Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 03, 2026, 15:53:57
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu:
Avrupada araba fiyatları
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: Avrupada araba fiyatları (Okunma sayısı 3247 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
13 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
Avrupada araba fiyatları
«
:
Mayıs 11, 2015, 15:10:45 »
Arkadaşlar merhaba merak ettiğim bir konu var ülkemizde malum bir bir golf 90.000 tl ye satılırken aynı sınıftaki benzer donanımdaki focus 70 küsür civarında mazda3 65 civarında satılıyor....Acaba avrupada aynı segment ve aynı donanım araçlar arasındaki fiyat farkı ülkemizdeki gibi midir yoksa bu tamamen ülkemize has bir durum mudur ?Avrupadaki araba fiyatlarını bileniniz varmı? Almanya, fransa ve İngilteredekileri karşılaştırsak yeterli yine aynı şekilde marka olarakta golf ,mazda3, focus, corolla yı karşılaştırmamız yeterlidir.Şimdiden çok teşekkürler.
Toyota Club Türkiye
Avrupada araba fiyatları
«
:
Mayıs 11, 2015, 15:10:45 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
100 kere teşekkür etti
425 kere teşekkür edildi
Ynt: Avrupada araba fiyatları
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 11, 2015, 15:13:18 »
golf higline en fullu 90 bin tl yoksa 60 65 de bulursunuz 70 de bulursunuz golf
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Araç: Corolla
Kilometre: 26000
Model Yılı: '22
1214 kere teşekkür etti
2229 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 11, 2015, 15:16:08 »
Aslında aynı sınıftaki rakip araçların fiyatları arasında ülkemizde de çok büyük fark yok. Sizin verdiğiniz fiyatlar arasında bayağı fark var doğru karşılaştırdığınıza emin misiniz? . Fiyat politikaları ülkeden ülkeye, donanımdan donanıma da değişmekte. Malum bizde ciddi vergi yükü var. Birde Vw'nin Türkiye'de muadillerine göre bir tık daha fazladır fiyatı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
13 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 11, 2015, 15:32:36 »
İşte bende sadece duyumlara göre yazdım avrupada olan yada ordaki piyasayı bilen varsa bize daha sağlıklı bilgi verir... burdaki mesele bizdeki vergi meselesi yada adamların alım ücü falan değil... acaba onlar nezdinde bir golf focus mazda aşağı yukarı aynı değere mi sahiptir yoksa çok büyük fiyat farkları mı vardır?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '20
13 kere teşekkür etti
136 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 11, 2015, 15:49:15 »
Astra da Focus ta 80 - 85000 Tlyi buluyor 90000lik golf ile karsılastırırsanız...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
onun ruhu japon...
Kan Grubu: B+
Kilometre: 29000
Model Yılı: '16
128 kere teşekkür etti
185 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 11, 2015, 17:18:20 »
1.6'ya kadar öyle belirgin uçurum fiyatlar olmuyor, ancak motor hacmi Büyüdükçe fiyat farkı çok fazla olabiliyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kilometre: 93000
Model Yılı: '12
563 kere teşekkür etti
298 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 11, 2015, 18:19:11 »
audi A3 1.6 TDI 110 hp Attraction S tronic 32.241 EURO TR fiyatı,almanya da 27.250 Euro 4991 Euro daha ucuz almanya
Sportback 1.4 TFSI 125 hp Attraction S tronic 31.050 Euro türkiyede,almanya fiyatı 26.150 Euro
S3 2.0 TFSI 285 hp quattro S tronic 65.505 Euro türkiyede,almanya fiyatı 41.600 Euro
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2014 Avensis E.extra
Araç: Avensis
Model Yılı: '14
112 kere teşekkür etti
55 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 11, 2015, 19:43:17 »
Arkadaşlar bu yöntemle sağlıklı bir sonuç elde edilemez. Yani diyelim almanyada ve türkiyede aynı marka model bir aracın fiyati euro cinsinde eşit olsa bile bu araçların fiyatlarının eşit olduğu anlamına gelmez. Belki de çoğu insan ne dediğimi anlayamayacaktır. Şöyle anlatayım:
Bir malın iki ülkedeki fiyatlarının karşılaştırılabilmesi için Satın Alma Gücü Paritesine bakmak gerekiyor. Onu kabaca söyle anlatayım.
x marka aracın Türkiye'deki kaç aylık asgari ücretlinin maaşına denk geldiği hususunu ile almanyadaki bir asgari ücret maaşı ile karşılaştırmamız lazım.
