Gönderen Konu: Geri Çağrılma  (Okunma sayısı 1271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
Geri Çağrılma
« : Mayıs 11, 2015, 18:40:01 »
Herkese iyi forumlar. Aracım 2010 yılının son çeyreğinde alındı ve comfort extra manuel versiyonu. Bugün aracı aldığım yetkili servis tarafından bir çağrı aldım ve adını hatırlamadığım bir parçanın sanırım vakum bilmemneysi dedikleri bir parçanın arızalı olduğunu ve benim aracımın şase türündeki her aracı çağırdıklarını söylediler. Parça değişiminin ücretsiz yapılacağı ve yaklaşık 6 saat süreceği bilgisini verdiler. Bu bahsettikleri parça nedir ve ne işe yarar, 6 saat boyunca sürecek olmasının nedeni nedir bilgi verebilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

Geri Çağrılma
« : Mayıs 11, 2015, 18:40:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Geri Çağrılma
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2015, 18:51:31 »
Aracınız dizelse yağ eksiltme ile ilgili bir değişim galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 2848
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2015, 19:41:46 »
Herkese iyi forumlar. Aracım 2010 yılının son çeyreğinde alındı ve comfort extra manuel versiyonu. Bugün aracı aldığım yetkili servis tarafından bir çağrı aldım ve adını hatırlamadığım bir parçanın sanırım vakum bilmemneysi dedikleri bir parçanın arızalı olduğunu ve benim aracımın şase türündeki her aracı çağırdıklarını söylediler. Parça değişiminin ücretsiz yapılacağı ve yaklaşık 6 saat süreceği bilgisini verdiler. Bu bahsettikleri parça nedir ve ne işe yarar, 6 saat boyunca sürecek olmasının nedeni nedir bilgi verebilir misiniz?
Benim 2010 un 8 inci ayında almış olduğum 2011 dizel yarisiminde yağ eksiltmesi sonucunda vakum pompası ve turbo değişmişti 2011 yılında aldığınızdan beri hiç yağ lambası yanmadımı ? yağı hiç kontrol ettinizmi ?
2015 1.4 D4D Corolla Premium MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2015, 20:27:39 »
düzenli olarak bakımı yapıldı yağ kontrolü 3 ay önce oldu ama araç her söndüğünde ( moturu kapatma değil benden kaynaklı sönmelerde) yağ uyarısı veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2015, 20:45:50 »
Büyük ihtimalle hava emiş kampanyasi için çağırmışlardır. Gerek görürler ise turbo ve intercooler değiştirip ecu güncellemesi yapıyorlar. Aratirsaniz forumda epey bir şey yazildi bu konuda.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2015, 21:48:00 »
Teşekkür ederim yorumlarınız için fakat herkes farklı bir şey söyledi. Açıkcası aklımı 6 saat olayı karıştırdı. Bu parçaları değiştirmek için motor mu kaldırılıyor peki? Aklıma ilk gelen bu oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2015, 22:04:16 »
Burak Bey, bu güzel bir gelişme.Yeni ve sorunsuz parça takılacak.Elbette motorla ilgili.6 değil 10 saatte sürse sizin için güzel haber. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2015, 22:24:12 »
Verilşen süre tamir süresi değil maximum bekleme süresidir.Zira çok fazla araç olabilme ihtimaline karşı sadece bir önlem.Çokta korkacak bir durum yok
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2015, 10:53:53 »

@Burak Yüce (31648) Vakum pompası ve turbo değişimi için geri çağırma vardı, bu konu forumda da gündeme geldi. Yapacağınız şey basit, gidip aracı servise bırakacaksınız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.