0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim araba benzinli hocam, tek bildiğim kendi arabamın motoru ve sistemleri. Sizin arabalarda da muhtemelen kelebek , maf sensörü vb şeyler vardır. Bunların temiz olması, hava filtresi vb şeylerde dahil arabaya rahat nefes aldırır vede verimli bir yanma sağlayarak yakıt ekonomisi kazandırır.
Aynı model aynı km lerde araba bende var.tecrübelerimi aktaruyorum.1.turbon tıkalı turbo temizletilecek.2.Enjektörlerin çıkarılacak temizletilip ayarlanacak geri takılcak.3.Egr valfin sökülüp temizlenecek.3.Şayet hava mazot filtresi yan sanayi ise orjinalleri ile değiştirikecek.Bunları yaptıktan sonra şikayetşn bitmesse diğer yerlere bakılacak.bu tecrübeler 2 sene uğraşmadan sonra elde edilmiştir.
hocam çok teşekkür ediyorum bunları not ettm güzel yapan birisi varsa götürül yaptırim.inşallah çok bişey çıkmaz şu sıkışık dönemde
Istanbuldaymissiniz ve cok sanslisiniz. Maslak sanayide forumuzdada uyeligi bulunan Ufuk Sonmez beyin servisi var kendilerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Aracinizi goturun sikayetinizi soyleyin. Gerisine karismayin
4. sorunuz için şunu diyebilirim. 2008 corolla comfort aracımda, bu tip tıkırtılardan dolayı garantiden direksiyon kolonu değişmişti ve problem çözülmüştü. Yolda giderken özellikle parke taşlı ve Arnavut kaldırımlı yollarda tıkırtı sesi geliyordu, eğer tam anlamıyla bu tip ses ise direksiyon kolonundan kaynaklanıyor olabilir ve bu konu hakkında serviste bülten vardı.