 0.7 bara kadar motor sıkıntı çıkartmıyor fakat motorlarımızda belli bir oranda yıpranma olduğu için 0.5 0.6 yeter düşünmekteyim illa maksimum verim alınacak diye bir durum yok. Ogün abimin arabada kafama takılan tek soru lpg nasıl konulacak o sıkıntı şimdi emme manifolduna bağlı chargerda nereye bağlanacak ve Kaanın dediği gibi map maf ayarları nasık yapılacak önemli olan konular bunlar zaten.
Fikre girmişken, yol gösterme babında ihtiyaç var ise güzel bir motor ustasını tavsiye ederim.1.6 VVT-I'dan ne kadar verim alınır, tartışmaya açık bir konu. Sonuçta bir HONDA VTI değil. Hayırlısı olsun.
sana saygim var abi konu dişi yazmiyorum artik insallah güzel bir şey yaratirsin ortaya güzel birşey çikar konun başinda sormuştum hala merak ediyorum stock kaç bar basiyor bizim araçlar bilgin var mi , önemli olan corollayi yurutmek evet ama alper abi bi konuda e12lerin bloklarinin zayif oldugunu söylemişti kol falan çikarmasin
Takılan düz boruya göre durum değişir Ercüment. Çap önemli biliyorsun ki. Dekompresyon düşüyorsa, alt devir torku da düşer. Ogün, bu arada aşırı besleme ile torkda da önemli artış olacak biliyorsun ki. Peki şanzıman tork dayanımını biliyor musun? Bu bilgiyi bulabildin mi bir yerden? Örneğin bu tarz yüklemeleri genelde eski Amerikan araçlarında görürüz, neden? Çünkü kimi parçalarının dayanım tölerasanları yüksek mal edilmişlerdir. Artacak gücün yanında mtoro takozlarının bile dayanımı önem arzetmeye başlıyor bir açıdan. Yine sıkıştırma oranını hangi yöntem ile azaltacaksın? Bu da nispeten alt devirleri yine güçsüzleştirecek ama artı alacağın güç bunun üzerinde olacaktır teorik olarak. Soğutma sistemini düşünmen çok doğru olmuş bence. Yağlama ile ilgili bir düşüncen var mı? Diğer yandan, dışarıdan standart görünen bir Corolla'da, yüksek tork ve güç elde etmek de güzel sürprizler oluşturabilir. Bu konuda ben eski kasa(90 lardan) Maserati'leri beğenirim. Genelde çok bilinen kasalar değillerdir ve bunu bilmeyenler, çıkan gücü görünce şaşırabilirler.
Ogün geçen gün ankara ostimde toyota parçası aradım. istediğin motor zaten paket halinde satılıyor. güven otoya bir uğra.
http://www.speedlabsuperchargers.com/?product=speedlab-supercharger-systems-04-up-toyota-corolla-altisböyle bişeyler var
Adım adım, not alarak gitmen doğru olmuş bence. Sıkıştırma oranına biraz değinirsek; dizel motor mantığı düşünülebilir. Onlarda buji vb ateşleme sistemi yoktur. Yakıt, silindir içine çekilen havanın üstüne püskürtülür ve piston yukarı hareketi ile sıkışan hava-yakıt karışımı ısınır ve kendi kendine ateşlenir. Yalnız bu durum konvansiyonel benzinliler için istenen bir durum değildir ki kimi şartlarda onlarda da hava-yakıt karışımı, sıkışmadan dolayı ateşlenebilir buji ve ateşleme sistemi ateşlemeden önce(ya da bazen sonra). Buna da vuruntu, avans bozukluğu denir. Burada yakıt kalitesi ve sıkıştırma oranı ön plana çıkar. Sonuçta piston ve piston kolu ile krank doğru açıda değilken oluşan ateşleme ve itme kuvveti, krankı ters yöne zorlayabilir, parçalara, normal çalışma yönünün dışında güçler(istenmeyen) uygular ve motor gücünde ve sağlığında azalmalara neden olur.