0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
https://2.bp.blogspot.com/-H5QsqgFN8Ac/T9Hu4mFgg3I/AAAAAAAAADc/wwtUDBD9pEI/s1600/img1590ab6.jpgSadece corollada 80binde 1miş. Diğer modeller 40binde. Benim yarisin de 40bin bakımında değişince...
aracı yeni aldığımız için 170 bin km değişmeden mi kulla. bilmiyorum,değişimden sonra doğrudan yola çıktık,dikkat etmemiz gerekenler var mıydı acaba?
Aracınız 2002 herhalde,şanzıman yağınız baya eskimiş görüntü ve koku onu gösteriyor.Değişmekle doğru yapmışsınız.Vites rahatlar.Çekişe etki etmez.Önemli bir zarar vermemiştir.
Yeni koyulan yağı kokladınız mı peki?
Yeni ile eskisi arasında koku farkı var mı anlamında sormuştum hocam Hani belki orjinalde kokan bir yağdır diye Benim arabada 80 bine yaklaştı hiç değişmedi herhalde, motor yağı gibi de değil ki mubarek çubuk sokup kontrol edelim, eski sahibi değiştirdimi onuda bilmiyorum ama sanmam, vites geçişlerinde sıkıntım da yok.Siz ne olduda değiştirme gerekliliği hissettiniz ?
Benim linke bak abi, 2. değiştirme vakti gelmiş neredeyse.
Mutlu inceleyin gerekirse değiştirin diyor 40000 km de bir , direk değiştirin demiyor ki
bilemicem abi, benim yarimde 40bin bakımında değişti.
bugün şanzıman yağını değiştik(düzşanzıman).alt tapa açılınca biraz hava ve sonrasında yağ geldi,gelen yağ koyu ve çok kötü kokuyodu,yağın o kadar kökü kokbileceğini hiç düşünmemiştim,yağın koyu ve kokması uzun süre değiştirlmediğini mi gösterir?uzun süre değiştirlmeyen şanzıman yağı motor çekişini etkiler mi yoksa adece işlilere fiziksel sıkıntı mı yaratır?