Gönderen Konu: bu da benimki(onarım bitti)  (Okunma sayısı 7712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: bu da benimki
« Yanıtla #20 : Mayıs 11, 2015, 16:48:53 »
Geçmiş olsun öncelikle...
Bildiğiniz bir usta yoksa kesinlikle kaskodan servise yaptırın. 250 kmde araba. Sanayi köşelerini bekleyeceğinize en güzeli servis. Sanayide sorarsan herkes usta. Yani takla atmamış resimler elinizde 5 milyar hasar varsa 3 milyar aşağı satın nolacak. Uzun vadeli kullanırsanız değer kaybınız bile olmaz.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 11, 2015, 16:48:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 11, 2015, 17:48:48 »
Oncelikle geçmiş olsun üzücü bi olay ama insan bu tür kazalar yapınca şükür ediyor daha beteri de olabilir diye. Aracın cok yeni olması sebebiyle üzülebilirsiniz ama bence hiç kafaya takmayin.Tanidik iyi bi usta varsa boyatabilirsiniz satarken fotoğraflarıyla beraber gösterirsiniz.Benim şahsi kanaatim boyalı bile olsa bu hasar değil, gönül rahatlığıyla alırım bu aracı.Ama iki kapının değişmiş olması fotoğraf olsa da düşündürür beni.Ozetle ben olsam uzun yıllar bineceksem sanayi köşelerinde uğraşmaktansa en temizi servis ,bu yüzden aracınızdan falan soğumayin ölümlü dünya sonuçta Allah can Sağlığı versin.Selametle...
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 11, 2015, 18:02:21 »
Hepinize teşekkür ederim. Tavsiye üzerine bir yere gittik. 1500 tl dedi. İstersen kaskoyu devreye sok o zaman 2500 tl gibi hasar kaydı olur dedi. İşinin temizliğiyle tanınan bir yer.
Birde boysız düzeltme atölyeleri var. Dönüşte bir tanıdık gördü durdurdu. Daha kötülerinin bile yapılabildiğini söyledi. Kendisi de yaptırmış. Yarında o ustayla görüşeceğim. Allah büyük dert vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
bu da benimki
« Yanıtla #23 : Mayıs 11, 2015, 18:08:35 »
niye cebinizden 1500tl vereceksiniz anlamadım.

eğer karşı taraf suçlu ise karşı tarafın trafik sigortası hasarınızı karşılayacak, kaskonuzdan harcama olmayacak, hasarsızlığınız da inmeyecek.

kapılar değişti deyip fotoğrafları gösterirseniz alacak insanlardan ancak 10 da 2 si vazgeçer bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 11, 2015, 18:21:08 »
Tabiki karsı taraf odeyecek ancak deger kaybı benim aracımda olacak.derdim kazayı gizlemek degil zaten. En az urkutucu sekilde atlatmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 11, 2015, 22:22:43 »
Geçmiş olsun karar aşamasında zor bir durum.sanayide düzelttirmek yerine serviste kapıları değiştirmek daha mantıklı geliyor bana.Bu arada burakta örnekleri ile çok güzel bir açıklama yapmış.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 11, 2015, 22:45:37 »
Geçmiş olsun.
Zor durum gerçekten. İyi bilirim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 11, 2015, 22:48:01 »
Abi ben plaka ledlerini değiştirip plakayı bagaj kapağına yapıştırmak için sanayiye gittiğimde kendimi tuhaf hissetmiştim. Böyle bir durumda arabayı kesinlikle sanayiye getirmezdim. Bizim eski arabamızın da kapısına böyle bişey olmuş kapı dış sacını değiştirmişler şuan da böyle imkan olabilir mi? veya bu sac değiştirme işlemi sanayideki ustanın yaptığı türden bi iş mi?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 11, 2015, 23:23:40 »
Abi ben plaka ledlerini değiştirip plakayı bagaj kapağına yapıştırmak için sanayiye gittiğimde kendimi tuhaf hissetmiştim. Böyle bir durumda arabayı kesinlikle sanayiye getirmezdim. Bizim eski arabamızın da kapısına böyle bişey olmuş kapı dış sacını değiştirmişler şuan da böyle imkan olabilir mi? veya bu sac değiştirme işlemi sanayideki ustanın yaptığı türden bi iş mi?