Bu şekilde bazı verilerin ortalaması alınarak elde edilen satın alma gücü paritesiyle kıyaslama yapmamız lazım. Mesela almanyada aylık 7 bin euro maaş alıyorsanız ve kiranızda 2 bin euro ise aylık fatura ödemeleriniz de bin euro ise çok da iyi maaşınız olduğu anlamına gelmez.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
60 kere teşekkür etti
139 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 11, 2015, 20:00:35 »
Avrupa'da emekli maaşı 800euro civarındaysa 20.000euroluk arabayı 25 ayda,
Türkiye'de emekli maaşı 1100TL ile 77.000TL'lik aynı otomobili 70 ayda alırsınız.
Sıfır otomobil, elektronik ürünler, akaryakıt gibi bazı kalemlerde bir Avrupalı'ya göre alım gücümüz maalesef düşüktür.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 60000
Model Yılı: '12
44 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 11, 2015, 20:00:59 »
Nizam bey iyi bir noktaya değinmiş..ülkemizde vergiler yüksek ama.bir örnek vereyim.. 10 gün önce çek cumhuriyeti,prag..TL fiyat için,bir sıfır atınız...
2012 corolla comfort extra
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
13 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 11, 2015, 20:17:05 »
Soru farklı yerlere gitmiş... zaten bunu tahmin ettiğim için alım gücünü veya Türkiye kıyaslamasını merak etmiyorum demiştim...
Tek merak ettiğim örneğin Almanyada ikiside 1.6 motor aynı donanımdaki golf ile focusun fiyatı ne kadardır veya aynı özellikteki mazda3 ve corollanın fiyatı? Amacım onların nezdinde golf ile toyotaya biçilen değeri öğrenmek sadece...Tekrardan cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
power of honda
Model Yılı: '11
26 kere teşekkür etti
121 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 11, 2015, 20:45:00 »
sami bey sorunuzun cevabı avrupada c segmenti eşdeğer donanım araçlar arasında fiyat farkı yok denecek kadar az
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kilometre: 89000
Model Yılı: '11
2 kere teşekkür etti
23 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Mayıs 11, 2015, 21:10:43 »
Almanya'daki Araç fiyatları
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
.: Toyota Eco-Driver :.
Kilometre: 11111
Model Yılı: '18
66 kere teşekkür etti
563 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Mayıs 11, 2015, 21:39:58 »
anlamadığım nokta golf 120 gr/km ile C verimlilik sınıfına girerken focus 128 gr/km ile B sınıfına giriyor. ateistler açıklasın.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
13 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Mayıs 11, 2015, 22:05:38 »
Çok teşekkürler...Demekki oralarda çok yakın fiyatlardan bu araçları satıyorlar bizde golf e kraliyet arabası gözüyle bakılırken focus ve Toyota ya eh işte mazda 3 ün ise esamesi bile okunmuyor...
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
just do it
Araç: Camry
Kilometre: 225000
Model Yılı: '06
351 kere teşekkür etti
565 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Mayıs 11, 2015, 22:30:22 »
Türkiyedeki ÖTV rakamını araç fiyatından düşersek ortalama fiyatı bulur ve fiyatların çok abartı fark etmediğini görürüz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2014 Avensis E.extra
112 kere teşekkür etti
55 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Mayıs 11, 2015, 22:45:58 »
Bence de Türkiye'de c segment otomobiller diğer ülkelere göre çok da pahalı değil. Ayrıca ülkemizin almanya ile kıyaslanması da birazcık objektif değil. Biz hangi konuda onlardan iyiyiz ki? Biz Latin ülkeleri ve bir nebze rusya gibi ülkelerle aynı kategorideyiz. Herkesten uzak olsun ama Almanyada umut kesilmiş bir kanser hastasına 24 saat esaslı 3 vardiyalı 3 tane doktor tahsis ediliyor. Yani hastadan umudumuz yok alın eve götürün denilen hastaya Alman devleti tam 3 tane doktor tahsis ediyor ve bu doktorlar 8'er saat boyunca o hastaya bakıyor.
Bu bize çok uzak bir durum. Bu kadar gelişmiş bir ülke ile kendimizi kıyaslamaya kalkışırsak doğru sonucu/maddi gerçekliğe ulaşmayız. Belki konunun başka bir alana gittiği ileri sürülebilir ise de toplumların refah seviyesi ile talep arasındaki pozitif güçlü korelasyonı göz ardı edemeyiz. Saygı
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 51000
Model Yılı: '13
259 kere teşekkür etti
825 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Mayıs 11, 2015, 23:02:14 »
Yok canim o kadarda degil. Bizim ulkemizde de saglik oyle abartildigi gibi kotu degil. Eyvallah bazi eksikler var yinede dunya ortalamasinın ustunde. Tamam avrupa ulkeleri sanayi teknoloji asmis kendini gidiyor. Bizim ulkemizde de alt yapi var git ostim sanayiye gebzede taysat sadece otomotiv yan sanayi icin var. Daha sayamadigim bisuru sanayi sitesi tesisi var gidin bakin demirden adam yaparlar. avrupanin yan sanayisi durumundayiz neden cunku patentli ürünümüz yok. Patent almak icinde devlet destegi lazim. Bi ara is adaminin teki cikti ben araba yapacam dedi siirte protonla ortak % 100 yerli uretim olacak dedi sonra adami yalan ettiler. Maalesef hain sadece dagda elinde silahla beklemiyor devletimizin icinde de hainler oldugu icin kendi patentli ürünümüzü uretemiyoruz.
Ayrica avrupadan olsun orta dogudan olsun insanlar ameliyat olmak icin Türkiyeye geliyorlar hem uygun hemde son teknolojik tedavi uygulaniyor. Memleketimizi bu kadar kotu bilmeyelim Arkadaşlar bi cok avrupa ulkesi ve dediginiz latin ulkesinden her konuda iddia ediyorum iyiyizdir. Tek sorun icimizdeki hainler..
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2014 Avensis E.extra
112 kere teşekkür etti
55 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Mayıs 11, 2015, 23:22:04 »
Ben ülkemizi kötülemedim asla. Sadece örnek olarak sağlık sektöründeki farkı göstererek toplumsal refahı göz önünde bulundurarak bunun da taleple olan ilişkisini belirtmeye çalıştım ve oradan da bizim ülkemizde de c segment bir aracın diğer ülkelerdeki seviyelerden alınabilirliliğini göstermeye çalıştım.
Yoksa memleketimizi neden kötü bileyim. Dünyada 200 ülke varsa ben en 150 ülkeden daha iyi bir ülkede yaşıyorum diye mutlu olmaya çalışıyorum. Ama keşke refah açısından İskandinav ülkeleri gibi olsak ya da ahlaken Japonlar gibi olsak dediğim de çok olmuştur.
Ayrıca bana göre ülkemizde sanıldığı kadar da hain yoktur. Sadece herkes ülkenin iyiliğini kendince yorumladığı için farklı düşünüyor olabilirler diye düşünüyorum...Bence birazcık böyle bakmak lazım. herkes bir birine hain derse tüm ülke hain olmuş olur. Herkesin bir haini varsa yurtsever kim olacak o zaman?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 51000
Model Yılı: '13
259 kere teşekkür etti
825 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Mayıs 12, 2015, 02:29:56 »
Bizim ülkemizin gelir sistemi agirlikli olarak vergi uzerine oldugu icin bu yuzden fiyatlar ortalama % 40 pahali ve buda alim gücümüzü etkiliyor.
iskandinav ulkelerini ornek veriyorsunuz da onlarin nufusu kadar bizim memelekette hirsiz var. Arti onlarin ulke topragindan daha buyuk sehirler var turkiyede. Tabiki az nufus ve toprak oldugu icin cevrecilik olsun sosyal yasam ve toplum refahi standartlari yuksek. bizim paralarimizi bos yatirimlara harcanmasaydi simdiye kadar ulkemizin refahi onlara 5 cekerdi.
iyilik diyorsunuz da Egerki % 100 yerli uretim yapacagini soyleyen ve hic bir tesvik destek vs. Almadan fabrika acmaya tesebbus eden birini engellemek k.bakmayinda hainligin daniskasidir. Kimse Bunun ulke iyiligi icin yapildigini soylemesin. Eger ki ortada bi iyilik varsa turkiye icin olmadigi kesindir. Dusuncelerinize saygu duyuyorum konuyu uzatmak istemiyorum fakat bunun gibi nice ornekler var ulkemizde.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil