Gönderen Konu: Araç gaz yemiyor  (Okunma sayısı 6433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Araç gaz yemiyor
« : Mayıs 09, 2015, 17:24:09 »
Merhaba Toyota ailesi,
2008 model Toyota AURIS 1.4 d manuel araç sahibiyim. Aracim 120.000 km.de . Sorunum şu: araç 2500-3000 devirden itibaren vites değiştirilmeyip gaza basmaya devam ettiğimde  sanki gizli bir el onu tutup bırakıyor gibi bir ivmeleniyor, bir ivmelenmesi duruyor. Araç güç istediğinde istediğimi vermediği için arac sollamaya cekiniyorum. 4000 devir sonrasında bunu yaptigini cok gormuyorum veya hissetmiyorum. Aracın 120.000 km bakımında tüm değişmesi gereken parçalar orjinalleriyle değişti. Hava, mazot filtresi vs. Sorunum devam etmekte. Hava filtresinin üzerinde bulunan kibrit çöpüne benzeyen sanırım ismi hava akışmetresi olan parca söküldü temizlendi, sonra sıfırı takılıp denendi sorun devam etti. Egr ve altındaki parca söküldü temizlendi sorun devam ediyor. Enjektör ve yakit sistemi temizleyici katkı kondu sorun devam ediyor. Cihaza bağlandı cihaz ekranında değil ama aracta yanan ışık sayısından sanirim u14 hata kodu çıktığını soylediler. Üzerinde durmadılar. Sorunum devam ediyor.Turbo valfindendir diyen de var başka birçok şey diyen de var. Arıza tespiti için Denizlideki yetkiki servisede gittim abi sen bu aralikta vitesi degistirmediginden yapiyor gibi saçma bir cevap verdiler sanki devri 5000 e cikarmisimda arac otomatik gaz kesiyor gibi  :) Lütfen yardim, teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Araç gaz yemiyor
« : Mayıs 09, 2015, 17:24:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç gaz yemiyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2015, 18:07:14 »
Aklıma baskı balata geliyor ama sorun burdan olsaydı ustaların kesinlikle anlardı heralde ilginç olay kolay gelsin ne diiym

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2015, 18:13:32 »
Benim bildiğim cihaz yoksa araç üzerindeki ışıklardan okuma yapılabiliyor. Cihazda görünmeyip ışıklarda görünen arıza kodlarının olması ilginç geldi bana. Yakıtı aldığınız yerde sıkıntı olabilir mi ? Pislik falan?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2015, 18:35:34 »
İlginiz için teşekkürler. Aracima aldığım yakıtı Denizlide kabul görmüş shell veya bazen BP bayisi dışında almamaktayim. Ayrica az öncede belirttiğim gibi mazot hava vb. Tüm filtreleri de orjinalleriyle değiştirdik onlarda üzerine takılalı 1000 km falan oldu. Bu arıza tüm bu filtreler değişmeden öncede vardi, bende filtre veya yakıt sistemindendir, parçalar değişince hallolur zannetmistim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2015, 19:16:32 »
düşük devirde nasıl ? dizel motor zaten üst devirlerde bayılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2015, 20:10:52 »
Düşük devirlerde sıkıntı yok, yani olması gerektiği gibi hızlanmaya başlıyor.  Ta ki 2500- 3000 devire gelince ivmelenme bir duruyor bir devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2015, 23:03:55 »
Öncelikle araç dizel zaten 4000 devirde artık nefesi kesilmiştir bile.
Diğeride U14 hatası aracınızda olamaz motor arızaları powertrain in simgesi olan P ile baslar sonrada 4 haneli rakam olur.
Pxxxx gibi.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2015, 01:45:27 »
ilginiz için teşekkür ederim. Hata kodu olarak yanlış hatırlıyor olabilirim. Bağlanan cihazda değilde arabanın gösterge panelinin yanında sizinde söylediğiniz gibi P harfi bir kere yandı, sonra 4 kere ardarda yandı, açılım olarak bir kere yanması 10, dört tane ard arda yanmasıyla toplamda 14 yapıyor gibi birşeyler söylemişlerdi. Ve üzerinde durmadılar.

Evet 4000 devirden sonra aracın zaten ivmelenmesi çok zayıflıyor farkındayım ancak 2500-4000 aralığında yani güç istediğim aralıkta bana ivmelenmenin yaşattığı gel gitler çok sıkıcı. Bu arada yaklaşık 11-12 seneden beride sırf dizel araç kullanmaktayım.

Turbo çekvalfinden olabilir diyen oldu, egr temizliği, carbon clean yapalımda olmazsa başka şeyler de deneriz diyende oldu. Ancak en üstte yazdığım ilk mesajda yaptırdığım tüm şeylere rağmen sıkıntım çözülmedi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 01:09:54
Eğer arıza turbo çekvalfindense tamiri mümkün mü?

Debriyaj baskı balatadan olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2015, 18:58:11 »
Herkese merhaba,

Yazılanlar ve benzer problem çekenlerin çözümleriyle ilgili olan forumdaki diğer yazılanları okudukça az olan saçları da döktüm. Genel olarak verilen cevaplar ; turbo cekvalfi gitmiş  turbo degisecek, egr 2500 devirde kapanmadigindan egr gitmiştir, hava akismetresinden sonra bir sensor daha var sanırım selenoid bobin isminde olması lazım işte o arizalidir seklinde idi.

Yakıt olamazdı çünkü yakıtı hep kabul görmüş ayni istasyondan alıyordum, yakıt filtresi de yeni değişmişti. Enjektor ve yakit sistemi temizleyici wurth ve carbon clean markalarıyla 2 sefer kullanmış ve sonuç alamamıştım.

Neyse Denizli'deki yetkili servise gittim. Egr, egsoz manifoltu temizliği ve son olarak ta carbon clean temizligi yaptırdım . Sonrada bilgisayara bağlandı araç. Ancak diğer carbonclean yaptıranların söylediğinin aksine araç carbonclean işlemi sırasında devir 3000 lerde falan tutulmayip hep rolantide calisti. Bu arada araç bilgisayara bağlandığında herhangi bir hata vermedi. Usta aracın Egr sinin ve cikardiklari diger parçalarin kirli olduğunu hep temizlediklerini söyledi.

Sonra test sürüşüne çıktık. Yolda gene silkelenmesini yaptı. Bu sefer aynı sıklık ve siddette degildi ama. Usta gene 3500, 4000 devirde vites değiştirmediginden yapıyor dedi sanki 5000 devire gelmişimde araç otomatik gaz kesiyormus gibi. Ben içimden eyvah turbo gitmiş diye ondan boyle gaz geliyor diye düşünmeye çoktan başlamıştım. :argh:

Neyse aracı teslim aldım ve şehiriçine girmek yerine şehirlerarası yola çıktım, aracı yuksek devirde kullanmaya özen gösterdim. Şu an aracımın bu Silkeleme sorunu yüzde seksen azaldı çok şükür   :D

Araç simdi gaza bastigimda kesintisiz ivmelendiği için keyif vermeye başladı . Ayrıca performansı da toparlandı. Esimde bu durumu farketti.

Yapilan işlemler işe yaradı sanırım. Anladığım kadarıyla araç su an kalıntıları atmaya çalışıyor.Belki bir süre sonra bu sıkıntı tekrarlarsa size bilgi veririm. Umarım deneyimin benzer durumda olanlara yardımcı olur. Saygılarımla.