Gönderen Konu: Birkaç sorum var.bilgi sahiplerinden yardım bekliyorum  (Okunma sayısı 1738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • we celebrate life with house...
    • facebook - instagram - twitter/mstty
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '07
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2007 E140 corolla d4d aracımın 180.000 bakımını yaptıdım aşağı yukarı iki ay önce.klasik 4 takım filtre değişti.4 takım balatalar değişti.kayışta vs bi problem olmadığı söylendi onlara dokunmadık motorcu ustamla beraber.
şimdi sorularım şunlar:

1) aracın kilometresi fazla oldğu için würth enjektör temizleyici kullandım.ama gidişte veya seste bi fark görmedim.görmem gerekiyormuydu ?

2) bakımdan öncede sonrada motorsilk bor katkısı kullanıyorum.üç depoda bir diyo o şekilde kullanıyorum.total de yaptğım kilometre olarak faydasını eskiden ciddi manada görürdüm.şimdi pek olmuyo.bide havalardan mıdır yoksa babamın kullanışından mıdır bilmiyorum.tek depoyla şehir içi 850 km de ışık yakan araba artık imkanı yok o kilometreyi görmüyor.en fazla 700 km. oda eğer o ay ben arabayı çok kullanırsam düşük devirlere çok dikkat ederek. çok uzun tuttum ama 2. sorum bor katkısı iyi midir kötü müdür vs ?

3) lastiklerden midir bilmiyorum ama yeni takılan michelin energy saver + lastiklerden sonra araba turbo yu acana kadar aşırı yığılma yapıyo.sanki el freni çekik gibi performans yerlerde.lastiğin etkisi var mıdır yoksa normali mi bu şekilde ? 1 sene önce böyle değildi.

4) direksiyon mili bi kere nataş ta değişmişti ama sonra yine oldu çevirirken tık sesi.

5) lastik üstü davlumbazları nasıl sökebilirim.söksem takmada sıkıntı yaşarmıyım.orayı temizleyip sonra pütür diye bişey varmış.onu yapmak istiyorum.bi mahsuru artısı eksisi olur mu ?

6) iç döşeme ciddi manada rezalet durumda. kapılardaki kumaşlar koltuk vs. bunu iyi bişekilde nasıl temizlerim.

belki çok oldu ama ne zamandır araştırıp bulmaya çalıştığım sorulardı.4üncü sorunun kronik sorun oldğunu okudum ama belki başka bilen vardır diye yine yazdım. Sabırla okuyana bile çok teşekkür ederim  :D cevaplama kısmını geçtim bile  :rofl:
Lütfen ama lütfen kaybettiğimiz vicdanlarımızı yeniden kazanalım. Keza bu ülkenin tutanacağı son dal vicdanlarımızdır.

мυѕтαƒα αяı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Birkaç sorum var.bilgi sahiplerinden yardım bekliyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2015, 13:20:05 »
2- Kesinlikle bu katkı malzemelerini kullanmanızı tavsiye etmem.
Yağ pompasını zamanla balçıklaştırıyor, yağ kanallarını tıkıyor.

Gereken katkılar, iyi bir tam sentetik yağın içerisinde mevcut zaten.

6- Aspirin adlı ürün ile koltuklarınızı temizleyebilirsiniz. Ben onunla temizliyorum, başarılı ürün.
Fakat işlemi uygularken elinize bulaşık eldiveni takın, el derisini soyuyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2015, 13:25:49 »
Kelebek temizliği yada motor hava alma sistemlerinin temizliğini bakımını yaptırdınız mı? Yakıtın artmasının sebebi bunlarda olabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2015, 14:32:56 »
6.soru yüksel beyin dediği aspirin diye temizlik malzemesi var çoğu marketlerde satılıyor. Döşeme için bire bir. Ben aracimin için i bununla yaptim.
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2015, 16:58:41 »
bor katkısından memnundum.yağ ise castrol edge 0/40 tam sentetik.demekki artık motorsilk kullanmicam

aspirinle bi kere yapmaya çalıştım ama sabır ve beceri seviyem pek fazla olmadğı için devamını getiremedim.ama madem iyidir o zaman bi sabır gösteririm.

kelebek vs temizliği yaptırmadım.nedir ne değildr hocam birazcık açıklarmısınız?
Lütfen ama lütfen kaybettiğimiz vicdanlarımızı yeniden kazanalım. Keza bu ülkenin tutanacağı son dal vicdanlarımızdır.

мυѕтαƒα αяı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2015, 17:06:02 »
Benim araba benzinli hocam, tek bildiğim kendi arabamın motoru ve sistemleri. Sizin arabalarda da muhtemelen kelebek , maf sensörü vb şeyler vardır. Bunların temiz olması, hava filtresi vb şeylerde dahil arabaya rahat nefes aldırır vede verimli bir yanma sağlayarak yakıt ekonomisi kazandırır.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2015, 19:41:42 »
Benim araba benzinli hocam, tek bildiğim kendi arabamın motoru ve sistemleri. Sizin arabalarda da muhtemelen kelebek , maf sensörü vb şeyler vardır. Bunların temiz olması, hava filtresi vb şeylerde dahil arabaya rahat nefes aldırır vede verimli bir yanma sağlayarak yakıt ekonomisi kazandırır.

abi bi sordururum müsait oldğunda bizim usta.kaç zamandır hiç müsait olamadık aileden hiç kimse. ama düşüncem doğru dimi.eskiden 850 km yapan araba artık 700 ü bile görmüyo :/

мυѕтαƒα αяı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2015, 19:54:16 »
Baktırmanda fayda var, bu arada lastik basınçlarını kontrol ettirdin mi? O da etki eder yakıt sarfiyatına
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2015, 21:54:37 »
Aynı model aynı km lerde araba bende var.tecrübelerimi aktaruyorum.
1.turbon tıkalı turbo temizletilecek.
2.Enjektörlerin çıkarılacak temizletilip ayarlanacak geri takılcak.
3.Egr valfin sökülüp temizlenecek.
3.Şayet hava mazot filtresi yan sanayi ise orjinalleri ile değiştirikecek.
Bunları yaptıktan sonra şikayetşn bitmesse diğer yerlere bakılacak.bu tecrübeler 2 sene uğraşmadan sonra elde edilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2015, 04:19:37 »
Bunları yaptıktan sonra şikayetşn bitmesse diğer yerlere bakılacak.bu tecrübeler 2 sene uğraşmadan sonra elde edilmiştir.

hocam çok teşekkür ediyorum bunları not ettm güzel yapan birisi varsa götürül yaptırim.inşallah çok bişey çıkmaz şu sıkışık dönemde

мυѕтαƒα αяı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2015, 05:15:20 »

hocam çok teşekkür ediyorum bunları not ettm güzel yapan birisi varsa götürül yaptırim.inşallah çok bişey çıkmaz şu sıkışık dönemde
Istanbuldaymissiniz ve cok sanslisiniz. Maslak sanayide forumuzdada uyeligi bulunan Ufuk Sonmez beyin servisi var kendilerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Aracinizi goturun sikayetinizi soyleyin. Gerisine karismayin
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2015, 02:02:03 »
Istanbuldaymissiniz ve cok sanslisiniz. Maslak sanayide forumuzdada uyeligi bulunan Ufuk Sonmez beyin servisi var kendilerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Aracinizi goturun sikayetinizi soyleyin. Gerisine karismayin

yıllar önce tanıdığım bir usta vardı.o adamı gördükten sonra toyota alırsam gözüm arkada kalmaz demiştim.bahsettiğiniz usta nasıldır bilemem ama ben mithat ustayla randevulaştım.bence toyota nın yetkili servislerinden bile daha iyi

мυѕтαƒα αяı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2015, 10:17:16 »
4. sorunuz için şunu diyebilirim. 2008 corolla comfort aracımda, bu tip tıkırtılardan dolayı garantiden direksiyon kolonu değişmişti ve problem çözülmüştü. Yolda giderken özellikle parke taşlı ve Arnavut kaldırımlı yollarda tıkırtı sesi geliyordu, eğer tam anlamıyla bu tip ses ise direksiyon kolonundan kaynaklanıyor olabilir ve bu konu hakkında serviste bülten vardı.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2015, 00:54:09 »

saffet bey bahsettiğiniz şeylerden bir çoğu yapıldı.arabada performans artışı ve yakıt düşümü gözle görülür biçimde var.ben bu kadarını tahmin etmemiştim.bahsettiğim usta daha yinede %30 a yakın bi kayıp oldğundan bahsetti.enjektörlerin 2ve 4 numaralı olan çok iyi durumda 1-3 ise düşük değerler veriyomuş.bi ilaç döktü onla geçmezse eğer temizlenecek yine düzelmezse değişim yoluna gidilecek. turboya dokunmadı sebebi baskı balatamın bitmeye yakın olması.onu da onla beraber yaparız dedi. O %30 luk kaybında gider dedi.arabadan son zamanlarda dCİ motorlarla ve TDCİ motorlarla kapışırken rezil olmamdan dolayı ciddi bi soğuma gelmişti.artık biraz daha ısındım.önerileriniz için teşekkürler tekrardan.

4. sorunuz için şunu diyebilirim. 2008 corolla comfort aracımda, bu tip tıkırtılardan dolayı garantiden direksiyon kolonu değişmişti ve problem çözülmüştü. Yolda giderken özellikle parke taşlı ve Arnavut kaldırımlı yollarda tıkırtı sesi geliyordu, eğer tam anlamıyla bu tip ses ise direksiyon kolonundan kaynaklanıyor olabilir ve bu konu hakkında serviste bülten vardı.

yok benimki direksiyonu sağa sola çevirince yapıyo.parke taş vs. ile ilgili değil.her türlü yol koşulunda yapıyor.

мυѕтαƒα αяı