Başkan her aracın dış sacı olmuyormuş. Oyle dediler. İki kapı boya vs toplam 8000 tl yi gecebilirmis.
Bu parayı, resimde olsa surtme diye kime anlatabilirim. Kim 8-10 binlira hasar kayıtlı aracı almak ister?
Onun icin tamir yoluna gitmek istiyorum. Servisin boya isini beğenmemistim. Çamurlugu boyarken hem.bariz boya farkı vardı hemde motor parçalarına bile sıçramıştı. 3 defa sanayide is yaptırmıştım. Satarken expertizde servis 3 tarafı boyalı bir değişiği olan arabaya hatasız demisti. Tabi ben zaten resim vs gostermis olayları anlatmıstım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 11, 2015, 23:49:08 »
10bin tl hasar şu olaya göre hafif hasar sayılır. Sanayiden 1500tlye yaptırıpta, resimleri satarken gösterecekseniz yine kimse almaz.  Kamil bey Bu araba satılır. 10binhasarlı arabaya orjinal araba fiyatı çekenlerin arabası satılmıyor.
Kazada Kusurlu kişinin götüreceği ustaya götürecekseniz  sıkıntı yaşabilirsiniz.ucuz yollu bir usta ayarlayabilir.Siz karşı tarafın sigortasından servise yaptırın.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 11, 2015, 23:56:15 »
Kaza fotoları ve diğer belgeler elinizde olduktan sonra büyük kaza olmadığını ispatlamak kolay.

Çıtır hasar sayılır ama, 250 km deki araca yazık olmuş. Büyük geçmiş olsun beterin beteri var. Üzmeyin canınızı Aytaç beyin dediği gibi ispatı kolay. Hiç boşa uğraşmayın direk kaskodan halledin.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 12, 2015, 00:09:30 »
Hepinize teşekkür ederim. Tavsiye üzerine bir yere gittik. 1500 tl dedi. İstersen kaskoyu devreye sok o zaman 2500 tl gibi hasar kaydı olur dedi. İşinin temizliğiyle tanınan bir yer.
Birde boysız düzeltme atölyeleri var. Dönüşte bir tanıdık gördü durdurdu. Daha kötülerinin bile yapılabildiğini söyledi. Kendisi de yaptırmış. Yarında o ustayla görüşeceğim. Allah büyük dert vermesin.
Kamil Bey, bu hasar boyasız düzelmez.En doğrusu güzelce yaptırmak.Kaskodan yaptırın bir kaç sene binin.5 yıl sonra 3-5 bin zarar olsa da arabaya gönül rahatlığı ile binersiniz.Onarım hemen belli olur.Anlayan kişiler 20 metreden kapılar boyalı onarılmış diyor.Daha sinir bozucu.Hem para vermeden iş güzelce hallolur.Üzücü ama olacak oluyor.Tabi son karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 12, 2015, 01:27:20 »
Su servislerede ayar oluyorum yazik gunah su 2 kapi degisir mi.
kaskoya fazla fatureakesip para kazanacam diye yemedikleri nane yok. Arabanin tramerdeki sicilinde de yuksek fiyat gorunecek. Cok zor bi durum geçmiş olsun. Ama bence  dışarıdaki bi ustaya yaptirmaktansa birakin  servise 2 kapi değişsin.  Eski kazali halindeki fotoğrafları aliciya gosterirseniz pek bi sorun olmaz.  Tekrar gecmis olsun.
karsi tarafin sigortasindan da arac deger kaybi aliniyormus o konuyuda bi arastirin
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 12, 2015, 02:15:34 »
bazi insanlar serviste yapilan onarilan araçlari  tercih ediyor boylece hem işinin ehli bir yerde yapildigi ve orjinal parçalarin kullanildiği garanti oluyor  8 bin liraysa iyi fiyat bana kalirsa  iki kapi için , facebookta bi toyota grubunda ayni hasar icin onun sanirim arka camurluk ve on camurlukta dahildi tam hatirlamiyorum 18 bin tl istemişler kasko araca pert vermişti
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 12, 2015, 08:03:49 »
Bazı kapılar çift parçalı oluyor, onlarda dış sac tek başına değişebiliyor. Kimilerinde ise kapı yekpare oluyor Yasin.

Kimi düzenbazlar yüzüne, bu tarz çok önemli olmayan hasarlardan dolayı insanların midesi bulanabiliyor maalesef, çünkü insanların düşüncesini bulandırmışlar bir kere. Bu işlerde düzenbazlık sergileyenler, işin doğrusunu yapanların da hakkını yemiş oluyor. Zaten bu işe neden önlem alınmaz, anlamış değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 12, 2015, 08:06:05 »
Istanbulda kaporta isinde kafam rahat acikcasi. Ustam hazir. Kendim canli olarak gordum hangi sekildeki araclari sifir ayarinda yaptigini. Onun icin benim boyle hasarim olsa onda yaptirirdim. Tabi yine masraflari karsi tarafın sigortası odeyecek şekilde.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 12, 2015, 10:44:39 »
Bu gün tavsiye boyasız göçük düzelten bir ustaya gittim. Arka kapı %100 olur on kapı boya ister dedi. Bu tür iş yaptıran var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 32493
  • Model Yılı: '14
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 12, 2015, 11:24:21 »
Geçmiş olsun. Serviste çok fazla hasar kaydı çıkacaktır. Bencede düzeltme yoluna başvursanız ancak iyi bir usta yardımı ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 12, 2015, 13:43:54 »
Hocam ustaya referans bulmaya çalışıyorum. Bir arkadaşım işinin iyi olduğunu söyledi. Hayırlısı. Cok iyi kaporta ve boyacı buldum. Ancak once duzeltme yoluna gidecegim. Arka kapı ve çamurluğun boyasız düzeltmesine 350 tl istedi. Olmazsa once orada tecrübe ederim. Burada serviste degiştir diyenlerden acaba kim iki kapısı değişen ve 8-10 bin lira hasar kaydı olan aracı almak ister ya da dönüp bakar. Tabii kupon değilse.Acele etmeden  araştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 13, 2015, 01:33:09 »
Kamil bey sanirim siz ben dahil burdaki  diger yorum yapan arkadaslari yanlis anladiniz. Burda herkes birbirine yardimci olmak icin faydali paylasimlarda bulunuyor.
Talihsiz bi kaza olmuş fotoğraf paylastiniz ve yorumlari dikkatli okursaniz aracinizin kapisinin degismeye gerek olmadigini sanayide bir cok usta bu isi hakkiyla yapabileceğini yazıldı Çizildi ama siz kaskodan yaptiracaginizi ve karsi tarafin suclu olduğunu belirttiniz. Eger ki uzun sure binerseniz araciniza ve kaskokan yapilacaksa sanayi yerine serviste yaptirin hem aklinizda bi suphe kalmaz hemde garantili bi işçilik olur diye yazildi. Aracinizdaki deger kaybinida karsi taraftan alabileceginizi soylendi. Buraya kadar en mantiklisi bu.
Ama siz deseydiniz ki ben aracin tramerde temiz gozukmesi icin sanayide yaptırmak istiyorum. kucuk bi hasar nedeniyle servisin fatura sisirip aracimin deger kaybedip satarken zorlanmak istemiyorum diye belirtseydiniz size ona gore boyasiz gocuk duzeltme yapan yerler var ona gore yorum yapilirdi. sizin aracinizdaki gorunen hasarda oyle aman aman bi sey değil en baba bin tl ye sanayide cillop gibi olur. Ama sunuda belirtmek istiyorum en kotu kasko suan 1700 tl. Senede 1700 tl ver sonra da kaza olunca yaptirmak yerine ortbas etmeye çalışmak hic akil isi degil. Kasko niye yapiyoruz ki o zaman?
ben sahsim adina konusayim siz arabanizi sattiginiz zaman ben begenip pazarlik etsem ve bana durumu anlatip eski kazali resimleri gosterseniz Inanin  arabanin motor ve saselerinde  bi sorun yoksa alırdım inanin ki benim gibi yuzlercesi var. Pimpirikli biri araba boyali diye arabaya mindar muamelesi yapacaksa o tarz kişilerle alışveriş yapilmamali. Sonucta araba bu teneke parcasi 70 bin 80 bin tl verip sokaga parkediyorsun. Ee bi kaza oldu bi surtme oldu boyanmayacak mi kazali mi gezelim. Onemli olan saselerde motorda bi sey olmasin. Bi parca degismis 3 parca boyanmis bunlar sikinti degil.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu