0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim affola Site içinde arama yaptı fakat yeterli bilgi bulamadım Sorum şu 1 ay önce debriyaj hidroliğine dot 3 yerine dot4 koydum. Sıkıntı olurmu? İnşallah önümüzdeki ay frenleri yaptırmayı düşünüyorum o da dot 3.bildigim kadarıyla tek fark dot 4 ün kaynama noktası daha yüksek.(yanlis olabilir). Kısaca dot 3 dot4 dot5 farkları nelerdir? Birbirlerini ikame ederler mi?
İstenirse yüksek rakamlı dot konulabilir, ama aracın özelliklerinde belirtilenden düşük rakamlı hidrolik yağ konulamaz diye biliyorum Ahmet.Dot yükselince kaynama noktası da yükseldiği için yararlıdır. Doğru biliyorsun. Ama karıştırdıysan da sıkıntı çıkartabilir diye biliyorum. Önümüzdeki aylarda tüm sistemdeki hidroliği yeniletirsin.
Abi cevabın için teşekkür ederim.Debriyaj hidroliğini kendim boşalttım dot4 koydum.şimdilik sıkıntı çıkarmadı ama uzun vadede ne olur bilemem.Fren için de dot 4 düşünüyorum ama sisteme sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.
Ahmet Bey,DOT 3 205 derecelik kaynama noktasına sahiptir. DOT4 230 derecelik kaynama noktasına sahiptir. Şimdi sizin aracın fren hidroliği 205 derecelik hortumlara dayanırken 230 derecelik ısınma noktasına gelince sizce ne olabilir?
Been bu açından düşünmemiştim teşekkür ederim.Sanırım en iyisi üretici ne kullan diyorsa onu kullanmak
Durum Mutlu Beyin belirttiği gibidir.Dot 3 sınıfındaki araca dot 4 konabiliyor,dot 4 sınıfındaki araca dot 3 konamıyor.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 23:08:01Bu arada sonunda efsane Toyotacı olmuşum.
Aa ben de çok sevindim valla. Yarın mazdacı olabilirim ama
Mutlu Bey,bizim enişte de var.Hoş araba gerçekten.