Herkese merhaba,
Yazılanlar ve benzer problem çekenlerin çözümleriyle ilgili olan forumdaki diğer yazılanları okudukça az olan saçları da döktüm. Genel olarak verilen cevaplar ; turbo cekvalfi gitmiş turbo degisecek, egr 2500 devirde kapanmadigindan egr gitmiştir, hava akismetresinden sonra bir sensor daha var sanırım selenoid bobin isminde olması lazım işte o arizalidir seklinde idi.
Yakıt olamazdı çünkü yakıtı hep kabul görmüş ayni istasyondan alıyordum, yakıt filtresi de yeni değişmişti. Enjektor ve yakit sistemi temizleyici wurth ve carbon clean markalarıyla 2 sefer kullanmış ve sonuç alamamıştım.
Neyse Denizli'deki yetkili servise gittim. Egr, egsoz manifoltu temizliği ve son olarak ta carbon clean temizligi yaptırdım . Sonrada bilgisayara bağlandı araç. Ancak diğer carbonclean yaptıranların söylediğinin aksine araç carbonclean işlemi sırasında devir 3000 lerde falan tutulmayip hep rolantide calisti. Bu arada araç bilgisayara bağlandığında herhangi bir hata vermedi. Usta aracın Egr sinin ve cikardiklari diger parçalarin kirli olduğunu hep temizlediklerini söyledi.
Sonra test sürüşüne çıktık. Yolda gene silkelenmesini yaptı. Bu sefer aynı sıklık ve siddette degildi ama. Usta gene 3500, 4000 devirde vites değiştirmediginden yapıyor dedi sanki 5000 devire gelmişimde araç otomatik gaz kesiyormus gibi. Ben içimden eyvah turbo gitmiş diye ondan boyle gaz geliyor diye düşünmeye çoktan başlamıştım.

Neyse aracı teslim aldım ve şehiriçine girmek yerine şehirlerarası yola çıktım, aracı yuksek devirde kullanmaya özen gösterdim. Şu an aracımın bu Silkeleme sorunu yüzde seksen azaldı çok şükür

Araç simdi gaza bastigimda kesintisiz ivmelendiği için keyif vermeye başladı . Ayrıca performansı da toparlandı. Esimde bu durumu farketti.
Yapilan işlemler işe yaradı sanırım. Anladığım kadarıyla araç su an kalıntıları atmaya çalışıyor.Belki bir süre sonra bu sıkıntı tekrarlarsa size bilgi veririm. Umarım deneyimin benzer durumda olanlara yardımcı olur. Saygılarımla.