Gönderen Konu: Sunroof ve tahliye sorunu  (Okunma sayısı 3224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sunroof ve tahliye sorunu
« : Mayıs 09, 2015, 09:52:11 »
2003 Model Versom  da araç bayır aşağı iken yağmurlu bir günde sağ üst güneşlik tutacağından ön yolcu koltuğu ve paspasa su akıtmış, koltuk tamamen  ıslanmış . paspas üzerinde 2-3 maşrapa su birikintisi var. Araştırmalarıma göre sunroof tahliye kanal borusu ya tıkalı yada yerinden çıkmış gibi görünüyor tüm anlatımlar tarifler o yönde .Sizlere sorum sorunu nerede yaptırabilirim. Döşemeci, kaportacı mı ,sunroof ustası veya servis mi .Birde bu olay olalı 2 gün oldu bu ıslaklık araca zarar verir mi. 

Toyota Club Türkiye

Sunroof ve tahliye sorunu
« : Mayıs 09, 2015, 09:52:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Sunroof ve tahliye sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2015, 10:16:39 »
Kendiniz kontrol edebilirsiniz,tavanı iyice açın sağ ve sol taraftaki köşelerde su tahliye delikleri var benimki öyle sizinkide öyledir diye umuyorum, pet şişeye su doldurup araç içinden oluklara dökün tıkanıklık varsa temizleyin ıslak mendil gibi birşeyle ,en sonda kızakları yağlayıcı özelliğide olan pas sökücü sıkın  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2015, 10:41:41 »
Yanlış bilmiyor isem sanruf un tahliye hattı var ince hortum şeklinde köşelerde delikleri vardır tavan içinden ilerleyip arka çamurluğun oradan dışarı atılıyor zaman içinde su çamur gibi şeylerden tıkanmış olabilir sanruf u sonuna kadar açıp köşelerine bakın su tahliye kanallarını göreceksiniz buradan 4-5 metrelik tel yardımı ile elektrikçiden 1,5 luk bakır tel şeklinde alabilirisiniz hattı temizleyin elinizden geldiği kadar su ile de hatta kalan tortuyu dışarı attırmaya çalışın böylelikle eğer tıkanıklık kaynaklı bir sorun ise çözülmüş olur eğer yerinde çıkma delinme gibi bir durum varsa ya iyi bir kaportacıya da sanruf tamircisine göstermeniz gerekir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2015, 11:04:00 »
12-13 yıllık boruya sert bir kablo ile müdahale etmek boruya zarar vermez mi? Ufak bir boru ile içine hava üflemek daha emniyetli olur diye düşünüyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2015, 11:20:35 »
Murat abi söylediğim telin dışı izalasyon lu zaten ayrıca bu işlemi yaparken acunu ters katlayıp patlaştırır sa sorun olmaz diye düşünüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2015, 11:52:01 »
biraz önce sunroof u açıp tahliyesine 1 lt su döktüm su yavaş yavaş gitti ama sağ güneşlikten aşağı aktı  güneşliği çıkardım ama tahliye borusunun çıkıp çıkmadığını göremedim görebilmek için güneşlik haricinde başka neyi sökmem gerek malum anlamadığım bir konu yardımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2015, 12:15:47 »
Tahliye deliğinin çapını bilmiyorum ama bu serim hortumları var ya ince beyaz olanlardan kesilip deliğe sokularak iktirerek vede diğer ucundan ağzımızla hava üfleyerek daha rahat açarız gibime geliyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2015, 16:48:06 »
Slmlar arkadaşlar yeni konu acmak istemedim ve buradan sormam daha uygun olacak.
Aracimi yeni aldım 2006 verso.
Aracın sunroofundan yağmur yağdığında su damlatiyor ve incelediğimde fitilin arasından geldiğini fark ettim.sunroif tamircilerine sorduğumda bunun normal olduğunu fakat tahliyelerinde açık olması gerektiği ve suyu dışarı istiyorsa sıkıntı çıkmayacağını söylediler. Sizce bu su sızdırması normal mi
Tahliyelerinde sorun yok ama arkada da tahliye delikleri var mi göremedim
Benim sorum eğer sunroofun su damlatmasi normal değilse. Ne yapmamı önerisiniz.
Ayrıca arka taraftada tahliye delikleri var mi TSK..